LIFE

Ένα σωρό λόγοι που δεν πρέπει οι γονείς σου να έχουν Facebook

Εκτός του ότι πιθανόν θα πρέπει εσύ η ίδια να τους φτιάξεις τον λογαριασμό, θα πρέπει πρωτίστως να τους εξηγήσεις και πώς να χειρίζονται τον υπολογιστή (να εδώ μπαμπά με αυτό το κουμπί ανοίγει και κλείνει) αλλά και ολόκληρο το δημιούργημα του Mark Zuckerberg. Δεν νομίζω να έχεις αυτή την διάθεση. Εγώ πάντως δεν την έχω!

Από την Σάββια Σιάτη

Θα σχολιάζουν κάθε σου κίνηση

Είτε απλά ανέβασες μια φωτογραφία μόνη σου, είτε  με μια φίλη σου, είτε με το αγόρι σου, είτε ένα quote, αυτοί θα έχουν πάντα κάτι να πουν.

“Βάζεις φωτογραφία με μαγιό;”. “Τι είναι αυτά που φοράς για να βγεις έξω;”. “Ποιος είναι αυτός που έχει το χέρι του στην μέση σου;”. “Φαίνεται το στήθος σου. Είσαι σοβαρή;”.

Για παράδειγμα, μου έχει τύχει να έχω βάλει μια απλή- σεμνή φωτογραφία με κολάν(που δεν φαινόταν κάτι γιατί καθόμουν) και τρικό (στην Κύπρο έτσι τη λέμε την ζακέτα) και να έχουν πρόβλημα γιατί το συγκεκριμένο κολάν είναι μπεζ και είναι σαν να μην φοράω τίποτα. Εξωφρενικό.

Δεν θα μπορείς να τους πεις ψέματα

Κλασικό. Αν θες να τους πει πως θα πας τριήμερο με την Μαρία και την Νίκη, ενώ στην πραγματικότητα θα πας με τον Μάνο, όλο και κάποιο check in θα κάνεις ή κάποια φωτογραφία θα ποστάρεις, που κάτι θα υποψιαστούν καθότι εκτός από γονείς έχουν βγάλει και τη σχολή του Ηρακλή Πουαρό.

Αν σπουδάζεις εξωτερικό και βλέπουν πως βγαίνεις κάθε βράδυ, θα ακούς κάθε μέρα “10 λεπτά κήρυγμα”. Και μην σου τύχει φίλη να έχεις αρπάξει κρυολόγημα, να το ξέρουν και να δουν ότι έχεις βγει έξω, δεν ξέρεις τι θα ακούσεις για τις επόμενες δύο ώρες. Άστο καλύτερα. Καλύτερα να ανέβαζες 39 πυρετό.

 

Θα ξέρουν ότι δεν φοράς ζακέτα

Αν δεν φοράς ζακέτα σε έχει βρει μεγάλο κακό. Φρόντισε να ποζάρεις κρατώντας κάποιου φίλου σου ή και άγνωστου, γιατί θα έχεις κακά ξεμπερδέματα. Μην σου πω να φοράς ρόμπα ή καμιά γούνα!

Θα κάνουν κοινοποίηση πράγματα που δεν πρέπει

 

Το πιο πιθανόν είναι να ποστάρουν μια φωτογραφία σου που δεν ήταν και τόσο πετυχημένη (βασικά είσαι σαν βόδι ή ασχημόπαπο) ή μια φωτογραφία από τότε που ήσουν μικρή (αν ήσουν όμορφο μωρό σαν αυτά στα Pampers δεν σε παίρνει η μπάλα) ή ακόμα μια φωτογραφία που ήσουν γυμνάσιο ή δημοτικό (αυτές είναι οι χειρότερες, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αναρωτήθηκε “πώς ήμουν έτσι;).

Έχουν περισσότερα Like και comments από εσένα

Οι γονείς σου το πιο πιθανόν είναι να είναι περισσότερο δημοφιλείς από εσένα στο Facebook. Οι περισσότεροι έχουν λίγους φίλους, οι οποίοι θα είναι συνάδελφοι, κουμπάροι, φίλοι τους, συγχωριανοί, η νονά σου, οι δικοί σου φίλοι, και είναι επόμενο να έχουν περισσότερα like από εσάς. Τα σχόλια όμως από κάτω θα είναι “όλα τα λεφτά”

“Να περάσετε τέλεια Κατερίνα μου. Χαιρετισμούς στον Λάμπη”

“Συγχαρητήρια Δέσποινα μου στην κόρη σου, καλές επιτυχίες να έχει στη ζωή της, να την χαίρεσαι, να σου ζήσει και στα δικά της”

“Δήμητρα μου, να σου ζήσει (παρεμπιπτόντως την Μαιρούλα εγώ τη θυμάμαι λίγο πιο μεγάλη από βρέφος). Να τη χαίρεσαι, όπως και όλη σου την οικογένεια. Φιλιά  “

Δεν ξέρουν τι θα πει chat

Πρέπει να μάθουν πως το chat υπάρχει για να γίνεται η συζήτηση εκεί και όχι στο wall τους.

Παράδειγμα:

“Τι κάνεις Μαρία μου; Χαιρετισμούς στα παιδιά και στην οικογένεια Λάμπρου”

Απάντηση: “Καλά είμαι Δάφνη μου και εγώ και όλη η οικογένεια. Μερικές φορές βαριέμαι λόγω του ότι είμαι άνεργη και με παίρνει στεναχώρια γιατί τα πράγματα είναι άσχημα εδώ. Εσείς τι κάνετε; Τα παιδιά μεγάλωσαν; Πότε θα έρθετε για διακοπές; Στείλε φωτογραφίες να τα δω πόσο μεγάλωσαν. Χαιρετισμούς”

Μπορεί και να σε κάνουν ρεζίλι

Ετοιμάσου να δέχεσαι επίθεση ευχών κάθε φορά που θα έχεις γενέθλια και γιορτή, θα πάρεις πτυχίο, θα έχεις κάποια επιτυχία (ακόμα και αν αυτή είναι ότι κατάφερες να βράσεις αυγό).

 

Πρέπει να δράσεις άμεσα, σώσε τον εαυτό σου!