ΕΞΟΔΟΣ

Αγάπη μόνο: Για το Warehouse στα Εξάρχεια

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες βόλτες μου για ποτό και φαγητό γίνονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Γενικότερα διατηρώ τη στάση “πηγαίνω μόνο όπου πηγαίνει το μετρό” οπότε τα Εξάρχεια αποτελούν την ιδανική λύση, καθώς αφενός είναι κοντά στο σπίτι μου και αφετέρου βολεύει σχεδόν όλους τους φίλους μου. Πριν λίγους μήνες όμως είχαμε αρχίσει να αραιώνουμε τις επισκέψεις μας προς τα εκεί γιατί είχαμε βαρεθεί λίγο τα μαγαζιά που πηγαίναμε, μέχρι που ανακαλύψαμε το Warehouse Speciality Blends. Το γωνιακό μαγαζί (βρίσκεται Μαυρομιχάλη με Βαλτετσίου) με την urban διακόσμηση και τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο δεν μας είχε τραβήξει (για κάποιον άγνωστο λόγο) το ενδιαφέρον, αλλά από την πρώτη στιγμή που κάτσαμε μας κέρδισε τόσο με τις γεύσεις όσο και με τα πιάτα του.

Αυτό που μου αρέσει *κυρίως* στο Warehouse είναι ότι μπορείς να περάσεις καλά όποια ώρα της ημέρας και αν πας. Τις Τρίτες μετά τη δουλειά για ένα κρασί (που μεταξύ μας, ποτέ δεν είναι ένα), τα πρωινά του Σαββάτου, μετά τη λαϊκή στην Καλλιδρομίου για ένα καφέ στον πεζόδρομο αλλά και την Κυριακή για brunch και early drinks για να κλείσει καλά η εβδομάδα.

Στα συν της υπόθεσης είναι η τεράστια ποικιλία κρασιών (έχει πάνω από 140 συνολικά ετικέτες στην κάβα για να διαλέξεις), το προσωπικό που είναι χαμογελαστό και φοβερά ευγενικό (μάλιστα μια από τις σερβιτόρες μοιάζει εκπληκτικά με την Selena Gomez, και ναι προφανώς αυτό είναι αξιοσημείωτο) και τα ιδιαίτερα κοκτέιλ του. Το μοναδικό μείον του είναι ότι δεν έχει happy hour, όπως αρκετά άλλα μαγαζιά του ίδιου ύφους, κάτι που δεν φαίνεται να πτοεί κανέναν από τους θαμώνες.

Είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 8 και όταν πας, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις- μεταξύ άλλων, ένα παγωμένο ποτήρι Merlot Domaine Costa Lazaridi (θα το λατρέψεις), την σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ, το κοκτέιλ All you Zombies, την ποικιλία τυριών και τη σαλάτα με το παντζάρι.

all you zombies

A photo posted by tyler (@dark_tyler) on

 

Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου, Αθήνα, τηλέφωνο: 215 540 8002