ΕΞΟΔΟΣ

Το νέο στέκι της Αθήνας είναι η οδός Ηπίτου

Είσαι στο Σύνταγμα, κατηφορίζεις τη Μητροπόλεως, κάνεις αριστερά στη Βουλής και στο δεξί σου χέρι το βλέπεις: Οδός Ηπίτου, ο πεζόδρομος για τον οποίο μιλάνε όλοι τον τελευταίο καιρό, όταν η κουβέντα πάει στο "για ένα ποτάκι στο Κέντρο". Το χρυσό outsider, η πιο μικρή ίσως σε τετραγωνικά μέτρα αλλά και η πλέον παρεΐστικη πιάτσα αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, οφείλει τη φήμη της σε κάποια -μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού- μπαράκια/μπιστρό, τα οποία συμπληρώνουν πολύ ταιριαστά το σκηνικό των νεοκλασικών σπιτιών που αποτελούν το σήμα κατατεθέν αυτού του δρόμου.

Ipitou Bar

This place Ipitou Bar ⚡️

A photo posted by @makeandbakefromscratch on

 

Το ομώνυμο μπαράκι άνοιξε τρίτο στη σειρά (μετά το διπλανό Blue Bird και το παραδιπλανό Kiki De Grèce). Το γωνιακό Ipitou είναι ο ορισμός του “1000 καλοί χωράνε”, όχι στον εσωτερικό του (όπου χωράνε μόνο οι τυχεροί κι όσοι συνηθίζουν να πίνουν από νωρίς), αλλά στο έξω του, το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με τη ζήτηση. Γιατι πέρα από τα τυπικά τραπεζάκια, μπορείς να κάτσεις στα παγκάκια ή γύρω από το κολωνάκι του δήμου, το οποίο τα παιδιά του μαγαζιού το μεταμορφώνουν σε τραπεζάκι στο άψε-σβήσε (πήγαινε και δες πώς). Ανοιχτό από το πρωί, με φαγητό, ωραία cocktails, σόμπες αναμμένες με το πρώτο κρύο, το Ipitou σου δίνει μία υπόσχεση: εδώ αποκλείεται να μη συναντήσεις κάποιο γνωστό σου.

Blue Bird

 

Φημίζεται για πολλά όπως για τον open mind χαρακτήρα του, για το bloody mary και κυρίως για τη στιλάρα του.Το μπαράκι με τα χαρακτηριστικά κόκκινα παράθυρα και το μπλε εσωτερικό έχει τα φόντα για να καμαρώνει έστω και τόσο πρόωρα ως ένα από τα εμβληματικά στέκια του Κέντρου. Η αισθητική του μαρτυρά έναν καλόγουστο μαγαζάτορα (πράγματι, είναι η φωτογράφος Σκεύη Ερωτόκριτου) και την εκπλήρωση ενός ονείρου. Στο Blue Bird όλα είναι μισά funk/μισά disco, τα ποτήρια “μυρίζουν” ψαγμένα ουίσκι και εμπνευσμένα cocktails.  

Kiki De Grèce

 

Το wine bistrot της παρέας και στην κάβα του “ξαπλώνουν” γύρω στις 50 ελληνικές ετικέτες που μπορείς ν’ απολαύσεις και σε ποτήρι κι αυτό είναι το ένα για το οποίο φημίζεται η λατρεμένη Κική της Ηπίτου. Το άλλο είναι τα ποιοτικά και ολίγον γκουρμεδιάρικα μεζεδάκια-ψιψιψώνια που συνοδεύουν τον οίνο και προσφέρονται για ανελέητο τσιμπολόγημα- supersos τα τυριά-. Αν θες να πας για κάτι σίγουρο και δοκιμασμένο, παράγγειλε την τηγανιά κοτόπουλου, το κλαμπ σάντουιτς, τους κολοκυθοκορφάδες και το κριθαρώτο γαρίδας. Βασικά ό,τι κι αν πάρεις θα το απολαύσεις μέχρι ψίχουλου.