ΕΞΟΔΟΣ

Το τσάμπα ζει: Όλα όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν στην πόλη

Γκρίνια, μιζέρια, διχασμός, άγχος και τσακωμοί. Αυτή είναι η κατάσταση των τελευταίων ημερών σε όλη τη χώρα, στους δρόμους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και επικοινωνίας. Είπαμε, δε μπορείς να κάνεις κάτι για να ανατρέψεις τη φάση αυτή, μπορείς όμως να αναπτερώσεις το ηθικό όχι μόνο το δικό σου, αλλά και των φίλων σου.

Να ξέρεις ότι παρά τη σωρεία ακυρώσεων σε events και κυκλοφορίες νέων ταινιών, υπάρχουν ακόμα αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις στην πρωτεύουσα, χωρίς να χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη (ή στο κοντινό ΑΤΜ). Ο λόγος; Να κλείσουμε τις τηλεοράσεις, τους υπολογιστές, τις εφημερίδες και τα στόματα όλων εκείνων που καταστροφολογούν και να ξεφύγουμε έστω και για λίγο από τη μαυρίλα των τελευταίων 24ώρων.

Μια διαφορετική βόλτα

 

Φυσικά έμαθες για τα δωρεάν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι τις 6 Ιουλίου έτσι; Υπάρχει καλύτερη ευκαιρία απ’ αυτή, για να πάρεις ένα λεωφορείο (που να κάνει μακρινή διαδρομή βλέπε πχ.550) και να κάνεις τη βόλτα σου; Αν έχει πολλή ζέστη, μπορείς να προτιμήσεις ένα τρόλλεϋ που έχει και κλιματισμό. Είτε με την κολλητή σου για κουτσομπολιό, είτε με το αγόρι σου για ρομαντικό ”ταξίδι” μέχρι τα βόρεια, ακόμα και μόνη με τα ακουστικά σου και το ραδιόφωνο, μπορείς να περάσεις χάρμα.

Θερινό σινεμά, αλλά αλλιώς

 

Aka Open Air Film Festival, και για όσους δεν το γνωρίζουν, η Αθήνα εδώ και πέντε χρόνια γίνεται ένα θερινό σινεμά από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, πολλά ιστορικά σημεία, αλλά και πανέμορφες γωνίες της Αθήνας, οργανώνονται και κάνουν προβολές κλασικών και μη ταινιών, με δωρεάν είσοδο! Βρες την επόμενη προβολή εδώ.

Πάμε για Πικ Νικ;

 

Μάζεψε τους φίλους σου, ενημερώσου για το πότε θα έχει καλό καιρό, διάλεξε ένα από τα αγαπημένα σου πάρκα, εξοπλίσου καταλλήλως και στρώσε καρό τραπεζομάντηλο. Οι μέρες ζητούν καλοπέραση με όσο λιγότερα έξοδα γίνεται, οπότε βάλτε ο καθένας το κατιτίς που μπορεί να έχει σπίτι του και καλή σας όρεξη!

Πες δυνατά Namaste

 

Πάρε το στρώμα σου, ή την πετσέτα θαλάσσης και ετοιμάσου για ένα δωρεάν μάθημα Yoga από τη δική μας Νίκη Χάγια. Την Παρασκευή στις 8 το απόγευμα, στην είσοδο του πάρκου στον Φλοίσβο, έχουμε ραντεβού όλες, yoginis και μη, για να διώξουμε κάθε αρνητική σκέψη και να νιώσουμε την θετική ενέργεια να ρέει από την κορφή μέχρι τα νύχια.

Παιδιά του πνεύματος

 

Κι επειδή δεν είμαστε μόνο της καλοπέρασης και μας αρέσει να φροντίζουμε και να καλλιεργούμε και το πνεύμα μας, μπορεί το θέατρο να είναι αρκετά ακριβό ”σπορ” για να το εξασκήσεις αυτή ειδικά την εβδομάδα, έχουμε όμως εναλλακτική. Οι περισσότεροι δήμοι διοργανώνουν θεατρικές παραστάσεις από μικρές ομάδες ερασιτεχνών και όχι μόνο, ηθοποιών που μπορούν πολλές φορές να σε εκπλήξουν ευχάριστα. Δες για παράδειγμα τη ”Μικρή μας πόλη” από την ομάδα Carpe Diem! Αν δεν είσαι και πολύ του θεάτρου, δοκίμασε και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όλο και κάποια δωρεάν έκθεση θα μπορείς να δεις αυτές τις μέρες. Για να μη σου πω ότι το Μουσείο Μπενάκη έχει δωρεάν είσοδο κάθε Πέμπτη!

Φλέρτ στα πιο πρωτότυπα μέρη

 

Η Αθήνα φωνάζει έρωτα και φλερτ, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα που μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις και λίγο παραπάνω στο ΑΤΜ, γιατί δε ζητάς βοήθεια από τον μπροστινό σου; Ποτέ δεν ξέρεις σε ποια γωνιά της Αθήνας μπορεί να βρεις το άλλο σου μισό. Και μάντεψε, είναι και δωρεάν!

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατσιάλος