ΓΑΜΟΣ

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις μετά την πρόταση γάμου

Με το που φορέσεις το δαχτυλίδι η αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο έχει ξεκινήσει και θα είναι γεμάτη συγκινήσεις. Τόσες λίστες με πράγματα που πρέπει να γίνουν, τόσα τηλεφωνήματα και τόσα ραντεβού που πρέπει να προγραμματιστούν όλα αυτά μπορούν να τρελάνουν μια επίδοξη νύφη.

Η Ashlyn Carter, της εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων και design Carter & Cook Event Co., έχει δώσει μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την έναρξη των προετοιμασιών για τη μεγάλη μέρα. Το Yes I do.gr μας δίνει τα 5 must do πράγματα.

Καθόρισε τον προϋπολογισμό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό καθώς μόνο έτσι θα ξέρεις πόσα μπορείς να ξοδέψεις για κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια, από τα cocktails που θα σερβιριστούν μέχρι το ποιος θα είναι ο φωτογράφος. Συζήτησε με τους γονείς σου για το αν θα συνεισφέρουν οικονομικά ώστε να γνωρίζεις από που προέρχονται τα λεφτά και πως θα χρησιμοποιηθούν. Θα έχεις πρόσβαση στο λογαριασμό του πατέρα σου; Θα ανοίξεις κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον μέλλοντα σύζυγό σου;

Καθόρισε τη γενική περίοδο που θες να παντρευτείς. Με το να αποφασίσεις την εποχή που θες να γίνει ο γάμος θα μετριάσεις τις επιλογές τοποθεσίας και ενδυμασίας ενώ παράλληλα θα επηρεαστεί και ο προϋπολογισμός καθώς υπάρχουν πολλές προσφορές και εκπτώσεις για γάμους εκτός high season.

Πάρε διοργανωτή! Ή τουλάχιστον αποφάσισε αν θα προσλάβεις διοργανωτή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό εξαρχής γιατί αν τελικά προσλάβεις κάποιον θα χρειαστείς βοήθεια από τα πρώτα στάδια προετοιμασίας. Αν και συνήθως κοστίζει κάτι παραπάνω, στο τέλος μπορεί να αποζημιωθείς γιατί ένας επαγγελματίας μπορεί να ελέγχει τα έξοδα και να διαλέξει προμηθευτές που σε συμφέρουν. Αν κάνεις τα πάντα μόνη σου, θα γλιτώσεις μεν λεφτά αλλά θα χάσεις πολύ χρόνο και θα χύσεις πολύ αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Είσαι σίγουρη ότι το θες;

Κλείσε το χώρο και το φωτογράφο με το που ορίσεις ημερομηνία. Η Ashlyn προσθέτει πως πολλές φορές η διαθεσιμότητά τους είναι αυτή που καθορίζει την ημερομηνία. Οπότε απόφάσισε ποια είναι η προτεραιότητά σου: ο χώρος, η μέρα, ο φωτογράφος ή ο προμηθευτής του φαγητού; Αν για παράδειγμα η τοποθεσία που ονειρεύεσαι έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα, φρόντισε να είναι το πρώτο πράγμα με το οποίο θα ασχοληθείς.

Εμπνεύσου. Μην ξεχάσεις το διασκεδαστικό κομμάτι της υπόθεσης! Το Pinterest θα σε βοηθήσει να διαλέξεις τα χρώματα και το γενικό ”θέμα”, ενώ τα νυφικά περιοδικά και blogs είναι ιδανικά για να πάρεις ιδέες για νυφικά, παπούτσια, κ.τ.λ. και ξεκίνα έρευνα για DJ και τυπογραφεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ YES I DO.GR

Αλεξία Κιρμίτση: μια ταλαντούχα σχεδιάστρια νυφικών που ήρθε για να μείνει
Πατέρας Γρηγόριος Νανακούδης: Ένας new generation ιερέας