ΓΑΜΟΣ

Οι τάσεις της μόδας για τα νυφικά του 2016

Το Weddingplan.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr σας δίνουν tips και συμβουλές για την ωραιότερη μέρα της ζωής σας.

Γάμος και μόδα. Αισθητική και υψηλή ραπτική με ριζοσπαστικές αλλαγές και ολόφρεσκες τάσεις συστήνουν ανεπιφύλακτα οι ειδικοί για τα νυφικά το 2016. Μην τρομοκρατείστε. Οι νέες αυτές τάσεις αναδεικνύουν στο ύψιστο τη σεξουαλικότητα του γυναικείου κορμιού, την ενέργεια που αποπνέει ένα παραμύθι και την απαιτούμενη λάμψη του γάμου των ονείρων σας. Το 2016 αποτελεί χρονιά αλλαγών σε πολλά επίπεδα και στιλιστικά κρίνεται ιδανική για να περάσετε τις πολυπόθητες βέρες!

Τα νυφικά φορέματα αποτελούν μια αξία κλασική για κάθε γυναίκα, η οποία προφανώς θέλει να διαλέξει το δικό της «καλύτερο» για ένα γάμο που θα έχει να θυμάται μιαν ολόκληρη ζωή. Αδιαμφισβήτητα, ένα φόρεμα το οποίο συνθέτει λίγο παραμύθι, καλαισθησία και ομορφιά είναι δώρο μοναδικό. Και ποια γυναίκα άλλωστε ήδη από τη δεύτερη δεκαετία της ζωής της –για να μην πούμε την πρώτη!- δεν το έχει ονειρευτεί και μαζί με αυτό ολόκληρο το στήσιμο του λαμπερού της γάμου… Λάμψη λοιπόν, αισθητική, φινέτσα, δαντέλα και τούλι διάλεξαν οι σχεδιαστές μόδας για το 2016 πάντοτε με βάση τα δεδομένα της εποχιακής, επερχόμενης μόδας και την αέναη ανάγκη της γυναίκας για μια κατάδυση στη μαγεία της πιο σημαντικής ημέρας της ζωής της.

Οι ειδικοί για ακόμα μια φορά προτείνουν ιδιαίτερα σχέδια και στιλ, προκειμένου να διαλέξετε το «ιδανικό» σας, ωστόσο την τιμητική τους έχουν ορισμένες νυφικές εκφάνσεις ένα κλικ παραπάνω. Σαγηνευτικά, μποέμ, με έντονα κοψίματα στη μέση, κρυστάλλους, τούλι, κρεμ αποχρώσεις, αλλά και floral φορέματα έκαναν μια δυναμική εμφάνιση στην Εβδομάδα Νυφικής Μόδας της Νέας Υόρκης και κυριολεκτικά μας καθήλωσαν.

 

Οι διαφάνειες πολλές, σχεδόν υπερβολικές αφήνουν ακάλυπτα σημεία του σώματος, χωρίς αυτό να σημαίνει πάντα πως αποτελούν τα κλασικά σημεία που όλοι έχουμε συνηθίσει έως τώρα. Οι διαφάνειες από το 2016 λοιπόν, επεκτείνονται στην κοιλιά, τα πλαϊνά του κορμιού και την πλάτη.  Μια στάλα προκλητικές και τόσο ιδιαίτερα φινετσάτες οι προτεινόμενες διαφάνειες αναδεικνύουν τη σεξουαλικότητα της γυναίκας, αποθεώνοντας το σώμα, αλλά και την αισθητική του.

 

Τη στιγμή που ο οίκος Marchesa προτείνει ένα νυφικό όπου η πλάτη καλύπτεται μόνο με κατάλευκα, διακριτικά κουμπιά, ο οίκος Theia εστιάζει στο μπούστο, όπου το σουτιέν αχνοφαίνεται κάτω από μια ιριδίζουσα, διαφανή μπλούζα. Από την άλλη οι αόρατοι ντυμένοι ώμοι από οργάντζα σε στενές γραμμές  εμφανίζονται και τα ανισομερή κοψίματα σε κοιλιά και πόδια σχεδόν σοκάρουν, δίνοντας ένα πιο μοντέρνο, μποέμ στίγμα στο όλο τελετουργικό κεντήματος του νυφικού.

 

Ένα διόλου διαχρονικό επίσης –με βάση τα έως τώρα στερεοτυπικά σχέδια- και μοναδικά φρέσκο νυφικό φόρεμα, αναδύεται μέσα από το λινό παντελόνι στο εσωτερικό, το οποίο περιβάλλεται από έντονα ανισομερή κοψίματα από τούλι και βελούδινη δαντέλα. Απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε φέτος θα είναι μια χρονιά πολύ διαφορετική για κάθε νύφη, η οποία αγαπά το «ωραίο» και το καλαίσθητο, συνδυάζοντάς το πάντα με την τελευταία λέξη της μόδας.

Αν γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω στη δεκαετία του 1990, θα ανακαλύψουμε  πως το επικρατέστερο σχέδιο νυφικού είναι αυτό που ονομάστηκε «Σταχτοπούτα». Λευκό λοιπόν, στράπλες φόρεμα, με σφιχτό μπούστο και σχεδόν τεράστια φουσκωτή φούστα, κάτι το οποίο επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με πιο λιτό το κάτω μέρος του φορέματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πλάτη με δαντελωτή διαφάνεια και κρυστάλλους σε όλο της το εύρος.

 

Περνώντας σε χρώματα και αποχρώσεις ερχόμαστε να σας πούμε πως και φέτος οι διαχρονικές αξίες του λευκού, κρεμ, σαμπανιζέ λατρεύονται και αποθεώνονται, ωστόσο την εμφάνιση τους κάνουν τα φλοράλ με ιδιαίτερη εκτίμηση στο γαλάζιο, το ροζ, το λιλά αλλά και αυτό το χρώμα του σάπιου μήλου, φέρνοντας κυριολεκτικά επανάσταση στα έως τώρα νυφικά δεδομένα. Περίπλοκα κεντημένα λουλούδια και ζωγραφισμένα πάνω στο ύφασμα φερμένα σαν από παραμύθι κοσμούν φορέματα που θα έχετε να μνημονεύετε μια ζωή. Τα φλοράλ νυφικά είναι αδιαπραγμάτευτα ένα από τα δημοφιλέστερα trends για το 2016. Και μιας και μιλάμε για trends, φτερά! Οι λεπτομέρειες που έλαμψαν κυριολεκτικά μέσα από το Bridal Fashion Week ήταν εκπληκτικά. Φούστες με φτερά στρουθοκαμήλου ψηλές, κοντές, με άνισα κοψίματα έχουν φέτος την τιμητική τους!

 

Πολλές οι προτάσεις λοιπόν, έντονες οι αλλαγές και τα νέα στοιχεία κομψά και ένα κλικ προκλητικά για το 2016 μας παρασύρουν σε ρυθμούς φινέτσας, περισσότερο δυναμικούς, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο γυναικείο κορμί και τις ανάγκες του. Νυφικά φορέματα που αναδεικνύουν τη σεξουαλικότητα και τον τύπο της γυναίκας έρχονται στο προσκήνιο και οι επιλογές είναι πολλές. Εμείς σας ευχόμαστε έναν υπέροχο γάμο, άκρως καλαίσθητο και παραμυθένιο και σας προτρέπουμε να ακούσετε τους ειδικούς, συνδυάζοντας πάντοτε το προσωπικό σας στοιχείο με τις στιλιστικές προτροπές τους. Η ώρα η καλή!

Διάβασε ακόμα στο Weddingplan.gr:

Νυφικά Apostolos Giastas

Στέφανα Γάμου Jennifer’s

Δεξίωση γάμου στο Κτήμα Ερατώ στη Βαρυμπόμπη