ΓΑΜΟΣ

Συμβουλές για έναν τέλειο γάμο ακόμα κι αν η κοιλίτσα είναι φουσκωμένη

Ετοιμάζεσαι για τη μεγαλύτερη ημέρα της ζωής σου αλλά η κοιλίτσα σου φουσκώνει συνεχώς; Και νύφη και έγκυος. Το ζήτημα απαιτεί λεπτομερή σχεδιασμό προκειμένου να το ευχαριστηθείς και να μην αγανακτήσεις. Έχεις και ένα παιδί να φροντίσεις.

Για να είναι η ώρα καλή πρέπει να κάνεις και κάποιες υποχωρήσεις. Όσο κι αν το θέλεις δεν είναι εφικτό να παντρευτείς στην Σαντορίνη, μέσα Αυγούστου, στο πιο πολυσύχναστο εκκλησάκι του νησιού στις 12 το μεσημέρι, φορώντας 12ποντο. Αν το φαντάζεσαι κάπως έτσι ο γάμος θα πρέπει να περιμένει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Η Σαντορίνη θα είναι εκεί, αλλά θα λείπει η κοιλίτσα.

Αγαπημένη νύφη μην στενοχωριέσαι. Μπορείς να κάνεις το μεγάλο βήμα ακόμα κι αν λειτουργείς για δύο. Πολύ καλά τα λέει το handbag.com.

Πού μωρό μου, πού

 

Συμφωνήσαμε στο μέρος. Η Σαντορίνη φαντάζει όνειρο μακρινό, αλλά τόσες εκκλησίες υπάρχουν, θα βρεις κάτι πιο ήσυχο. Θα είναι και πιο ρομαντικά. Δε θα την αντέξεις τη βαβούρα οπότε βρες ένα γραφικό μέρος που θα σε κάνει να αισθάνεσαι βολικά.

Η σωστή ημερομηνία

Οι πρώτοι μήνες της εγκυμοσύνης έχουν ανακατωσούρες, ζαλάδες, ναυτίες και εμετούς. Το πρώτο τρίμηνο είναι απαγορευτικό. Κανόνισε ο γάμος να γίνει κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Η κοιλίτσα θα είναι εμφανής, οι ζαλάδες περιορισμένες και η επίσκεψη στην τουαλέτα όχι και τόσο συχνή. Να είσαι στο ”Ησαία χόρευε” και να διακόψεις για πιπί;

Θα σου πει ο παπάς στο αυτί

Νομίζεις πως είναι αστείο; Πρέπει να βρεις παπά που θα είναι άνετος με το γεγονός της εγκυμοσύνης και συνεπακόλουθων προγαμιαίων σχέσεων. Μην κλείσει την εκκλησία ο γαμπρός και εμφανιστείς στην τελετή με την κοιλιά kinder έκπληξη και βρεθείς προ εκπλήξεων. Τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε.

Στη γιαγιά ποιος θα το πει;

 

Ενημερώστε τους στενούς συγγενείς μεγάλης ηλικίας για την εγκυμοσύνη πριν το γάμο. Φαντάσου τη θεία από το χωριό να σε κοιτά με μάτια που καίνε και στόμα που βγάζει ένα συνεχές ”τσι τσι τσι τσι τσι”.

Άσπρη πέτρα

Το λευκό του νυφικού συμβολίζει την αγνότητα. Άρα εσύ δεν είναι απαραίτητο να ντυθείς στα λευκά. Πάλι καλά γιατί και το λευκό βάζει κιλά. Έχεις το ελεύθερο να επιλέξεις το χρώμα της αρεσκείας σου. Πληροφοριακά το ζαχαρί χαρίζει τύπο και είναι πολύ σικ.

Οι φραμπαλάδες να λείπουν

Όπως κι αν ήταν το σώμα σου πριν, τώρα έχει κάποια κιλά παραπάνω. Πρέπει το νυφικό να σε κολακεύει και να μην σου προσθέτει όγκο. Έχεις από μόνη σου, μη βάλεις κι άλλον. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τα πολύ μακριά φορέματα με ουρές και φραμπαλάδες. Αν θέλεις να αποφύγεις τα βλέμματα στην περιοχή της κοιλιάς επίλεξε ένα φόρεμα σε άλφα γραμμή ή τόνισε το ντεκολτέ σου.

Ψεύτικο δαχτυλίδι

 

Τα δάχτυλά σου έχουν πρηστεί οπότε το μονόπετρο με την πέτρα που φαίνεται από το διάστημα ας μην αγοραστεί ακόμα. Ζήτα από τον καλό σου να σου αγοράσει κάτι πιο οικονομικό και μετά να φέρει το δαχτυλίδι το σωστό. Πολύ πιθανό να πρέπει να του το θυμίσεις εκ νέου μετά τη γέννηση του μωρού σας. Δε θα την βγάλει με το faux.

Καρέκλες να υπάρχουν

Σίγουρα θα νιώσεις την ανάγκη να καθίσεις οπότε καθίσματα θα πρέπει να υπάρχουν σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο. Μέσα στην εκκλησία, απέξω, στη δεξίωση, στον μπουφέ ακόμα και στην τουαλέτα. Να αισθάνεσαι μία σιγουριά βρε παιδί μου. Το όρθιο κοκτέιλ πάρτι δεν είναι σίγουρα καλή ιδέα.

Πρέπει να ανέβεις και σκαλιά

 

Ξέχνα τα πέδιλα με τους 12 πόντους τακούνι. Εσύ θα φορέσεις flat για να είσαι άνετη και ασφαλής. Έχε υπόψη πως το πόδι σου λόγω της εγκυμοσύνης θα έχει πρηστεί άρα θα χρειαστείς μεγαλύτερο νούμερο. Μην δώσεις μία περιουσία, ίσως δεν το ξαναβάλεις ποτέ.

Φάτε μάτια ψάρια (ανάλατα)

Πρόσεξε πάρα πολύ το μενού. Αν φαντάζεσαι ψάρι και σου έρχεται εμετός μην το εμφανίσεις καν στο τραπέζι. Πολλή σημαντική λεπτομέρεια το αλάτι. Έχεις ήδη κατακράτηση υγρών οπότε αν φας και αλατισμένο φαγητό, καταστραφήκαμε. Διάλεξε το φαγητό βάσει των δικών σου προτιμήσεων.

Να ζήσετε, να ευτυχίσετε!