LIFE

6 διαφημίσεις με πρωταγωνιστές gay ζευγάρια

Μέσα στον όλο πανικό με την πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας, την προηγούμενη Παρασκευή (26/6) ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης γάμου των ομοφυλοφίλων στη χώρα.

Μια ιστορική μέρα που γράφτηκε στην ιστορία της κοινωνικής εξέλιξης.

Αρκετές μεγάλες εταιρίες αποφάσισαν και το πραγματοποίησαν να κάνουν διαφημίσεις με πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλα ζευγάρια και όχι μόνο ετεροφυλόφιλα. Τόσο στην τηλεόραση όσο και στον έντυπο τύπο.

”Οι διαφημίσεις αντανακλούν τις τάσεις που υπάρχουν στον πολιτισμό. Δεν είμαι έκπληκτος που συμβαίνει αυτό, αλλά με εκπλήσσει το γεγονός ότι χρειάστηκε πολύς καιρός για τέτοιες διαφημίσεις”, δήλωσε ο Robert Thompson, ιδρυτικός διευθυντής του Bleier Center for Television and Popular Culture στο πανεπιστήμιο Syracuse.

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος και τηλεοπτικός αναλυτής Segun Oduolowu τόνισε ότι τέτοιες διαφημίσεις θα ήταν αδιανόητο να προβληθούν πριν από 10 χρόνια. ”Τώρα πλέον μέσω των διαφημίσεων οι εταιρίες θα μπορέσουν να απευθυνθούν και να προσεγγίσουν ένα μεγαλύτερο κοινό τόσο ομοφυλοφίλων όσο και υποστηρικτών αυτού του κινήματος”, σχολίασε.

Δες έξι διαφημίσεις όπου πρωταγωνιστούν ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Διαφήμιση ελληνικού γιαουρτιού

 

Εκμάθηση νοηματικής (θα βουρκώσεις)

 

Αναλγητικά

 

Σνακ

 

Πρακτορείο ταξιδιών

 

Προϊόντα χούμους