LIFE

Οι μεγαλύτερες επιβραβεύσεις στη ζωή μιας γυναίκας

Δε θέλει πολλά μία γυναίκα για να είναι ευτυχισμένη. Για να αντέχει και να συνεχίζει εν μέσω αντιξοοτήτων. Για να νιώθει πως κάνει το σωστό. Για όλες εκείνες τις στιγμές που μόνο μία λέξη ή μία χειρονομία είναι ο κόσμος όλος. Μία γυναίκα επιζητά το ταπεινό που έχει όμως τεράστια αξία και την κάνει να αισθάνεται όμορφα. Μία επιβράβευση, δε ζητάμε τίποτα άλλο. Ένα μπράβο που θα δώσει ώθηση και δύναμη.

 

Σκέψου εσένα πριν και μετά από ένα μπράβο. Ένας διαφορετικός άνθρωπος. Φοράς τα ίδια ρούχα, έχεις το ίδιο χτένισμα αλλά τώρα υπάρχει χαμόγελο. Μεγάλο χαμόγελο και όρεξη. Μας ανεβάζει ψυχολογικά.

Όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Όταν την παρακολουθείς να κάνει ελεύθερη πτώση λίγο έξω από τη Λαμία θέλεις κάποιος να ανοίξει το αλεξίπτωτο και να την προσγειώσει με ασφάλεια στο έδαφος. Η επιβράβευση στη ζωή μίας γυναίκα με την αυτοπεποίθηση είναι μεγέθη αλληλοεξαρτώμενα.

Να ακούμε το μπράβο και να νιώθουμε πως το εννοούν όσοι μας το λένε. Ζητάμε πολλά; Τα βασικά, τα απλά, τα πολύ σημαντικά.

Το ”σ’ αγαπώ μαμά”

Μία μεγάλη αγκαλιά μόλις γυρίζει από το σχολείο. Τότε που πριν ακόμα ανοίξει η πόρτα του σπιτιού εκείνο σε ψάχνει φωνάζοντας ”μαμά, μαμά”. Σε βλέπει καθισμένη στον καναπέ και τρέχει με φόρα πάνω σου γιατί είσαι η μία και μοναδική για εκείνο. Ο κόσμος όλος σε ένα μόνο βλέμμα. Σε φτάνει και πέφτει με φόρα στην αγκαλιά σου. Μυρίζει τα μαλλιά σου, χαϊδεύει το πρόσωπό σου και χώνεται στο λαιμό σου. Μία ψιθυριστή φωνή ακούγεται. ”Σ’ αγαπώ μανούλα μου”. Κι έτσι ξαφνικά η ζωή σου σχημάτισε χαμόγελο.

Το ξαφνικό φιλί

Είναι ο άνθρωπός σου αλλά η ρουτίνα έχει κάνει την καθημερινότητα σας πιο προβλέψιμη, πεθαίνεις. Ξέρεις πως σε σκέφτεται και πως είναι εκεί για εσένα όταν το ζητήσεις αλλά εκείνο το ξαφνικό φιλί του σε έκανε να νιώσεις πως καταλαβαίνει πολλά περισσότερα από όσα παραδέχεται. Το δικό του μπράβο είναι εκείνο ακριβώς το φιλί. Το αθώο. Το απαλό. Το απρόσμενο. ”Τα κάνεις όλα σωστά μωρό μου”. Στο είπε χωρίς να το πει. Ξέρεις πως το αισθάνεται, ξέρει πως το ένιωσες.

To σωστό bonus

Και αφού έχεις πάρει την αγάπη των δικών σου αγαπημένων προσώπων χρειάζεσαι μία σπίθα που θα βάλει φωτιά στην διάθεσή σου. Γιατί τι θα ήταν η ζωή χωρίς αγορές λατρεμένων προϊόντων; Θα ήταν μία πληκτική πραγματικότητα χωρίς εκστατικές στιγμές απόκτησης όσων σε κάνουν να ανανεώνεσαι μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ας μιλήσουμε στη γλώσσα μας. Παπούτσια, ρούχα, αρώματα και κρέμες σώματος. Να κρατάς τις σακούλες και να ποζάρεις με χαμόγελο. Να κάνεις τις αγορές σου και κάποιος να σε επιβραβεύει. Τι να ζητήσεις μετά; Υπάρχει το Alpha Bank Bonus, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιβραβεύσεως, γιορτάζει τα 10 χρόνια στην ελληνική αγορά και κάνει δώρα. Αγοράζεις εκείνη την τσάντα που είχες δει στη βιτρίνα μία Πέμπτη απόγευμα και μετά συνέχισες να την βλέπεις στον ύπνο σου μέχρι που τα κατάφερες και έγινε δικιά σου και πήρες και πόντους. Για να ξέρεις προς τα πού πρέπει να κινηθείς και πώς να δράσεις: Καλογήρου, Hondos Center, TOUS, Laura Ashley, The Body Shop, Cellier, Kiosky’s, GANT, Lacoste, L’Occitane, AB Βασιλόπουλος, Aegean, notosgalleries, Intersport, ΙΚΕΑ, Autovision, .

Το μπράβο στη δουλειά

Κοπιάζεις και θέλεις να ακούσεις ένα μπράβο. Ακόμα κι αν πιάνονται οι στόχοι εσύ έχεις ανάγκη έστω από ένα νεύμα κατανόησης. Δεν είσαι μόνη στον πλανήτη υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν την πίεση, το άγχος και τις ανησυχίες σου. Η επιβράβευση που έρχεται από τον συνάδελφο είναι ακόμα πιο σημαντική από την επιβράβευση του ανώτερου σου.

Τα δικά σου επιτεύγματα

Επειδή σε τελική ανάλυση όλα ξεκινούν από εσένα και τελειώνουν σε εσένα. Τα δικά σου επιτεύγματα σε κάνουν μοναδική. Το πτυχίο σου, το δίπλωμα οδήγησης, η πρώτη συνταγή, η στιγμή που μετακόμισες στο δικό σου σπίτι, όταν πήρες το αυτοκίνητό σου, οι πρώτες διακοπές με δικά σου λεφτά. Όλα όσα κατάφερες μόνη σου είναι το δικό σου μπράβο στον εαυτό σου.