ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

10 + 1 λόγοι να υιοθετήσεις έναν σκύλο

Πριν λίγες ημέρες, εκεί που κοιτούσα τριγύρω στο ίντερνετ, έπεσα πάνω σε μια ιστορία που με έκανε να θέλω να τρέξω σε όλα τα καταφύγια αδέσποτων της Ελλάδας

Πρόκειται για τη Xena, ένα σκυλάκι που υιοθετήθηκε και βοήθησε ένα μικρό αγόρι που έχει αυτισμό, να ζήσει καλύτερα (δες λόγο 6). Εκτός από το ότι συγκινήθηκα, άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν τόσα σκυλάκια χωρίς σπίτι.

Εννοώ, γιατί να αγοράσεις ένα κουτάβι, όταν ξέρεις πως κάπου, ένας μικρός γλύκας ζητάει απλά μια αγκαλιά και μια δεύτερη ευκαιρία; Σίγουρα υπάρχουν επιχειρήματα για το κουτάβι από το pet shop. Αλλά πολλά υπάρχουν και για την υιοθεσία. 10 από αυτά τα δεύτερα, τα έβαλα κάτω και τα μοιράζομαι μαζί σου. Γιατί να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι;

1. Είσαι έτοιμη να αποκτήσεις κατοικίδιο

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Το θέμα να αγοράσω ή να υιοθετήσω σκύλο, τίθεται μόνο αν πραγματικά είσαι έτοιμη να δώσεις αγάπη και χρόνο στο νέο σου “παιδί”.  Πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά όλες τις υποχρεώσεις σου, πριν βάλεις ένα νέο μέλος στο σπίτι σου.

2. Εξοικονομείς χρήματα

Μπορεί να μην είναι και ο πιο σημαντικός λόγος, αλλά “μετράει” στις εποχές μας. Το να αγοράσεις ένα σκυλάκι, σε βρεφική ηλικία, κοστίζει πολύ. Το να υιοθετήσεις δεν κοστίζει τίποτα. Σε αυτό πρόσθεσε ότι το σκυλάκι που έχει βρεθεί σε καταφύγιο, έχει τσιπάκι και είναι ήδη στειρομένο.

3. Κάνεις δύο καλά

Για να έχεις φτάσει στο σημείο να σκέφτεσαι και το ενδεχόμενο να υιοθετήσεις, σημαίνει ότι αγαπάς τα ζώα. Σκέψου λοιπόν ακόμα περισσότερο, το γεγονός ότι αν πας σε ένα καταφύγιο θα δώσεις ευκαιρία σε δύο ζωούλες. Η πρώτη θα είναι αυτή που θα έρθει μαζί σου και η άλλη εκείνη που θα βρει σπίτι.

4. Ξέρεις αν ταιριάζετε

Το θετικό με την υιοθεσία ενός “μεγαλύτερου” σκύλου από ένα καταφύγιο, είναι ότι μπορείς να τον γνωρίσεις και να καταλάβεις αν ταιριάζετε. Είναι πια μεγάλος για να αλλάξει χαρακτήρα στην πορεία, έχει διαμορφώσει χαρακτήρα και το μόνο που θέλει είναι οικογένεια και αγάπη.

5. Θα πάρεις αγάπη

Όλα τα σκυλάκια και επομένως και αυτά που βρίσκονται σε καταφύγιο, έχουν ανάγκη να δώσουν και να πάρουν αγάπη. Εάν έχουν βιώσει και την εγκατάλειψη στο παρελθόν, τότε είναι αναμενόμενο να εκτιμούν διπλά το νέο υγιές περιβάλλον που τα υποδέχεται.

6. Θα πάρεις ΠΟΛΛΗ αγάπη

Δεν είναι ο κανόνας, αλλά μερικά σκυλιά όπως η Xena, δεν δίνουν απλά αγάπη αλλά θεραπεύουν κιόλας. Δες το βίντεο που αποτελεί από μόνο του ένα πολύ καλό λόγο να αγαπήσεις και να ανοίξεις στο σπίτι σου ένα αδέσποτο σκυλάκι.

 

7. Δίνεις το παράδειγμα στα παιδιά

Τα οφέλη της συναναστροφής των παιδιών με τα σκυλιά είναι γνωστά. Τόσο στην υγεία όσο και στην κοινωνικοποίηση τους. Η υιοθεσία είναι ένα μάθημα προσφοράς και αλληλεγγύης παραπάνω.

8. Θα είσαι πιο υγιής

Δε θα χρειάζεσαι ούτε τηλέφωνα, ούτε μαραθώνιες συζητήσεις για προγραμματισμό. Ο σκυλάκος σου θα σε περιμένει και θα μπορεί να τρέχει μαζί σου. Φυσικά, αν δεν είσαι του αθλητισμού, θα γίνεις. Οι βόλτες του είναι απαραίτητες.

9. Θα βλέπεις τέτοιες φάτσες

Άντε να μη φτιάχνουν οι μέρες σου, βλέποντας τέτοιες φάτσες, όπως αυτή που βρήκαμε στο #instagreece_happy. Ναι, από εδώ και πέρα αναφερόμαστε γενικά στο φαινόμενο “απέκτησα σκύλο”.

 

10. Δε θα’ σαι μόνη

Γενικά, το να αποκτήσεις ένα κατοικίδιο, είναι ένα βήμα μακρυά από τη μοναξιά. Έχει αποδειχτεί και επιστημονικά ότι το να φροντίζεις ένα τετράποδο, θα σε κάνει να νιώσεις πιο όμορφα και θα σου δώσει ακόμα ένα λόγο να ζεις.

+ Θα’ σαι… celebrity

 

Δεν θα είσαι η εξαίρεση. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που αγαπούν τα αδέσποτα μεταξύ των οποίων και διάσημοι. Ενδεικτικά σου αναφέρουμε Selena Gomez,  Ryan Reynolds, Charlize Theron, Taylor Swift, Jake Gyllenhaal, Hilary Swank, Miley Cyrus.