ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να αγκαλιάζεις τον σκύλο σου

Το Doggrin σου εξηγεί γιατί δεν θα πρέπει να αγκαλιάζεις τον σκύλο σου.

Όλοι όσοι έχουμε σκυλάκια συχνά τα αγκαλιάζουμε για να τους δείξουμε την αγάπη μας και την στοργή μας! Είναι μια ένδειξη τρυφερότητας εκ μέρους μας.. Ο σκύλος μας όμως, δεν είναι άνθρωπος άσχετα αν έχει πολλά κοινά μ’ εμάς!

Μια νέα έρευνα του Βρετανικού Πανεπιστημίου Columbia έρχεται να μας ξεκαθαρίσει πως, η ανθρώπινη αγκαλιά προκαλεί στον σκύλο μας τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αναμέναμε.

Αν θέλεις να δείξεις στον σκύλο σου ότι τον αγαπάς απλά μην τον αγκαλιάζεις! Μ αυτό τον τρόπο, αντί να τον ηρεμήσεις και να τον κάνεις να χαρεί, του αυξάνεις τα επίπεδα άγχους και στρες!!

Ο Stanley Coren, επίτιμος καθηγητής στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Columbia, μελέτησε εκατοντάδες φωτογραφίες ενηλίκων και παιδιών που αγκάλιαζαν τους σκύλους τους. Διαπίστωσε ότι πάνω από το 80%  των περιπτώσεων ο σκύλος φαινόταν αγχωμένος ή στρεσαρισμένος. Κι αυτό επειδή αισθάνεται εγκλωβισμένος, δεν έχει ελευθερία κινήσεων ή δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα το αίσθημα της ασφάλειας ανάμεσα σας.

Μπορεί οι σκύλοι να είναι μέλη της οικογένειας μας, ωστόσο δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι, διότι τα σκυλιά αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο σε ορισμένες κινήσεις, όπως είναι η αγκαλιά.

Ο Stanley Coren υπογραμμίζει πως μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε τα σημάδια άγχους και στρες στον σκύλο μας!

Μερικά από αυτά είναι:

– Τα προτεταμένα τα δόντια

– Αυτιά πεσμένα προς τα κάτω

– Αποστροφή του κεφαλιού

– Μισοκλεισμένα μάτια

– Αποφυγή οπτικής επαφής

– Σήκωμα του ποδιού

Τα στατικά μας δείχνουν ότι η αγκαλιά τελικά αποδεικνύεται λάθος χειρισμός αφού το 81,6% των περιπτώσεων έδειξαν πως τα  σκυλιά εμφανίζουν τουλάχιστον ένα σημάδι δυσφορίας. Μόνο το 10,8% των σκύλων φαίνεται να είναι χαλαροί και μόλις το 7,6% παρουσίασαν είτε ασαφείς ή ουδέτερες αντιδράσεις.

Υπάρχουν ασφαλέστεροι τρόποι για να δείξεις σ’ ένα σκύλο ότι τον αγαπάς.. επιβράβευσέ τον με μια λέξη ή με μια λιχουδιά! Εσύ ξέρεις καλύτερα απ’ όλους άλλωστε, τι αρέσει στον σκύλο σου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ DOGGRIN.GR:

Σκύλος και αυτοκίνητο!
Ο σκύλος σας μασουλά αντικείμενα που δεν πρέπει?