ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Με αυτά τα βήματα θα καθαρίσεις το ψυγείο σου

Το Kl2real σε δείχνει τα βήματα για να καθαρίσεις το ψυγείο σου.

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, τώρα είναι η ιδανική στιγμή να ξεφορτωθείς από το ψυγείο σου ό,τι δεν χρειάζεσαι. Άλλωστε θα χρειαστείς όσο ελεύθερο χώρο μπορείς να βρεις για την γαλοπούλα, τη γέμισή της και ό,τι άλλο έχεις σκοπό να φτιάξεις για να γιορτάσεις εκείνες τις ημέρες.

Θα χρειαστείς γύρω στα 20-30 λεπτά για να το καθαρίσεις αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω τεχνική που ακολούθησα και εγώ.

Άδειασε ένα-ένα τα ράφια του ψυγείου σου. Πέτα ό,τι έχει λήξει ή έχει χαλάσει. Χύσε στο νεροχύτη παλιά κρασιά που δεν έχεις πιει εδώ και πάρα πολύ καιρό και ανακύκλωσε τα γυάλινα μπουκάλια τους.

Πριν βάλεις ξανά τα πράγματα στη θέση τους, ρίξε σε όλες τις επιφάνειες ξίδι (εγώ τρίβω και λίγο πράσινο σαπούνι που έχω πάντα στο ντουλάπι με τα καθαριστικά μου και φτιάχνω ένα μείγμα από ξίδι, πράσινο σαπούνι και χλιαρό νερό) και καθάρισε της με μια καθαρή πετσέτα. Αν υπάρχουν σημεία που έχουν βρωμιά τρίψτα με κάποιο σφουγγαράκι.

Αφαίρεσε τα ράφια του ψυγείου και μετέφερε τα στον νεροχύτη. Γέμισε τον νεροχύτη με ζεστό νερό στο οποίο έχεις ρίξει και απορρυπαντικό πιάτων και καθάρισε τα. Σκούπισε τα καλά πριν τα βάλεις στη θέση τους.

Βάλε τα τρόφιμα πίσω στο ψυγείο οργανώνοντας τα. Εγώ βάζω όλα όσα είναι για πρωινό σε ένα ράφι, όλα τα φρούτα μαζί, τα λαχανικά αλλού και όλα τα υπόλοιπα σε ένα άλλο ράφι.

Καθάρισε τα βαζάκια και τα μπουκάλια πριν τα βάλεις ξανά μέσα.

Καθάρισε, επίσης, όλες τις πόρτες, τις γωνίες από τις πόρτες καθώς και το εξωτερικό του ψυγείου. Το πώς θα καθαρίσεις το εξωτερικό του ψυγείου εξαρτάται από το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο. Αν είναι inox, όπως είναι και το δικό μου, θα πρέπει να προμηθευτείς ένα ειδικό καθαριστικό για inox επιφάνειες.

Το ψυγείο σου είναι έτοιμο για τα Χριστούγεννα. Αν, μάλιστα, διατηρείς και την τάξη που έβαλες, τότε δεν θα χρειαστεί να το καθαρίσεις και πάλι μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.

Διάβασε επίσης στο Kl2real

4+ 1 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε κατά την προπόνηση

3 Super Gadgets που θα απογειώσουν… το τρέξιμό σου!!!