ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να περάσεις τέλεια μόνη σου

Το Savoirville σου δίνει ιδέες για να περάσεις όμορφες στιγμές με τον εαυτό σου και να μη βαρεθείς.

Το τελευταίο πράγμα που θέλει κάποιος είναι να μείνει μόνος του, αλλά κάποιες φορές είναι καλό για σένα να βιώνεις πράγματα μόνος σου. Συνήθιζα να ανησυχώ για το πως θα φαίνομαι στους άλλους ανθρώπους, όταν ήμουν μόνη μου έξω και έκανα πράγματα που θα έπρεπε να κάνει ένα ζευγάρι ή μια παρέα.

Μετά όμως, μια ημέρα, δεν είχα κανέναν για να κάνουμε κάτι μαζί και αποφάσισα ότι θα απολάμβανα την παρέα του εαυτού μου. Στην αρχή ήταν τρομακτικό και ένιωσα ότι όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στο ”μοναχικό κορίτσι, χωρίς τους φίλους”, αλλά μόλις ένιωσα άνετα με την ιδέα, κατάλαβα ότι όλοι ήταν απασχολημένοι με το να περάσουν καλά, που δεν με πρόσεχαν. Αυτό που σας περιέγραψα έγινε πριν χρόνια και τώρα πλέον απολαμβάνω την ώρα για μένα (κοινώς me time).

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι, όταν είμαι εξω μόνη, γνωρίζω περισσότερους ανθρώπους. Είναι πιο εύκολο να προσεγγίσεις κάποιον, όταν είσαι μόνος σου, παρά με παρέα. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να καλέσεις ένα φίλο σου για να κάνετε κάτι, προσπαθήστε να βγείτε μόνοι σας και θα δείτε τι θα συμβεί.

Δες μια ταινία

Αν είναι η πρώτη φορά που θα βγεις μόνη σου, σου προτείνω να ξεκινήσεις από μια ταινία. Είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να νιώσεις ντροπή σε μια σκοτεινή αίθουσα κινηματογράφου, παρά οπουδήποτε αλλού. Διάλεξε μια ταινία που θες να δεις, κάτσε όπου θέλεις και απόλαυσε το ότι δεν πρέπει να μοιραστείς τα ποπκόρν σου.

Πέρνα τη μέρα σε ένα spa

Αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος για να μπείτε πιο ομαλά στη σχέση σας με τον εαυτό σας. Το σπα έχει πλάκα όταν το εντάσσεις σε μια girls day, αλλά μπορεί να είναι και εξίσου ωραίο όταν πας μόνη σου. Πήγαινε απλά για ένα μανικιούρ – πεντικιούρ ή χάρισε στον εαυτό σου μια θεραπεία προσώπου ή ένα μασάζ. Είναι καλό να ξέρεις ότι δεν θα ακούσεις το δράμα ενός φίλου για τη δουλειά, τις σχέσεις ή κουτσομπολιά, ενώ προσπαθείς να χαλαρώσεις.

”Κέρασε” τον εαυτό σου ένα δείπνο

Ξέρω ότι θα σκεφτείς ότι το δείπνο μπορεί να φαίνεται πολύ μοναχικό ή αξιολύπητο, αλλά πίστεψε με δεν είναι. Πήγαινε σε ένα ωραίο εστιατόριο και κάτσε στο μπαρ. Όχι μόνο θα ακούσεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αλλά θα μπορείς να παρακολουθήσεις και τον κόσμο. Και, αν είσαι μόνη, σκέψου ότι έτσι θα είσαι πολύ πιο εύκολα προσεγγίσιμη, παρά αν είχες παρέα.

Πήγαινε στην παραλία ή το πάρκο

Θα μπορούσα να ζω στην παραλία! Θα μπορούσα να κάθομαι με τις ώρες και να διαβάζω βιβλία, να χαζεύω στο λάπτοπ ή το κινητό μου. Αν δεν έχετε κάποια παραλία κοντά, περάστε τη μέρα σας στο πάρκο. Και τα δύο μέρη είναι ιδανικά για να χαλαρώσετε, αλλά και πολύ καλά για να κάνετε ανενόχλητοι τη δουλειά σας. Απολαύστε τον ήλιο και τη μοναξιά σας.

Ψώνια μέχρι τελικής πτώσης

Ψωνίστε ό,τι θέλετε ή αλλιώς χαζέψτε. Θα μπορούσα, κυριολεκτικά, να περάσω ώρες ατελείωτες κοιτώντας βιτρίνες μόνη μου. Είναι διασκεδαστικό να ψωνίζεις μόνος σου, γιατί δεν πιέζεσαι από κάποιον και έχεις όσο χρόνο χρειάζεσαι.

Εξερεύνησε την πόλη

Περάστε ένα σαββατοκύριακο, εξερευνώντας την πόλη και κάνοντας ό,τι θα έκανε ένας τουρίστας. Εκμεταλλευτείτε όσες ευκαιρίες και εμπειρίες έχει να προσφέρει η πόλη σας και ξαναγνωρίστε τη.

Πήγαινε διακοπές

Αυτό θα χρειαστεί πολύ θάρρος. Δεν σας προτείνουμε να πάτε διακοπές στο Las Vegas, αλλά μπορείτε να πάτε σε ένα πιο χαλαρό προορισμό. Κάντε τα ψώνια σας, γνωρίστε τους ντόπιους και ξεκουραστείτε στην παραλία.

Οτιδήποτε αποφασίσετε να κάνετε, απολαύστε το. Ύστερα, θα συναντηθείτε με τους φίλους σας και θα έχετε πολλές ιστορίες να πείτε.

Διάβασε επίσης στο Savoirville

Μικρές, όμορφες στιγμές

Ήρθε το καλοκαίρι που περίμενες