ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ζήσε το τώρα. Τη στιγμή

To Savoirville σου συστήνει να αρπάζεις την ευκαιρία και να ζεις το τώρα. Να εκφράσεις στον άλλον τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου.

Η μαμά μου από μικρή με έλεγε παρορμητική. Αν κάτι ήθελα, το ήθελα εκείνη τη στιγμή και το έκανα χωρίς πολλές σκέψεις ή αναλύσεις. Προφανώς μετά αντιμετώπιζα τις συνέπειες, καλές ή κακές.  Δεν παραπονέθηκα, όμως, ποτέ γιατί όλα ήταν επιλογές μου. Αυτό το χαρακτηριστικό το έχω μέχρι και σήμερα.

Ξέρεις, είναι μεγάλο λάθος να σκέφτεσαι πως οι συνέπειες των πράξεων σου είναι μόνο αρνητικές ή πως, ακόμα και οι αρνητικές συνέπειες,  δεν είχαν κάτι να σου διδάξουν για την πορεία της ζωής σου. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι η ευκαιρία που άρπαξες χωρίς να το καλοσκεφτείς και σε οδήγησε στην πιο όμορφη εμπειρία της ζωής σου, στο εξάμηνο ταξίδι  σου στην Ολλανδία παρέα με την κολλητή σου ή στον πρώτο έρωτας που δεν σκέφτηκες αν πρέπει να τον ζήσεις, γιατί θα ήταν εξ αποστάσεως, αλλά τον έζησες. 

Γέλασες, έκλαψες, πόνεσες, αγάπησες, αγαπήθηκες και τελείωσε άδοξα όπως συμβαίνει συνήθως με τους πρώτους έρωτες. Εντάξει, μπορεί αυτά να τα έκανα εγώ αλλά σε διαβεβαιώνω ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που έζησα τόσο αυτά όσο και ένα κάρο άλλα. Όμως, όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν δεν είχα αυτή την ριμάδα την κάψα για το ΤΩΡΑ. Δεν πιστεύω σε δεύτερες ευκαιρίες, ούτε σε δεύτερες ζωές, ούτε σε φράσεις τύπου ”άσε και θα δούμε”. Ειδικά με το τελευταίο εξοργίζομαι. Θα με πεις υπερβολική. Ίσως να έχεις δίκιο, ίσως και όχι.

Πιστεύω πως τα καλά πράγματα έρχονται μία φορά, οι έρωτες δεν περιμένουν και τα ανείπωτα λόγια δεν βοηθούν κανέναν.

Πιστεύω πως αν την θέλεις πολύ πρέπει να κάνεις την κίνηση και να της πεις ”έλα να τα ζήσουμε όλα μαζί τώρα”. Μην σκεφτείς το μετά. Μην μπεις στην διαδικασία να το αναλύσεις. Ξέρεις γιατί; Γιατί απλά, πρέπει να το ζήσεις!

Πιστεύω πως αν χωρίσατε και τον θέλεις ακόμα γιατί δεν τον ξεπέρασες ποτέ πρέπει να του πεις το πιο απλό και λυτρωτικό  πράγμα σε όλο τον κόσμο: ”Μου λείπεις ρε γαμώτο”. Μη σκεφτείς ποιος έφταιξε και φτάσατε ως εδώ, ότι θα ρίξεις τον εγωισμό σου ή ότι μπορεί να μην πάρεις ποτέ την απάντηση που θέλεις. Εσύ το κάνεις για πάρτη σου. Ξέρεις γιατί;  Γιατί τα βράδια δεν κοιμάσαι και τον σκέφτεσαι. Γιατί δεν έσβησες ποτέ τις φωτογραφίες από τις διακοπές σας στο Πήλιο και τις κοιτάς και τις ξανακοιτάς και δεν μπορείς παρά να εύχεσαι να τα ξαναζούσες όλα από την αρχή.

Πιστεύω ότι αν για κάποιο ηλίθιο λόγο πλήγωσες την κολλητή σου, πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη, να την κοιτάξεις στα μάτια και να πεις ”Είσαι πολύ σημαντική για μένα και δε θέλω να σε χάσω γιατί θα χαθώ”. Αυτό. Τίποτα άλλο. Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν χρειάζονται πολλά λόγια για δύο ανθρώπους που γνωρίζουν την πραγματική έννοια της φιλίας.

Και για το κλείσιμο, πιστεύω πως αν έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που βγήκες βόλτα μαζί με τους γονείς σου, που άκουσες τα γέλια τους, που τους έδωσες ένα φιλί και μια αγκαλιά, κάντο τώρα. Γιατί;  Ξέρεις πολύ καλά γιατί.

Διάβασε επίσης στο Savoirville

Η γνώμη των άλλων για τις σχέσεις μας

Διακοπές για τέσσερις;