LIFE

Ας πανηγυρίσουμε: Η μεγάλη επιστροφή των X – Files

Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike, γράφει για τη σειρά που επιστρέφει θριαμβευτικά. Τα X - Files.

Η επιστροφή των x-files είναι πλέον γεγονός. Μετά από 13 χρόνια (με μια μικρή μόνο ενδιάμεση γεύση το 2008 και την ταινία I want to believe η οποία χαρακτηρίστηκε λίγο εκτός κλίματος από τους fan της σειράς), η σειρά επιστρέφει για έναν κύκλο 6 επεισοδίων, έπειτα από παραγγελία του Fox. Είδη από το 2012 οι φήμες για αναβίωση της σειράς ή μιας νέας ταινίας έδιναν κι έπαιρναν.

Τόσο ο δημιουργός της σειράς, Κρις Κάρτερ όσο και οι δύο πρωταγωνιστές, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο. Μόλις προχθές οι φήμες επιβεβαιώθηκαν με επίσημες ανακοινώσεις του καναλιού. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι, ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα βγουν στον αέρα τα επεισόδια. Πάντως, πιθανότερη ημερομηνία είναι το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Κρις Κάρτερ δήλωσε για αυτή την αναβίωση ”Θέλω να το θεωρώ ως ένα διάλειμμα 13 χρόνων. Τα καλά νέα είναι ότι ο κόσμος έγινε ακόμη πιο παράξενος, μια ιδανική στιγμή για να αφηγηθούμε αυτές τις έξι ιστορίες”.

Οι λόγοι για τους οποίους οι φανς έχουν αρχίσει να πανηγυρίζουν για την επιστροφή της σειράς, είναι πολύ:

Καταρχάς, ήταν από τις πρώτες σειρές που είχε τόσο φανατικό κοινό.. Γιατί τα x files είναι η πιο cult σειρά των ‘90s και με διαφορά. Αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της ποπ κουλτούρας των ‘90s Μια ολόκληρη γενιά γαλουχήθηκε με ιστορίες μυστηρίου, ιστορίες για πνεύματα και εξωγήινους, ενώ οι θεωρίες συνομωσίας στο ίντερνετ έδιναν κι έπαιρναν.

Γιατί το δίδυμο Μώλντερ – Σκάλυ άφησε εποχή. Μπορεί τα X-files να ήταν η μεγαλύτερη σειρά μυστηρίου που δημιουργήθηκε ποτέ, αλλά ήταν επίσης και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συναισθηματικές ιστορίες της μικρής οθόνης.

Γιατί η σειρά άφησε ανοιχτά ερωτήματα, όπως που βρίσκεται ο γιος του Μώλντερ και της Σκάλι, αλλά και τι απέγιναν οι φάκελοι X.

Γιατί αν δεν ήταν τα X-files δεν θα είχε γίνει η μεγάλη στροφή από τη μεγάλη οθόνη στην τηλεόραση.

Γιατί καθιέρωσε φράσεις που σημάδεψαν τις νύχτες μας, όπως το I want to believe, trust no1 και φυσικά το the truth is out there.

Γιατί υπάρχουν εκατομμύρια fans ακόμη και σήμερα σε όλων τον κόσμο που περιμένουν με αγωνία να δουν τη συνέχεια. Ελπίζω αυτά τα έξι επεισόδια να μας δικαιώσουν όλους. Για το δικό τους καλό…

Διάβασε επίσης στο Savoirville

Μήνυμα παγκόσμια μέρας θεάτρου 2015

Κέρδισε χρόνο και μάθε αυτά που πρέπει από τώρα