LIFE

Όσα θα έχεις μετανιώσει σε 10 χρόνια

Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike, γράφει για όσα θα έχεις μετανιώσει σε 10 χρόνια.

Αν είσαι από εκείνους που δεν μετανιώνουν τίποτα πότε και λένε πάντα πως “ό,τι έκανα το  ήθελα και είμαι εντάξει με κάθε μου επιλογή”, λογικά αυτό το άρθρο δεν σε αφορά. Όμως βαθιά μέσα μου πιστεύω πως είτε το παραδεχόμαστε, είτε όχι, μέσα μας όλοι έχουμε μετανιώσει για κάτι.

Θέλεις να μιλήσουμε για κάποια πράγματα που μέσα στην επόμενη δεκαετία θα έχεις μετανιώσει σίγουρα;

1. Θα μετανιώσεις για όλα εκείνα που ήθελες να πεις σε μία σχέση ή σε μία δουλειά που τελείωσαν και δεν τα είπες πότε! (όλα αυτά που δεν είπες πάντα θα σε βασανίζουν και θα τα σκέφτεσαι).

2. Θα έρθει μία μέρα και θα μετανιώσεις πολύ που δεν διεκδίκησες εκείνον που ήθελες τότε και ας ήξερες βαθιά μέσα σου ότι δεν είχε νόημα (αν όμως είχε και τα πράγματα ήταν διαφορετικά από αυτό που φανταζόσουν;)

3. Θυμάσαι εκείνη την δουλειά που ήθελες, αλλά νόμιζες ότι δεν θα τα καταφέρεις και ότι είσαι λίγη για να κάνεις ακόμα και αίτηση για αυτή; (μπορεί και να μην ήσουνα, αλλά αφού δεν προσπάθησες πότε δεν θα μάθεις, πως νιώθεις τώρα; )

4. Μάλλον θα μετανιώσεις εκείνο το υπέροχο ζευγάρι παπούτσια που δεν πήρες και ακόμα το θυμάσαι γιατί ήθελες να κρατήσεις τα χρήματα για να πληρώσεις κάτι άλλο ή για να πάρεις κάποιο δώρο και άφησες πάλι τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα.

5. Στην ίδια κατηγορία με την παραπάνω ανήκει και το live εκείνο που δεν πήγες και είχανε πάει όλοι οι φίλοι σου αλλά εσύ είπες να κρατήσεις τα χρήματα για να πληρώσεις το νερό!

6. Ξέρω ακόμα ότι θα μετανιώσεις πολύ που κράτησες για ακόμα μία φόρα τα συναισθήματα σου είτε αυτά ήταν αγάπης και δεν αγκάλιασες κάποιον που ήθελες για να μην σε παρεξηγήσουν.

7. Θα μετανιώσεις που δεν πήγες να μάθεις ισπανικά, γαλλικά, ρώσικα, ιταλικά, η όποια άλλη γλώσσα ήθελες και πότε δεν βρήκες χρόνο για σένα. Το ίδιο ισχύει και για τότε που ήθελες να πας να γυμναστήριο ή να μάθεις τανγκό και πότε δεν το έκανες.

8. Θυμάσαι που από μικρή έλεγες ότι ήθελες να μάθεις πιάνο ή βιολί ή φλάουτο και είχες φροντιστήρια, και καθόλου χρόνο; Ακόμα μετανιώνεις που δεν τα κατάφερες να μάθεις να διαβάζεις μία παρτιτούρα, το ξέρω.

9. Θα μετανιώσεις για όλα εκείνα που στέρησες στον εαυτό σου κάνοντας μόνιμα δίαιτες και δεν δοκίμασες περίεργες γεύσεις σε διακοπές και σε μέρη που δεν ξαναπήγες πότε.

10. Θα μετανιώσεις σίγουρα τις τρέλες που δεν έκανες από φόβο και δειλία την συγκεκριμένη στιγμή και η στιγμή αυτή δεν ήρθε πότε ξανά πίσω. (αλλά εσύ ακόμα μετανιώνεις που τελικά δεν τόλμησες)

Το σημαντικό είναι να κάνεις ό,τι θέλεις γιατί πότε δεν ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα όσο και αν το έχεις σκεφτεί ή το έχεις αναλύσει. Σίγουρα πάντως είναι καλύτερα να μετανιώνεις για αυτό  που έκανες και ας ήταν λάθος και ας έφαγες τα μούτρα σου, πάρα να αναρωτιέσαι μία ζωή “αν το είχα κάνει”.

Διάβασε επίσης στο Savoirville

Αγόρια – κορίτσια σημειώσατε Χ

Μόνος στο σπίτι