LIFE

Τα λάθη που σαμποτάρουν την καριέρα σου

Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike.gr, γράφει τα λάθη που κάνουμε τα οποία σαμποτάρουν την καριέρα μας.

Σίγουρα δεν είναι  εύκολο να το πιστέψεις αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούν να σαμποτάρουν την καριέρα σου για τους οποίους μάλιστα ευθύνεσαι εσύ. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν είσαι πραγματικά πολύ καλός.  Εδώ λοιπόν έχουμε μερικούς τρόπους που μπορούν να σαμποτάρουν την καριέρα σου και που εσύ πρέπει να προσπαθήσεις να αποφύγεις.

Αν έχεις διαλέξει λάθος καριέρα είναι ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους που μπορούν να σαμποτάρουν την καριέρα σου. Διότι αν έχεις επιλέξει το λάθος για σένα επάγγελμα, δεν πρόκειται πότε να καταφέρεις να φτάσεις ψηλά.  Εάν επιλέξεις  να κάνεις  κάτι που δεν είσαι παθιασμένος, δεν θα έχεις  κίνητρο για υψηλές επιδόσεις, θα είσαι δυστυχισμένος και θα έχεις έστω και υποσυνείδητα μία αρνητική στάση που θα αντανακλάται στα αποτελέσματά της δουλειά σου.

Οι άνθρωποι που εργάζονται σκληρά προκειμένου να φθάσουν όλους τους στόχους τους και να εκπληρώσουν όλα τα όνειρά τους  μερικές φορές, εξαντλούν τον εαυτό τους από την πολύ δουλειά. Προσπάθησε να εργάζεσαι εξυπνότερα, όχι σκληρότερα, διότι συχνά οι υπερβολικές ώρες εργασίας είναι ένα σημάδι της κακής διαχείρισης του χρόνου σου και μακροπρόθεσμα αυτό το σύστημα μπορεί να επηρεάσει τη συνολική απόδοση στην εργασία σου και την αξιοπιστία.

Κάλο θα είναι να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν χρειάζεται να έχεις μονίμως τους πάντες γύρω σου ευχαριστημένους.  Κάτι τέτοιο είναι σίγουρο ότι θα σου προκαλεί ένα μόνιμο άγχος. Είναι καλό να μάθεις να λες όχι στους ανθρώπους και να επικεντρώνεσαι κυρίως  στις δικές σου ανάγκες και την εκπλήρωση των δικών σου ονείρων. Το να είσαι λίγο εγωιστής μερικές φορές κάνει καλό.

Εάν είσαι πάντα κολλημένος στις λεπτομέρειες της καθημερινής εργασίας σου, είναι πολύ εύκολο να χάσεις από μπροστά σου την ευρύτερη εικόνα της καριέρα σου και των επαγγελματικών σου στόχων. Βάλε λοιπόν σαν πρώτο στόχο την επαγγελματική σου εξέλιξη, κάνε σεμινάρια, μαθήματα κατάρτισης και προσπαθήσουμε να γίνεις καλύτερος σε αυτό που κάνεις! Μπορείς επίσης να αποκτήσεις έναν μέντορα που θα σε καθοδηγήσει στη σταδιοδρομία σου.

Είναι εύκολο να χάσεις το κομμάτι των επαγγελματικών σου στόχων που συμβαίνει ειδικά όταν έχεις πολλές άλλες ευθύνες. Το πιο σημαντικό είναι να μην ξεχνάς τα όνειρά σου και να κάνεις ό,τι είναι δυνατόν για να φθάσεις στους στόχους σου.

Διάβασε επίσης στο Savoirville.gr

Μητρότητα: Το ρολόι είναι βιολογικό ή κοινωνικό;

Τα 20 πράγματα που θα συμβούν μετά τα 20