LIFE

Tips για την πρώτη μέρα στη δουλειά

Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike, δίνει tips για την πρώτη μέρα στη δουλειά.

Η νύχτα περνά και η μέρα σου ξεκινά. Προσπάθησε να παραμερίσεις το άγχος και να δεις την εμπειρία αυτή, ως την αρχή μιας νέας εποχής. Μπορείς να μετατρέψεις όλες τις αρνητικές σου σκέψεις σε ενθουσιασμό. Σκέψου λίγο διαφορετικά.

Αρχικά συγχαρητήρια, έχεις προσληφθεί! Δεν ξέρω αν το θυμάσαι. Η αυτοπεποίθηση σου πρέπει να είναι ακλόνητη. Έχεις επιλεγεί και από σήμερα γίνεσαι ενεργό μέλος του ανθρώπινου δυναμικού της επιχείρησης. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σου δίνει κουράγιο και άνεση. Αν εξακολουθείς να περιβάλλεσαι από άγχος, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

Μπορείς να είσαι μπερδεμένος/η. Είναι φυσιολογικό

Είσαι ο/η καινούργιος-α. Μη περιμένεις να σε αποδεχτούν όλοι αμέσως. Έχουν μια συγκεκριμένη λογική που κινούνται, μια ροή, μια ρουτίνα. Όταν θα μπεις κι εσύ σιγά σιγά σ’ αυτή τη λογική, θα αρχίσεις να νιώθεις πιο άνετα στη θέση που έχεις αναλάβει.

Γνώρισε τα άτομα και όχι τις θέσεις τους

Είναι λογικό να σε προσεγγίσουν συνάδελφοι σου, να σου συστηθούν, να μιλήσουν για το τι κάνουν και να θέλουν να σε γνωρίσουν. Προσπάθησε να ψυχολογήσεις και να εστιάσεις στον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου, όχι στη θέση που κατέχει. Οι θέσεις μπορεί να επηρεάζουν τα άτομα, αλλά δεν τα καθορίζουν. Οι θέσεις αλλάζουν εύκολα, οι άνθρωποι όχι.

Μη περάσεις τη μέρα σου απλά γνωρίζοντας άτομα

Καλή η επικοινωνία, καλές οι γνωριμίες και οι κουβεντούλες, αλλά πρέπει να δείξεις και χαρακτήρα. Οι φήμες πάνε κι έρχονται στους χώρους εργασίας. Καλό θα ήταν να μη τεμπελιάσεις τη πρώτη μέρα. Οργάνωσε το χώρο σου, τα πράγματα σου, τακτοποιήσου. Μάθε τα κατατόπια και κάνε ερωτήσεις σχετικές με το αντικείμενο εργασίας σου. Δείξε ότι είσαι οργανωτικός τύπος κι έχεις όρεξη για δουλειά. Η σοβαρότητα και οι χαμηλοί τόνοι εκτιμούνται δεόντως, πόσο μάλλον αν φανούν από την πρώτη μέρα .

Διάβασε επίσης στο Savoirville

Ευτυχία και… ενδορφίνες, αυτές οι άγνωστες

450 ήρωες