LIFE

Τα βήματα “κλειδιά” για να αποκτήσεις το αυτοκίνητο που ονειρεύεσαι

Τα πράγματα έχουν κάπως έτσι:  Είσαι στη φάση που θες να αποκτήσεις ένα νέο αμάξι για ν' ανανεωθείς, ν' αυτονομηθείς και να μην περιμένεις άλλο αυτό το άτιμο το λεωφορείο κάτω από τη στάση (βασικός λόγος).

 Το καινούριο αυτοκίνητο δεν είναι μία απλή εξέλιξη στη ζωή σου. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα που σίγουρα θα βελτιώσει την καθημερινότητά σου. Αλλά όπως όλα τα μεγάλα βήματα, έτσι κι εδώ ο ενθουσιασμός εναλλάσσεται με λίγο από προβληματισμό.

 

Το κάνεις εικόνα: Εσύ μέσα σ’ ένα “τσίλικο” καλογυαλισμένο αυτοκινητάκι που μυρίζει “καινούριο”. Αλλά για μισό λεπτό:

– Θα μπορείς να πληρώνεις τη δόση κάθε μήνα;

– Πόσα χρήματα θα δίνεις για καύσιμα;

– Πόσο κάνει ένα service ρε παιδιά;

– Η ασφάλεια; Τι/πώς/ποια/πόση ασφάλεια;

– Κι αν τρακάρεις; Μήπως βάζεις νέο μπελά στο κεφάλι σου;

Και τελικά, να το αγοράσεις ή όχι;

Καταρχήν, ψυχραιμία, μην πελαγώνεις. Ένα βήμα τη φορά.

Τι αυτοκίνητο;

Κλασικό,coupe, cabriolet, roadster;Εδώ πρέπει να σκεφτείς ρεαλιστικά. Αν κινείσαι κυρίως μέσα στην πόλη, ένα πιο μαζεμένο αυτοκίνητο θα σε βολέψει. Ωραίο το SUV, αλλά πού ακριβώς να το παρκάρεις στο κέντρο της Αθήνας; Επίσης, είσαι σίγουρη πως κοιτάς προς το όχημα που μπορεί να αντέξει η τσέπη σου; Σκέψου κάπως πιο μακροπρόθεσμα και προσανατολίσου σε κάτι που είναι κοντά στα κυβικά σου. Επένδυσε περισσότερο σε μία άνετη, ασφαλή επιλογή με καλή οδηγική συμπεριφορά.

 

Τι υποχρεώσεις;

Η Νίκη είναι στην ίδια φάση με σένα. Αυτή την εποχή ψάχνει για καινούριο αμάξι. Κοιμάται και ξυπνάει έχοντας αυτή τη σκέψη μια στο μπροστινό και μια στο πίσω μέρος του μυαλού της. Ποια είναι η Νίκη; Είναι το κορίτσι της LeasePlan, η οποία (όπως ίσως κι εσύ) δεν είχε καμία ιδέα περί leasing , ώσπου έγινε η ηρωίδα των LeasePlan Stories. Τι άλλο έχετε κοινό; Η Νίκη ήθελε το αυτοκίνητό της να είναι τέλειο, αλλά η ευθύνη της γι’ αυτό να περιορίζεται στη βενζίνη ή το πετρέλαιο και στο πλύσιμό του αν είναι δυνατόν. Επίσης η Νίκη είχε κάποιες αμφιβολίες για το αν είναι στην κατάλληλη φάση για μία τέτοια επένδυση, και κάπως έτσι κατέφυγε στη λύση του leasing. Όχι, το leasing ΔΕΝ αφορά μόνο σε εταιρικά αυτοκίνητα. Υπάρχει μία μικρή παρανόηση εδώ.

Τι εννοείς leasing;

Με τη μακροχρόνια μίσθωση έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις το αυτοκίνητο που σου αρέσει και πληρώνεις ένα ποσό κάθε μήνα καλύπτοντας έτσι τον χρόνο χρήσης και συντήρησής του. Ξαναδιάβασε λίγο. Ναι, αυτό που μόλις είπαμε είναι πως μπορείς να έχεις ένα νέο αυτοκίνητο στο γκαράζ σου χωρίς να υποστείς τη βαρύγδουπη διαδικασία αγοράς του. Απλά τα πράγματα. Χωρίς έξοδα και γραφειοκρατία μεταβίβασης.

Το παίρνεις από τη LeasePlan και εν συνεχειά αφήνεις εκείνη να κάνει όλη τη σκληρή δουλειά κάθε φορά. Αν τρακάρεις (φτου-φτου) οι ζημιές θα καλύπτονται από το συμβόλαιό σου, το service θα γίνεται πολύ απλά και γρήγορα χωρίς να χρειαστεί ποτέ να δώσεις απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως “τακάκια μεταχειρισμένα ή καινούρια”; “πότε αλλαχθηκε τελευταία φορά ο ιμάντας χρονισμού”; Γενικώς δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι για ανταλλακτικά και κόστη.

Γεμάτο ντεπόζιτο μόνο. Κι αν μετά από αυτή την περίοδο χάριτος τελικά το αγαπήσεις το αμαξάκι και δεν θες να πάει σε άλλα χέρια, μετά τη λήξη του συμβολαίου μπορείς να το αγοράσεις και να του σφίγγεις το καπό φωνάζοντας “είναι ολόδικό μου!”, σε πολύ καλή τιμή, γιατί σου αξίζει.