ΤΑΤΟΥΑΖ

17 tattoo artist που πρέπει να ακολουθήσεις στο Instagram

Η ονομασία του τατουάζ προέρχεται από τις πολυνησιακές διαλέκτους. Στην γλώσσα της Ταϊτής και της Σαμόα, ''τατάου'' σημαίνει συνήθεια. Οι φυλές αυτές έκαναν τατουάζ στο σώμα τους κατά τη διάρκεια τελετών μύησης.

Χάραζαν το σώμα τους και έτριβαν κάρβουνα μέσα στις τομές, με αποτέλεσμα μετά τη θεραπεία τους, τα αδιάλυτα μόρια του κάρβουνου να παραμένουν μέσα στο δέρμα.

Μία άλλη εκδοχή θέλει το τατουάζ να παίρνει το όνομά του από τον ήχο που έκαναν τα εργαλεία πάνω στο δέρμα και το διαρκές ”τα, τα, τα” που ακουγόταν στη διάρκεια του χτυπήματος, αφού οι εκεί τεχνίτες χτυπούσαν κυριολεκτικά με τα παραδοσιακά τους εργαλεία το χρώμα πάνω στο δέρμα.

Οι ναυτικοί του 18ου αιώνα έφεραν στην Ευρώπη τη λέξη ”τατάου”, η οποία με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκε στο αγγλικό ”tattoo” και το γαλλικό ”tatouage”. Ο ελληνικός όρος είναι αυτός της δερματοστιξίας.

Ακόμα κι αν δεν είσαι έτοιμη για κάτι τέτοιο οι καλλιτέχνες που ακολουθούν είναι φοβεροί. Αυτή είναι η πραγματική σύγχρονη τέχνη.

Ένα είδος εννοιολογικής τέχνης εικαστικά προσπελάσιμης και ελκυστικής, με θεαματική φόρμα που δεν προκαλεί ή που προσκαλεί τον θεατή να ψάξει να βρει τις ενσωματωμένες έννοιες.

bangbangnyc

 

dr_woo_ssc

 

laurenwinzer

 

tealeigh

 

scampbell333

 

jonboytattoo

 

sashaunisex

 

suflanda

 

coreydivine

 

tilldthtattoo

 

timorsuper

 

minkasicklinger

 

lisaorth

 

peteraurisch

 

mariusztrubisz

 

ann_lilya

 

kshocs