ΣΧΕΣΕΙΣ

10 πράγματα που κάνουν οι άντρες και οι γυναίκες τα λατρεύουν

Κανένα παράπονο και καμία γκρίνια. Κι αν έχουμε κατηγορηθεί για τέτοια συμπεριφορά. Η λέξη ''κρεβατομουρμούρα'' επινοήθηκε για να αφιερωθεί εξολοκλήρου στις γυναίκες. Κι όχι μόνο αυτό αλλά έχουν αφήσει να υπονοηθεί πως αποδέκτες του μουρμουρίσματος είναι οι άντρες. Για να πούμε μόνο αλήθειες, είναι δεκάδες οι φορές που μας έχουν διαλύσει το νευρικό σύστημα, που μας έχουμε εκνευρίσει και μας έχουν κάνει να αναρωτιόμαστε ''γιατί σε μένα;'' Είναι όμως και εκείνες οι στιγμές που μας κάνουν να νιώθουμε οι πιο τυχερές γυναίκες του κόσμου.

Ως δια μαγείας μας κάνουν να ξεχνάμε τα κακώς κείμενα και να σχηματίζουμε πελώριο χαμόγελο με έκταση από αυτιά μέχρι κοπτήρες. Γιατί αυτοί είναι. Με μία μικρή κίνηση γίνονται αξιολάτρευτοι.

Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι ξεκάθαρα ο αιφνιδιασμός. Το ”εκεί που δεν το περιμένεις” κερδίζει πάντα. Οι στιγμές που ”ραγίζουν” την επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα και εξασφαλίζουν την ποιότητα της διαπροσωπικής σχέσης.

Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά, εκείνες οι κινήσεις που κάνουν τους πραγματικούς άντρες να λάμπουν στα μάτια των γυναικών; Να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι ή να σε αγκαλιάζει με τρυφερότητα; Θέλει και ερώτημα;

Το χάδι στα μαλλιά

Δεν είναι ανάγκη να σε γεμίσει φιλιά. Ένα χάδι στα μαλλιά είναι αρκετό για να υποδηλώσει την αγάπη, την αφοσίωση αλλά και τη στοργή του προς εσένα. Είναι μία κίνηση γλυκιά, μία κίνηση με έντονη παιδικότητα που λέει ”σ’ αγαπώ” χωρίς να φωνάζει. Μόνο εσύ κι αυτός. Τον ερωτεύεσαι κομματάκι περισσότερο όταν νιώθεις πως είσαι το κορίτσι του.

 

Το πες, έγινε

Το είπες, το ανέφερες, όχι το ζήτησες. Προσέχει όλα όσα λες χωρίς πομπώδεις δηλώσεις που δημιουργούν προσδοκίες και ίσως απογοήτευση. Σε άκουσε να λες πως έχεις χρόνια να πας στους Δελφούς να πεις ένα γεια στον Ηνίοχο. Το επόμενο σαββατοκύριακο φορούσες σανδάλια σε αρχαιοελληνικό στιλ και ανέβαινες στο ιερό του Απόλλωνα. ”Να αλλάξουμε λίγο τις παραστάσεις μας” σου είπε όταν σου ανακοίνωσε την εκδρομή και έκλεισε το μάτι. Σε καταλαβαίνει κι αυτό (σου) αρκεί.

Μνήμη, αυτή η δύναμη

Μιλάς ασταμάτητα. Μιλάς για τα πάντα, για κάθε ένα ξεχωριστά και για όλα μαζί ταυτόχρονα. Εκείνος σε ακούει προσεκτικά. Σώμα και πνεύμα μαζί σου. Ακούει και θυμάται. Ακόμα και τις πιο ασήμαντες πληροφορίες που για εσένα είναι το κέντρο του κόσμου σου. Θυμάται πού σε γνώρισε, τι φορούσες στο πρώτο ραντεβού σας και ποιο χρώμα μισείς. Ξέρει πότε έφαγες την πρώτη σου τούμπα από το ποδήλατο και γιατί σταμάτησες να τρως κέτσαπ.

Προσέχει τον εαυτό του

Θέλει να είναι όμορφος, προσεγμένος και μυρωδάτος. Για εκείνον αλλά και για εσένα. Θέλει να είναι ωραίος για εσένα. Αν αυτό δε σε τρελαίνει, τότε ποιο; Αυτό κάνει τον άντρα που θα σου έλεγε και η φίλη σου που ψάχνει ένα αγόρι σαν το δικό σου. Τον βλέπεις και θέλεις να γίνεσαι συνεχώς καλύτερη. Ο δικός του καλός εαυτός παρακινεί κι εσένα να γίνεσαι όλο και καλύτερη.

 

Το α’ πληθυντικό

Στη σχέση σας δεν υπάρχει εσύ κι εγώ υπάρχει μονάχα το εμείς. Είστε δύο ανεξάρτητες οντότητες που επιλέγουν εκείνες πότε οι δρόμοι τους θα είναι παράλληλοι και πότε συγκλίνοντες. Το πιο μαγικό από όλα είναι η χρήση του α’ πληθυντικού. Όταν σε άσχετη στιγμή τον ακούς να λέει μπροστά στους φίλους του ”κάνουμε δίαιτα, χάσαμε 2 κιλά”. Είναι εκεί για να σε στηρίξει ακόμα και σε επαγγελματικές δυσκολίες, σε βαρετές καθημερινότητες ακόμα και στη δίαιτα. Τον αγάπησες λίγο παραπάνω ή είναι ιδέα μου;

Το σημείωμα στο γραφείο

Έφυγε το πρωί πολύ βιαστικά. Σηκώθηκε προσεκτικά για να μη σε ξυπνήσει, ντύθηκε και έφυγε τρέχοντας για το γραφείο. Δεν ήθελε να σε ξυπνήσει. Μόλις άνοιξες τα μάτια σου δεν ήταν στο διπλανό μαξιλάρι. Κάτι ροζ έβλεπες και οι μαξιλαροθήκες σας είναι γκρι. Ένα post it ήταν αρκετό για να σου φτιάξει τη μέρα. ”Σ’ αγαπώ! Καλημέρα.”

 

Το σκέπασμα

Νομίζει πως δεν το καταλαβαίνεις αλλά εσύ κλείνεις τα μάτια ακόμα πιο σφιχτά όταν μέσα στον ύπνο του σηκώνεται για να δει αν είσαι σκεπασμένη. Μπορεί να μην είναι από τους ανθρώπους που ντύνουν τα συναισθήματα με λόγια αλλά οι πράξεις μιλούν. Θέλει να σε προσέχει, είσαι η έγνοια του. Σε θέλει ολοκληρωτικά κι όχι στο περίπου.

Η βραδινή αγκαλιά στον καναπέ

Το βράδυ όταν οι αντιστάσεις πέφτουν και το μόνο που θέλει από σένα είναι μία αγκαλιά. Διαβάζεις το βιβλίο σου κι έρχεται να καθίσει δίπλα σου στον καναπέ. Ξαφνικά ξαπλώνει επάνω σου και αφήνεται. Σε κοιτά στα μάτια για λίγο και μετά χαλαρώνει στην αγκαλιά σου. Δε λέει τίποτα. Μόνο η αίσθηση πως σε έχει πραγματική ανάγκη κάνει τη στιγμή ανεκτίμητη.

 

Πόσο όμορφη

Όταν σου λέει πόσο όμορφη είσαι ενώ φοράς πιτζάμες και ασορτί μαύρο κύκλο. Τότε χρειάζεσαι μία ώθηση ψυχολογίας. Όταν γυρίζεις από το κομμωτήριο δεν έχεις ανάγκη από κοπλιμέντο, όταν είσαι όμως στις μαύρες σου; Τότε υπάρχει στη ζωή σου αυτός. Μαζί κι ένα φιλί στο μάγουλο. Νιώθεις ήδη πολύ καλύτερα. Σχεδόν ξέχασες τους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Σεξ και για τους δύο

Δεν ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του ευχαρίστηση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ερωτικό από έναν άντρα που θέλει να ευχαριστήσει τη σύντροφό του και δεν προτίθεται να σταματήσει αν δεν πετύχει τον στόχο του. Θέλει να σε ικανοποιεί στο έπακρο. Σου δείχνει πως είσαι η προτεραιότητά του. Και τελικά καταλαβαίνεις πως αυτό που κάνει τον άντρα είναι οι λεπτομέρειες που σου αλλάζουν τη ζωή.