ΣΧΕΣΕΙΣ

5 ενδείξεις ότι ο γάμος σου δε θα κρατήσει (σύμφωνα με τους δικηγόρους)

Εννοείται πως κανείς δεν μπορεί να έχει μια σίγουρη συνταγή για το πώς θα πετύχει μια σχέση και τι θα κρατήσει ζωντανό έναν γάμο. Παρόλ΄αυτά υπάρχουν ορισμένες παρατηρήσεις των ειδικών - aka οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν διαζύγια - οι οποίες είναι θα λέγαμε τα "trends του χωρισμού".

Ακολουθούν λοιπόν ορισμένοι παράγοντες, που ίσως μπορούν να προβλέψουν τη διάρκεια που θα έχει ο γάμος σου – χωρίς βέβαια τίποτα να είναι απόλυτο.

1. Το ποσό που ξοδέψατε για τον γάμο σας

Σύμφωνα με μια έρευνα λοιπόν, όσο περισσότερα έχετε δώσει για τον αρραβώνα και τον γάμο σας, τόσο πιθανότερο είναι να χωρίσετε. Η έρευνα αυτή βασίζεται στη θεωρία πως όσο περισσότερο κοιτάς το τέλειο δαχτυλίδι και το πανάκριβο νυφικό/τελετή/catering κλπ., τόσο λιγότερη σημασία δίνεις στην αληθινή ουσία της σχέσης σας.

2. Ο καιρός που είστε μαζί

Οι έρευνες δείχνουν πως τα ζευγάρια είναι πολύ πιθανότερο να χωρίσουν στα επτά χρόνια του γάμου τους. Σε αυτό το χρονικό σημείο, δεν έχουν πλέον ενθουσιασμό για τη σχέση τους και όλες οι διαφορές που μέχρι πρότινος έκαναν τον έναν να αγαπάει τον άλλον, πλέον είναι απλά ανυπόφορες. Υπάρχουν βέβαια και οι έρευνες που ισχυρίζονται πως η κρίση έρχεται στα τέσσερα χρόνια. Όπως και να ‘χει, ο καιρός είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για το πόσο αντέχει ο ένας τον άλλον.

3. Η διαφορά ηλικίας

Παρόλο που γίνεται όλο και συχνότερο φαινόμενο να παντρεύονται οι γυναίκες μικρότερους άντρες, αυτές οι σχέσεις δε δείχνουν να κρατάνε. Οι επιστήμονες εδώ λένε πως οι γυναίκες που είναι τρία ή περισσότερα χρόνια μεγαλύτερες απ΄τους συζύγους τους, έχουν 53% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν, σε σχέση με εκείνες που έχουν διαφορά μόνο ενός χρόνου.

4. Οι τσακωμοί σας

Η περιφρόνηση και η αδιαφορία είναι βασικά συναισθήματα που οδηγούν σε χωρισμό. Οι επιστήμονες συνιστούν μια αναλογία 1 προς 5 ώστε να αναιρέσεις τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι τσακωμοί στη σχέση σας. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε αρνητική σου αντίδραση, θα πρέπει να τον αποζημιώνεις με πέντε θετικές.

5. Τα εισοδήματά σας

Τα χρήματα είναι μια από τις βασικές αιτίες τσακωμών και συνεπώς διαζυγίου, για τα περισσότερα ζευγάρια. Κυρίως εκείνα με χαμηλότερα εισοδήματα είναι πιθανότερο να χωρίσουν, ενώ εξίσου πιθανό είναι και για τους συντρόφους που παίρνουν πολύ διαφορετικούς μισθούς.