ΣΧΕΣΕΙΣ

7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον φίλο σου για να πετύχει η σχέση σας

Είναι γεγονός ότι όλοι θέλουμε να είμαστε σε μια πετυχημένη σχέση. Τι εννοούμε όταν λέμε πετυχημένη; Να είναι ευχάριστη, να μην πιέζεσαι για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες του άλλου και το αντίστροφο, να νιώθεις πλήρης και πάνω από όλα ευτυχισμένη για τις επιλογές που κάνεις.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή που μπορούμε να ακολουθήσουμε κατά γράμμα ώστε να ζήσουμε for sure μια τέτοια σχέση. Το μόνο που μπορείς να κάνεις πριν μπει στη διαδικασία να ασχοληθείς πιο σοβαρά με αυτόν που σου αρέσει είναι να ξέρεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τι αισθάνεται για μερικά ζητήματα. Αν π.χ εσύ δεν θέλεις να κάνεις παιδιά και εκείνος ονειρεύεται να αποκτήσει 2 αγόρια και ένα κορίτσι προφανώς και δεν μπορείτε να μείνετε για πάντα μαζί. Για να κάνεις λοιπόν μια πετυχημένη σχέση, πρέπει να είσαι απολύτως ειλικρινής με τον σύντροφό σου αλλά και με τον ίδιο σου τον εαυτό για τα παρακάτω θέματα.

1. Πώς βλέπει τη σχέση σας

Τις περισσότερες φορές ένας από τους δύο βλέπει με τελείως διαφορετικό τρόπο την σχέση στην οποία βρίσκεται, οπότε μια καλή κουβέντα για το τι ακριβώς έχετε θα σας λύσει πολλά από τα μελλοντικά προβλήματα που θα παρουσιαστούν αργά ή γρήγορα.

2. Ποια είναι η άποψή του για το θέμα ”παιδιά”

Όπως είπα και παραπάνω, όσο περιττή και να σου φαίνεται σε αυτή τη φάση της ζωής σου η  κουβέντα για τα παιδιά είναι απολύτως αναγκαία αν νιώθεις ότι η σχέση που έχεις είναι σημαντική και θέλεις να κρατήσει.

3. Αν δέχεται να αγαπάτε ο ένας τον άλλον ακόμα και όταν είστε στα χειρότερά σας

Γιατί όπως είχε πει και η αγαπημένη Meredith στον Derek ”Promise that you’ll love me… even when you hate me”. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από το να ξέρεις ότι no matter what, θα αγαπάτε και θα αντέχετε ο ένας τον άλλον και στις πιο δύσκολες φάσεις σας- ακόμα και αυτές που θέλετε απλά να σκοτωθείτε και να μην μιλήσετε ποτέ ξανά.

4. Πώς τελείωσαν οι προηγούμενες σχέσεις του

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πως χώρισε ο φίλος σου από την προηγούμενη κοπέλα του, καθώς μπορεί να έχει ένα μοτίβο- να τελειώνει πάντα αυτός π.χ τις σχέσεις στους 5 μήνες. Αυτό είναι ένα τρανταχτό σημάδι ότι είναι πολύ πιθανό να κάνει το ίδιο ξανά και ξανά, οπότε πρέπει να δεις πως θα το διαχειριστείς και πόσο θα επενδύσεις σε μια σχέση μαζί του.

5. Κατά πόσο ταιριάζουν οι συνήθειές σας

Σαφώς και δεν γίνεται να ταιριάζετε 100%, αλλά αν έχετε τελείως διαφορετικά ενδιαφέροντα πρέπει να κουβεντιάσετε και να βρείτε μια μέση λύση.

6. Τι είναι αυτό που τον ενοχλεί φοβερά

Και εσένα φυσικά, όχι μόνο στη μεταξύ σας σχέση, αλλά γενικότερα με τον κόσμο. Αν π.χ σε εκνευρίζει η εμπάθεια και ο φίλος σου συμπεριφέρεται μονίμως έτσι τότε πρέπει να του εξηγήσεις ότι σε ενοχλεί και αντίστοιχα να ελέγξεις και εσύ όποια συνήθειά σου τον ενοχλεί. Όλα αυτά σε λογικά πλαίσια πάντα, γιατί όπως έχουμε πει ΔΕΝ αλλάζουμε τον χαρακτήρα μας για το χατήρι του άλλου, προσπαθούμε απλά να βελτιώσουμε την συμπεριφορά μας.

7. Ποια είναι η σχέση του με την καθαριότητα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να δεις κατά πόσο ταιριάζετε στο κομμάτι της καθαριότητας, ειδικά αν σκοπεύετε να μείνετε μαζί. Για να μην καταλήξετε να σκοτώνεστε για πεταμένα παπούτσια και για τρίχες στον νιπτήρα ξεκαθαρίστε από την αρχή ποιος θα κάνει τι.