ΣΧΕΣΕΙΣ

6 μύθοι γύρω από τον χωρισμό

Χώρισες. Είσαι χάλια και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Εκτός αν το ήθελες τόσο πολύ, οπότε δε θα μπεις σε έναν κυκεώνα σκέψεων άρα και αυτό το άρθρο δεν σε αφορά.

Αν, όμως, είσαι προβληματισμένη και χαμένη ανάμεσα σε μύθους και αλήθειες για το μετά, θα πρέπει να παραμείνεις και να διαβάσεις.

Πολλές φορές σε διαφορετικές φάσεις της ζωής μας, ειδικά μετά από ένα σημαντικό συμβάν ταλαιπωρούμαστε από σκέψεις που αρκετές από αυτές βασίζονται σε μύθους. Ο χωρισμός είναι ένα σημαντικό γεγονός της προσωπικής μας ζωής και οι μύθοι που τον συνοδεύουν πολλοί.

Ας δούμε τους 6 βασικότερους

Μύθος νο1: Για να τον ξεπεράσεις πρέπει να πας με άλλον

Αλήθεια, πόσες από εμάς έχουν δοκιμάσει αυτήν την τακτική και απέτυχαν παταγωδώς; Πάρα πολλές. Χρειάζεται χρόνος για να κατανοήσεις και να αποδεχτείς μια κατάσταση όπως ο χωρισμός. Με το να κάνεις κάτι με κάποιον άλλον, δε βοηθά και θα σε κάνει να αισθανθείς χειρότερα.

Μύθος νο2: Εάν εσύ τον χώρισες πρέπει να πας αμέσως παρακάτω

Το να παίρνεις την απόφαση να χωρίσεις δε σημαίνει ότι το βράδυ θα βγεις με την παρέα σου και θα τους κεράσεις για αυτήν την απόφαση. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αποφασίζεις να χωρίσεις ενώ αγαπάς τον άλλον καθώς βλέπεις ότι όσο μένεις μαζί του πληγώνεσαι καθημερινά.

Μύθος νο3: Σε χώρισε λέγοντάς σου ”είσαι πολύ καλή για μένα”

Προτού ορκιστείς ότι θα γίνεις η χειρότερη γυναίκα του πλανήτη, ηρέμισε και ξανασκέψου αυτήν την φράση. Αυτό που σου είπε σημαίνει ότι έχει τεράστιες ανασφάλειες και πρώτα από όλα είναι δειλός. Τα έχουμε πει άλλωστε για τους δειλούς άνδρες και πώς πρόκειται για κατάρα.

Μύθος νο4: Ήσασταν 6 μήνες μαζί; Πρέπει να τον ξεπεράσεις μέσα σε ένα μήνα

Αναρωτιέμαι, πόσο πιεστικό είναι να θέτεις στον εαυτό σου χρονικά περιθώρια στο να κατανοήσεις και να αποδεχτείς τα συναισθήματά σου; Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Αφουγκράσου τον.

Μύθος νο5: Ο χωρισμός είναι σαν απεξάρτηση από τα ναρκωτικά

Προσέγγιση με ιδιαίτερο τόνο υπερβολής. Χωρισμός σημαίνει ένα είδος πένθους καθώς η σχέση που είχες μέχρι τις προάλλες παύει να υφίσταται. Το να θεωρείς τον εαυτό σου τόσο εξαρτημένο από εκείνον ήταν δικό σου λάθος.

Μύθος νο6: Εάν δεν σε ενδιαφέρει η σχέση απλά εξαφανίζεσαι

Τραγική και ανώριμη αντιμετώπιση. Αν το έχεις κάνει εσύ φίλη, τότε θα σε μαλώσω. Ακόμα και αν έχουν τελειώσει τα συναισθήματά σου για κάποιον οφείλεις να έχεις αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντί του.