ΣΧΕΣΕΙΣ

6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να λες μετά από ένα χωρισμό

Και έφυγε από το σπίτι και σε άφησε μόνη με τα δύο σκυλιά και τον γάτο. Τις πρώτες μέρες ήσουν μία κυρία και πίστευες ότι θα τα καταφέρεις. Όμως μετά από το πρώτο σαββατοκύριακο μονάχη ξαπλωμένη στον καναπέ (γιατί δεν μπορείς να κοιμάσαι ακόμα στο κρεβάτι) και με μία κουτα χαρτομάντηλα στο πλευρό σου έχεις αρχίσει και αλλάζεις γνώμη. Και τότε είναι που αρχίζεις να λες όλα αυτά τα πράγματα που μετά ή θα τα θυμάσαι και θα γελάς ή θα τα μετανιώσεις.

 

“Πρέπει να κάνω μια ριζική αλλαγή”

Καταλαβαίνω πως το χρειάζεσαι και πως είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό μετά από ένα χωρισμό. Αλλά το να βάψεις το μαλλί σου από μαύρο σε ξανθό ή από μακρύ να το κόψεις α λα γκαρσόν είναι μια απότομη αλλαγή, την οποία δεν σκέφτηκες καλά και την οποία μάλλον στην συνέχεια θα μετανιώσεις. Γι αυτό μην καταφεύγεις σε τέτοιου είδους “ακραίες” αλλαγές για αρχή. Αν τώρα επιμένεις για καιρό και το σκέφτεσαι εδώ και μήνες, με γειά σου λοιπόν.

“Θα μείνω για πάντα στο ράφι. Δεν θα βρω ποτέ κάποιον ξανά.”

Και παίρνεις την κούτα με τα χαρτομάντηλα.

 

Μια κλασική και καθόλου πρωτότυπη κουβέντα από μια φρεσκοχωρισμένη. Μην καταδικάζεις τον εαυτό σου για το μέλλον και μην μιζεριάζεις. Θέλει λίγο χρόνο να ξεπεράσεις τον χωρισμό και όταν θα σταθείς στα πόδια σου, θα δεις πόσες ερωτικές πόρτες θα σου ανοιχτούν. Όπως λέει και η Μάριον Παλιούρα “όλοι είμαστε λουλούδια και θέλουμε πότισμα για να ανθίσουμε”. 

“Έπρεπε να…, αν έκανα εκείνο…”

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου συνεχώς για το τι δεν έκανες και για το τι θα έπρεπε να κάνεις… Είναι ωραίο να λαμβάνεις υπόψη ποιες είναι οι δικές σου ευθύνες σε αυτή τη σχέση αλλά όχι να κατηγορείς τον εαυτό σου για όλα. Και στο κάτω κάτω φίλη μου αυτή ήσουν.

“Πρέπει να φύγω μακριά”

 

Χωρισμός= τάσεις φυγής. Έλα όμως που όσο μακριά και να πας, το πιο πιθανόν είναι να μην αλλάξει κάτι. Απλά θα μαλακώσεις τον πόνο. Όταν επιστρέψεις είναι σαν να συνεχίζεις από εκεί που είχες μείνει.

“Πρέπει να τον πάρω πίσω, να τον διεκδικήσω”

 

Ακόμα κι αν η σχέση σας τελείωσε πιο νωρίς από ότι πίστευες πρέπει να προχωρήσεις παρακάτω. Για να τελειώσει σημαίνει πως κάτι δεν πήγε καλά ή δεν θα πήγαινε στο μέλλον. Μην κάνεις βήματα πίσω αλλά μπροστά.