ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Πώς να αναζωπυρώσεις το πάθος σε μια μακροχρόνια σχέση

Οι σχέσεις που κρατάνε πολλάααααα χρόνια είναι ωραίες, δεν λέω, αλλά πολλές φορές γίνονται κουραστικές και βαρετές γιατί μπαίνει στη μέση αυτό το ωραίο πράγμα που λέγεται ρουτίνα. Αν όμως αγαπάς τον σύντροφό σου και σε ενδιαφέρει να ζήσεις ξανά παθιασμένες μέρες και νύχτες, όπως τον πρώτο καιρό της σχέσης σας τότε πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips.

1. Να αφιερώνετε χρόνο στη σχέση αλλά και στον εαυτό σας

Δηλαδή να βάλετε όρια μεταξύ σας και να φροντίσετε να διατηρήσετε ένα χ μυστήριο μεταξύ σας. Συνεχίστε να κάνετε πράγματα μαζί, αλλά φροντίστε να αφιερώνετε χρόνο και σε άλλες δραστηριότητες ώστε να έχετε να μοιραστείτε καινούρια πράγματα μεταξύ σας.

2. Να αγγίζετε ο ένας τον άλλον

Θυμάσαι τον πρώτο καιρό που δεν μπορούσες να κρατηθείς και ήθελες να αγγίζεις, να αγκαλιάζεις και να φιλάς συνέχεια τον σύντροφό σου; Αυτό το υπέροχο συναίσθημα με τον καιρό αλλάζει, όχι γιατί δεν αγαπάμε τον άλλον αλλά γιατί ξεχνιόμαστε. Βάλε ξανά στο πρόγραμμα τις αυθόρμητες ενδείξεις αγάπης και η σχέση σας θα πάει σε άλλο επίπεδο.

3. Να δείχνεις ενδιαφέρον για τον άλλον

Το να έχεις δεδομένο τον άλλον είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια μακροχρόνια σχέση. Το γεγονός ότι είναι εκ των πραγμάτων πάντα εκεί δεν σημαίνει ότι μπορείς να τον ξεχνάς και να του συμπεριφέρεσαι όπως θέλεις γιατί ξέρεις ότι δεν θα φύγει. Δείξε πόσο έχεις ανάγκη τον άλλον στη ζωή σου με μικρές καθημερινές πράξεις και αυτό θα δεις πόσο θα αλλάξει προς το καλύτερο τη σχέση σας.

4. Να προσέχετε τον εαυτό σας

Οι περισσότεροι από εμάς όταν βρισκόμαστε σε σχέση για πολλά χρόνια παρατάμε (άθελά μας) την εμφάνισή μας, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Οκ, μπορείς κάποιες φορές να αφήσεις τα πόδια σου αξύριστα και ο φίλος σου μπορεί να κυκλοφορήσει με το γελοίο μποξεράκι που αγαπάει, αλλά αν αυτό σας γίνει συνήθεια ενδέχεται να ξενερώσετε πολύ.

5. Να δοκιμάζετε καινούρια πράγματα

Η ρουτίνα μπορεί να είναι βολική αλλά μπορεί να σε ρίξει σε αδράνεια γιατί δεν έχει να σου προσφέρει πια κάτι ιδιαίτερο. Για αυτό βρείτε καινούρια χόμπι ή δοκιμάστε καινούρια στάση στο σεξ, αυτή η μικρή αλλαγή θα σας εξιτάρει το ενδιαφέρον και θα νιώσετε ξανά σαν τον πρώτο καιρό.

6. Να βγαίνετε ραντεβού

Καλέ οι έξοδοι με την παρέα και οι βραδιές στο σπίτι με ταινίες και ποπ κορν, αλλά τα ραντεβού είναι απαραίτητα για να διατηρήσετε υγιή τη σχέση σας.