ΣΧΕΣΕΙΣ

Dating: Τα άβολα πράγματα που μπορεί να συμβούν, όταν απλά “βγαίνετε”

"Βγαίνουμε, αλλά δε θέλω να είμαστε σε σχέση", "Φοβάμαι να δεθώ", "Δεν ξέρω τι είμαστε και δε θέλω να τον ρωτήσω" και άλλες τόσες ατάκες που περνούν από το μυαλό μιας γυναίκας τον πρώτο (;) καιρό που βγαίνει με κάποιον.

Η φάση του “dating” ή το ελληνικό “βγαίνουμε”, εμπεριέχει πάρα μα πάρα πολλές άβολες στιγμές, όπως το τεράστιο ζήτημα της αποκλειστικότητας: διότι φυσικά μπορεί στο δικό σου το μυαλό να “βγαίνετε”, αλλά η εξίσωση να περιέχει μόνο εσάς τους δύο. Κι αν εκείνος βγαίνει και με άλλες; Αν βγαίνει με τους φίλους του και γνωρίζει άλλες; Κι αν σε προσεγγίσει κάποιος και σε ρωτήσει “είσαι μόνη αυτόν τον καιρό;”, τι λες; Τα ερωτηματικά πλημμυρίζουν το κεφάλι σου και σίγουρα δεν είναι μια εύκολη φάση.

Παρολ΄αυτά αν το πάρεις λίγο πιο χαλαρά, μπορείς να το διασκεδάσεις και να γελάσεις με όλα τα τραγελαφικά που συμβαίνουν όσο προσπαθείς να ισορροπήσεις στη λεπτή αυτή διαχωριστική γραμμή των ανθρώπινων σχέσεων.

1. Πώς τον συστήνεις;

Η δύσκολη ώρα που συναντάτε γνωστούς στο δρόμο, ή έχετε βγει με παρέα και πρέπει εσύ ή εκείνος να σε συστήσει. Το να πεις απλά το όνομα είναι πάντα η πιο εύκολη λύση. Από την άλλη μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι έναν ασφαλή – διφορούμενο χαρακτηρισμό για να κόψεις αντιδράσεις (πχ. “ο φίλος μου”).

2. Όταν τον πετυχαίνεις έξω

Δεν έχετε κανονίσει να βγείτε και είναι στο ίδιο μπαρ με σένα. ΤΙ ΦΑΣΗ; Φιλί στο μάγουλο; Άβολη αγκαλιά; Δεν ξέρω, δεν ξέρω.

3. Όταν σας ρωτάνε ευθέως

“Τι τρέχει μ’ εσάς;”, θα ρωτήσει ένας θρασύς και αδιάκριτος άνθρωπος όταν σας δει να φιλιέστε. Ή ακόμα καλύτερα: “πόσο καιρό είστε μαζί;” Οι πιθανότητες λένε πως θα καταπιείτε τη γλώσσα σας αμφότεροι ή θα απαντήσετε το εξαιρετικά διπλωματικό και τηλεοπτικό “περνάμε καλά”.

4. Πετυχαίνετε τον/την πρώην

Το “αβολόμετρο” εδώ χτυπάει κόκκινο. Να θυμάσαι ότι τα χαριτωμένα γελάκια και τα λιγοστά λογάκια, πάντα βοηθούν. Θα του πεις ποιος ήταν αυτός; Για να σε δω.

5. Το μέλλον

“Έρχεται η τάδε μπάντα την άνοιξη!”, “Αχ τέλεια, να πάμε!”. Μόνο που είναι ακόμα Σεπτέμβρης. Συνειδητοποιείτε και οι δύο ότι μόλις κάνατε ένα αρκετά μελλοντικό – κοινό πλάνο και ακολουθεί η υπέροχη, ηλεκτρισμένη σιωπή.

6. Η ζήλια

Ποια του έκανε σχόλιο στο facebook, τι ακριβώς εννοούσε και ποια είναι αυτή η ξετσίπωτη με το μαγιό στην οποία έκανε like; Καλώς ήρθες στην υπέροχη γκρι ζώνη που το πράσινο τέρας καραδοκεί σε κάθε γωνιά του μυαλόύ σου, αλλά εσύ μάλλον δε νιώθεις τόσο άνετα να το εκφράσεις.

7. Οι τσακωμοί

Αν δεν έχετε σχέση, τότε γιατί τσακώνεστε; Αφού τσακώνεστε, μήπως έχετε σχέση; Μπέρδεμα.

8. Τα σχόλια των τρίτων

“Τι όμορφο ζευγάρι”. Κι όμως συμβαίνει. Λέγονται αυθόρμητοι, καλοπροαίρετοι άνθρωποι. Δεν ξέρουν ότι θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση και απλά σχολιάζουν αυτό που βλέπουν. Είσαι ελεύθερη να καταπιείς τη γλώσσα σου.

9. Κάνετε πράγματα που δηλώνουν πως είστε μαζί

Θα πάτε ένα διήμερο, θα πείτε καληνύχτα, θα γνωρίσεις τους φίλους του. Μήπως αποφεύγετε τα οφθαλμοφανή;

10. Είστε μαζί και σε ρωτάει κάποιος αν παίζει τίποτα αυτόν τον καιρό