ΕΡΕΥΝΑ

Έρευνα ανακάλυψε το λόγο που απατάμε τους συντρόφους μας

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο πραγματικά πιστό ενώ κάποιους άλλους τους μετατρέπει σε μαχητή ενάντια στη μονογαμία; Κατά πως φαίνεται η αγάπη, ο καλός χαρακτήρας και η θέληση να είσαι πιστός στον σύντροφό σου δεν είναι αυτά που κάνουν κάποιον πραγματικά πιστό- τουλάχιστον αυτό λέει μια πρόσφατη έρευνα.

Ερευνητές μάζεψαν σχεδόν 250 ετερόφυλα ζευγάρια και τα έβαλαν να βαθμολογήσουν την γοητεία των ατόμων του αντίθετου φύλου.

Στο πρώτο πείραμα τους έδειχναν φωτογραφίες από το αντίθετο φύλο ενώ τους έλεγαν κάθε φορά αν το άτομο που βλέπουν είναι ελεύθερο ή σε σχέση. Όσοι ήταν δεσμευμένοι απαντούσαν πως οι single που τους έδειχναν (αυτοί που κατά γενική ομολογία μπορεί να απειλούσαν τη σχέση τους) ήταν λιγότερο όμορφοι από τους υπόλοιπους.

Στο δεύτερο πείραμα πριν τους ζητήσουν να βάλουν σε σειρά τα άτομα ανάλογα με το πόσο γοητευτικούς τους βρίσκουν, τους ρωτούσαν πόσο ευχαριστημένοι είναι από τη σχέση τους. Όσοι λοιπόν απαντούσαν ότι ήταν χαρούμενοι με τη σχέση τους έβρισκαν ξανά λιγότερο γοητευτικούς τους single αλλά αυτοί που ΔΕΝ ήταν ικανοποιημένοι με τη σχέση τους χαρακτήρισαν τους single αρκετά γοητευτικούς.

Τι σημαίνει αυτό; Οι επιστήμονες λένε ότι όταν είμαστε σε μια σχέση που είναι καλή και μας κάνει χαρούμενους θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την κατάσταση για αυτό και υποσυνείδητα βρίσκουμε λιγότερο γοητευτικούς τους άλλους ανθρώπους ώστε να μην μπούμε στον πειρασμό και κάνουμε κάτι μαζί τους. Όταν λοιπόν δεν είσαι πραγματικά χαρούμενη σε μια σχέση προφανώς και θα αρχίσεις να ψάχνεις κάτι άλλο, ό,τι και να είναι αυτό- είναι στη φύση σου.