ΑΠΙΣΤΙΑ

Η επιστημονική απόδειξη ότι η απιστία κάνει καλό

Μια νέα έρευνα έρχεται να δώσει παρηγοριά στους άρρωστους, δηλαδή σε όσους βίωσαν την απιστία σε μια σχέση. Και αυτό γιατί, συμπέρανε ότι οι απατημένοι στο τέλος νικούν.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η έρευνα έγινε στο Binghamton University σε συνεργασία με το University College London. Σε αυτη συμετίχαν 5.705 άτομα από 96 χώρες και το κύριο θέμα ήταν οι χωρισμοί.

Οι απαντήσεις όσων συμμετείχαν, έδειξαν κάποια αρκετά προβλέψιμα πράγματα. Για παράδειγμα διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες παίρνουν πολύ πιο βαριά τους χωρισμούς από ότι οι άντρες αλλά τα πάνε καλύτερα με το να τους ξεπεράσουν, γιατί μοιράζονται τα συναισθήματα τους με φίλους και κοντινούς ανθρώπους.

Αυτό που, ωστόσο, ήταν λιγότερο προβλέψιμο αφορά το πως η απιστία μπορεί να έχει θετική επίδραση στη ψυχολογία των “θυμάτων”. Διαπιστώθηκε ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες τελικά επωφελήθηκαν από την απιστία που βίωσαν.

Οι γυναίκες φαίνεται ότι μετά από αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία, ανέπτυξαν υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη. Οι άντρες, από την άλλη, ανέπτυξαν πιο ισχυρές προσωπικότητες.

Αν, λοιπόν, σου συμβεί (φτου στον κόρφο σου) να θυμάσαι ότι το κακό που σε βρήκε θα περάσει και εσύ θα βγεις καλύτερη. Εκείνος, το πιο πιθανό είναι να μην καταλήξει με εκείνη που επέλεξε. Αυτό έχει προκύψει από άλλα αδημοσίευτα επιστημονικά στοιχεία τα οποία όταν έχουμε στη διάθεση μας, εννοείται ότι θα τα μοιραστούμε μαζί σου.