ΣΧΕΣΕΙΣ

Έρευνα: Η γοητεία σου επηρεάζεται από το ποιους έχεις γύρω σου

Η γοητεία που εκπέμπει ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστή και σίγουρα υποκειμενική- για αυτό δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους (εξάλλου δεν είμαστε πατάτες τηγανητές). Τα επίπεδα όμως της γοητείας σου εξαρτώνται άμεσα από το ποιους έχεις γύρω σου, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αγγλία.

Μπορεί να νομίζεις ότι η γοητεία που έχει ο καθένας μας είναι κάτι σταθερό, που δεν αλλάζει αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το περιβάλλον του εκάστοτε ατόμου παίζει σημαντικό ρόλο στο πως τον βλέπουν οι άλλοι.

Αν δηλαδή περιβάλλεσαι από λιγότερο ελκυστικούς ανθρώπους τα επίπεδα της δικής σου γοητείας θα ανέβουν σημαντικά σε σχέση με το αν ήσουν μόνη σου στο χώρο. Σκληρό αλλά κατά πως φαίνεται, ισχύει.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας οι ψυχολόγοι κάλεσαν 40 άτομα να βαθμολογήσουν αρχικά τη γοητεία των ανθρώπων βάση κάποιων πορτρέτων τους και στη συνέχεια βάση κάποιων ομαδικών φωτογραφιών.

”Μέχρι στιγμής πιστεύαμε ότι η γοητεία μας είναι κάτι που δεν αλλάζει, αν δεις π.χ μια φωτογραφία του George Clooney μόνο του αλλά και δίπλα σε άλλους ανθρώπους θα εξακολουθεί να σου φαίνεται ωραίος. Ωστόσο αυτή η έρευνα απέδειξε ότι αυτό αλλάζει ανάλογα με ποιον έχουμε δίπλα μας”.

(Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυσυμφέρει κανέναν αυτή η έρευνα-οκ, εκτός από τα μοντέλα της Victoria’s Secret, οπότε θα επιλέξουμε να την αγνοήσουμε).