ΣΧΕΣΕΙΣ

Κι όμως τον απατάς και δεν το ξέρεις

Οι σχέσεις μπορούν να ξεκινήσουν με χιλιάδες τρόπους αλλά τελειώνουν πάντα με έναν, τη ρήξη. Αυτή την ατάκα έλεγε ο Ρένος Χαραλαμπίδης στην ταινία 'Φτηνά Τσιγάρα' και πραγματικά δεν γίνεται να μην συμφωνήσω 100% μαζί του.

Όσο και αν αγαπάς τον άλλον και όσο πιστός και αφοσιωμένος να είσαι στη σχέση σας, κάποια στιγμή κάποιος θα κάνει κάτι που θα σας απομακρύνει. Οι προδοσίες π.χ δεν είναι ανάγκη να είναι δραματικές για να σας απομακρύνουν και μια σχέση μπορεί να ψυχρανθεί χωρίς να απατήσεις τον άλλον σεξουαλικά. Μήπως λοιπόν απατάς τον σύντροφό σου και δεν το ξέρεις;

1. Όταν συναισθηματικά σε καλύπτει κάποιος άλλος

Δεν χρειάζεται να κάνεις σεξ με κάποιον για να θεωρηθεί ότι απάτησες τον σύντροφό σου, εδώ που τα λέμε ορισμένες φορές είναι πολύ χειρότερο να απατήσεις συναισθηματικά κάποιον από ό,τι σεξουαλικά. Όσο πλατωνική και να είναι η όποια σχέση με τον χ, ψ άνθρωπο που μπήκε ξαφνικά στη ζωή σου από τη στιγμή που νιώθεις ότι δένεσαι μαζί του και ότι θέλεις να μοιράζεσαι πράγματα με αυτόν αντί του σύντροφό σου, την έχεις πατήσει.

2. Όταν τον αγαπάς υπό όρους

Φαντάσου το εξής σενάριο: Εσύ νιώθεις έτοιμη να κάνετε το επόμενο βήμα (όποιο και αν είναι αυτό- συγκατοίκηση, παιδί) αλλά ο σύντροφός σου δεν είναι και τόσο σίγουρος για αυτό. Το να μείνεις σε αυτή τη σχέση είναι αυτό που λέμε ‘σχέση υπό όρους’, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κοινή γραμμή και ο καθένας φαίνεται να θέλει διαφορετικά πράγματα από τον άλλο δείχνει ότι δεν υπάρχει σοβαρή δέσμευση, κάτι που μπορεί να προκαλέσει και άλλα προβλήματα στο μέλλον.

3. Όταν τον απορρίπτεις συναισθηματικά

Η συναισθηματική απόρριψη είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα σε μια σχέση και κάτι που κάνουν αρκετοί χωρίς να το καταλάβουν. Όταν π.χ σου ζητάει ο σύντροφός σου να πάτε μαζί σε ένα εταιρικό πάρτι και εσύ προτιμάς να πας σινεμά με τις κολλητές σου του λες ξεκάθαρα ότι δεν σε αφορούν οι ανάγκες του και ότι δεν μπορείς να τον στηρίξεις σε κάτι που θέλει- όσο ανούσιο και αν σου φαίνεται ότι είναι.