ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα χαρακτηριστικά του σωστού άντρα

Πριν λίγες μέρες, πετύχαμε στο διαδίκτυο το νέο βιντεάκι της καμπάνιας #WhatMakesaMan και ακούγοντας τις απαντήσεις στο "τι κάνει τον άντρα" θελήσαμε και εμείς να πούμε την άποψη μας.

Αγαπημένη Philps, ελπίζουμε να ακούς και να διαδόσεις όλα όσα έχουμε να πούμε σχετικά με το ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άντρα “σωστό”. Γιατί όσο πιο πολύ αναγνωρίζουμε τα ωραία, τόσο πιο πιθανό είναι να πολλαπλασιάζονται και να βλέπουμε όλο και πιο σωστούς άντρες εκεί έξω.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: “Ο ΣΩΣΤΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΣΕ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ”

Ο “σωστός” άντρας δεν είναι ούτε λουλούδια, ούτε γλυκά, ούτε δώρα. Ο “σωστός” άντρας είναι σεβασμός, εμπιστοσύνη, κατανόηση. Είναι όταν σε αποδέχεται γι’ αυτή που είσαι και σε θέλει ακριβώς γι’ αυτό.

Όταν οι άνθρωποι που αγαπάς είναι σημαντικοί για εκείνον, όταν η δουλειά σου είναι σαν να είναι δουλειά του, όταν κάνει τις ανάγκες σου και δικές του. Όταν όλα τα μικρά πράγματα που σε χαροποιούν, τον χαροποιούν και τον ίδιο κι ας μην τα καταλαβαίνει και όταν διασκεδάζεις, θα διασκεδάσει κι εκείνος. Θα καταλάβεις οτι είναι ο ‘σωστός’ άντρας επειδή θα θέλεις να κάνεις όλα τα παραπάνω για εκείνον, αυτόματα. Και αν θυμάται πράγματα που σου αρέσουν και τα ανέφερες πριν έναν αιώνα παίρνει extra bonus points. Αυτό κάνει τον άντρα.

ΝΑΝΣΥ: “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ”

(editor’s note: συμφωνώ ΠΑΡΑΠΟΛΥ με όσα έγραψε η Αφροδίτη, κλαπ κλαπ σε όλα)

Δεν νομίζω ότι μπορώ να καταγράψω αυτά που κάνουν έναν άντρα σωστό- γιατί θέλω να πιστεύω ότι ο καθένας εκεί έξω μπορεί να κάνει (εκτός από τα αυτονόητα) απίστευτα όμορφες κινήσεις που θα σκλαβώσουν την χ, ψ γυναίκα που έχει στη ζωή του. Αυτό που μπορώ να προσθέσω όμως σε αυτή την ταπεινή λίστα είναι τα πράγματα που ΔΕΝ θα έκανε. Σίγουρα δεν θα με έκανε να νιώθω άσχημα για αυτό που είμαι και δεν θα γκρίνιαζε με το παραμικρό(φτου μακριά από εμάς). Δεν θα ήταν εγωιστής και δεν θα το έπαιζε ιστορία κάθε φορά που τα πράγματα γίνονται δύσκολα ενώ φυσικά δεν θα είχε πρόβλημα να είναι δίπλα μου όποτε τον χρειαστώ. Μα πάνω από όλα δεν θα τον ένοιαζε καθόλου να μου δείξει ότι με αγαπάει ακόμα τις μέρες που δεν με αντέχει και με μισεί λίγο (εντάξει, αυτό είναι κλεμμένο από το Grey’s Anatomy, ΑΛΛΑ αυτό δεν το κάνει λιγότερο αληθινό, εντάξει;)

ΜΑΡΙΕΤΑ: “ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ”

Θα μιλήσω για τον σωστό άντρα, με γνώμονα τον λάθος. Ο λάθος άντρας, για εμένα, είναι αυτός που φοβάται να δείξει ότι είναι άνθρωπος πρώτα από όλα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο σε έναν άντρα από το να είναι αληθινός, να κλαίει, να μιλάει ανοιχτά για τις ευαισθησίες του. Ας μπει ένα τέλος πια σε αυτή την στερεότυπη εικόνα του “σκληρού” και “αλύγιστου” άντρα. Αυτό είναι μόνο καταπίεση. Η ευαισθησία είναι ατού και ένας άντρας που την έχει και την δείχνει, δε μπορεί παρά να τον αγαπάω λίγο περισσότερο από όλους τους άλλους. Νομίζω ότι η ειλικρινή έκφραση του τι κρύβει στη ψυχούλα του είναι #WhatMakesaMan που λέει και η Philips.

ΜΑΡΙΟΝ: “ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ”

O άντρας για να είναι “σωστός”, πρέπει να ξέρει καταρχήν να αναγνωρίζει τα λάθη του. Δε γίνεται να είσαι σωστός, αν δεν ξέρεις πώς να χειριστείς τις φορές που είσαι λάθος. Πρέπει να γνωρίζει, να σου λέει και να σου δείχνει ότι ξέρει γιατί είναι μαζί σου – και φυσικά αυτό το γιατί, να μην είναι μόνο τα ωραία σου τα… μάτια. Ο “σωστός” άντρας είναι σίγουρος για τον εαυτό του και κάνει και σένα να νιώθεις σιγουριά δίπλα του. Είναι εκεί στη γκρίνια σου, στις δύσκολες μέρες, στις ώρες της χαζομάρας σου, όταν τσακώνεσαι με τις φίλες σου, όταν κάνεις δίαιτα, όταν δε νιώθεις όμορφη. Είναι εκεί και σε βοηθάει να τα ξεπεράσεις όλα αυτά. Είναι αυτός που σε κάνει να γελάς, σε σκεπάζει, σε χαϊδεύει, αλλά σε βάζει και στη θέση σου όταν κάνεις βλακείες. Αν σου παίρνει και κρέπα στις τρεις η ώρα το ξημέρωμα για να μη σου πέσει το παιδί, μετά το πρώτο εξάμηνο της σχέσης, παντρέψου τον.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ: “ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟΣ”

Ο ”σωστός” άντρας δεν χτυπάει το χέρι στο τραπέζι, δε φωνάζει, δεν προσπαθεί να επιβληθεί χρησιμοποιώντας τη σωματική του υπεροχή και δεν υποτιμά τις γυναίκες προκειμένου να ανυψωθεί. Ο ”σωστός” άντρας είναι γλυκός και έχει κατανόηση. Είναι εκείνος που θα σε αγαπήσει με όλη του την ψυχή χωρίς να θέλει να αλλάξεις ούτε μία τρίχα από τα μαλλιά σου. Είναι ο άνθρωπος που θα θέλει να βρίσκεται δίπλα σου. Ποτέ πίσω σου. Ποτέ μπροστά σου. Πάντα στο πλάι σου. Είναι αυτός που θέλει να γίνεται καλύτερος ακόμα κι αν αυτό σημαίνει περιποίηση, τριμάρισμα και άρωμα.