TIPS

8 προσωπικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις (πάντα) στο πρώτο ραντεβού

Τα πρώτα ραντεβού είναι ά β ο λ α και πολλοί θα θέλαμε να τα αποφύγουμε (τι, μόνο εγώ;;) κυρίως γιατί μας αγχώνει το γεγονός ότι πρέπει να είμαστε αστείοι, κουλ, να συζητάμε ωραία και ενδιαφέροντα θέματα και να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις.

Για να πας προετοιμασμένη στο επόμενο πρώτο σου ραντεβού, ετοιμάσαμε μια λίστα με όλα αυτά που πρέπει να ρωτάς πάντα τον χ, ψ άνθρωπο που έχεις απέναντί σου- σύμφωνα πάντα με συμβούλους σχέσεων.

1. Πώς είναι η σχέση σου με τους γονείς σου;

Όλα ξεκινάνε από τους γονείς μας οπότε αν μάθεις ποια είναι η σχέση του ατόμου που έχεις απέναντί σου με τους γονείς του θα μπορέσεις να καταλάβεις κάποια πράγματα για την ψυχοσύνθεσή του και το πως χειρίζεται τις προσωπικές σχέσεις.

2. Τι σε ξενερώνει στον άλλον;

Μπορεί να φαίνεται πολύ επιφανειακή ερώτηση και ίσως περιττή ωστόσο θα σου αποκαλύψει σημαντικές λεπτομέρειες για το τι ανέχεται και τι όχι. Αν π.χ σου απαντήσει ότι δεν αντέχει τις γυναίκες που καπνίζουν και εσύ καπνίζεις ε, τότε ξέρεις αν αξίζει να επενδύσεις σε επόμενο ραντεβού ή όχι (μάλλον όχι).

3. Τι θέλεις από μια σχέση;

Οκ, αυτή η ερώτηση είναι αρκετά προσωπική και η αλήθεια είναι ότι ενδέχεται να μην πάρεις μια σαφή απάντηση (γιατί ποιος ξέρει πραγματικά τι θέλει) αλλά είναι ένας τρόπος να ξεκινήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

4. Είσαι σε φάση που κάνεις απλά dating;

Πάντα είναι καλό να ξέρεις αν είσαι στο ίδιο μήκος κύματος με τον άλλον- όχι τίποτα άλλο θα γλιτώσεις αρκετές εργατοώρες ανάλυσης με τις κολλητές σου.

5. Πώς διασκεδάζεις;

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τι θεωρεί διασκεδαστικό ο άνθρωπος που σου αρέσει γιατί έτσι μπορείς να δεις αν έχει μέλλον η σχέση σας. Φαντάσου μόνο πόσο καλά θα πάει η σχέση αν εκείνος είναι σπιτόγατος και προτιμάει να αράξετε σπίτι με ταινία και φαγητό και εσύ θέλεις να βγαίνεις σχεδόν κάθε μέρα και να γυρίζετε σε εκθέσεις και event.

6. Τι σε κάνει πραγματικά χαρούμενο;

Αυτή η φαινομενικά αθώα και εύκολη ερώτηση είναι πολύ σημαντική και αρκετά σοβαρή και μπορεί να οδηγήσει επίσης σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση που θα σου αποκαλύψει τις ηθικές αξίες του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου.

7. Για ποια πράγματα είσαι περήφανος;

Εντάξει, σχεδόν κανείς δεν κάνει μια τέτοια ερώτηση γιατί είναι λίγο άβολη ωστόσο αν την κάνεις στον άλλον θα καταφέρεις να μάθεις αρκετά για τον χαρακτήρα του- αν π.χ νιώθει περήφανος για το σκορ στο Candy Crush εχμ, τότε ξέρεις περίπου τι να περιμένεις.

8. Θέλεις να κάνεις παιδιά;

Σίγουρα σκέφτεσαι ότι είμαι τρελή αλλά πολλοί σύμβουλοι σχέσεων πιστεύουν ότι πρέπει να ρωτάμε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας (όσο άβολο και αν είναι) αν σκέφτεται να κάνει παιδιά. Ειδικά αν είσαι σε μια φάση που σε ενδιαφέρει να γνωρίσεις κάποιον για να κάνεις μια σοβαρή σχέση και όχι απλά για να βλέπετε μαζί σειρές. Κάνε την καρδιά σου πέτρα και κάνε την ερώτηση.