SEX

4 λόγοι που μπορεί να πονάς κατά τη διάρκεια του σεξ

Έχει μετατραπεί το σεξ σε μια επώδυνη διαδικασία; Μερικές φορές το σκέφτεσαι να μπεις στη διαδικασία, γιατί φοβάσαι ότι θα υποφέρεις; Εντόπισε τους λόγους που μπορούν να δημιουργούν πόνο ενώ κάνεις σεξ και βρες άμεσα λύση!

1. Ξηρασία

Μπορεί γενικά να μην είχες πρόβλημα αλλά είναι πιθανό η ευαίσθητη περιοχή σου να έχει… ξηρασία, εξαιτίας κάποιων θεραπειών που έχεις ακολουθήσει πρόσφατα. Τα χάπια που βοηθάνε στο να καταπολεμήσεις τις αλλεργίες σου ή και εκείνα που παλεύουν το κρυολόγημα, μπορούν να σου διαταράξουν τις ισορροπίες. Επίσης, η νωχελική φυσική λίπανση της περιοχής, μπορεί να οφείλεται φυσικά και στην απουσία προκαταρκτικών.

Τι να κάνεις: Λιπαντικά και προκαταρκτικά. Εκεί είναι η λύση.

2. Το μέγεθος 

 

Τουλάχιστον στη συγκεκριμένη λίστα, τα προσόντα του συντρόφου σου δε μπορούν να μη ληφθούν υπόψη. Tο μέγεθος μετράει και μπορεί να είναι ο λόγος που πονάς, ειδικά αν ο καλός σου είναι λίγο άγαρμπος.

Τι να κάνεις: Να το συζητήσεις με τον καλό σου. Πρέπει να είναι πιο “ευγενικός” μαζί σου, ώστε να απολαμβάνεις εξίσου το σεξ.

3. Δε θέλεις

Μπορεί να σου ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά ισχύει. Αν δεν είσαι συναισθηματικά δεμένη με το πρόσωπο που μοιράζεσαι το κρεβάτι σου, τότε είναι πολύ πιθανό να πονάς κατά τη διάρκεια του σεξ.

Τι να κάνεις: Να ψάξεις να βρεις το λόγο που νιώθεις έτσι. Φταίει η συγκεκριμένη επιλογή συντρόφου ή μήπως κάτι γενικά δε σου πάει καλά αυτή την περίοδο με το σεξ; Μπορεί να είναι απλά μια φάση, μπορεί και όχι. Σκέψου. Μήπως δε σου αρέσει κάτι από αυτά που κάνει κατά τη διάρκεια του σεξ; Μήπως δεν είσαι πρωινός τύπος και εκείνος σε ξυπνάει κάθε μέρα από το χάραμα; Συζήτησε μαζί του αν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Θα σας βοηθήσει.

4. Κάτι δεν πάει καλά

 

Αν δε συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω, ίσως υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα εκεί κάτω. Δεν είναι καθόλου απίθανο να ξέρεις, ούτε υπάρχει λόγος πανικού.

Τι να κάνεις: Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να σημειώνεις με ειλικρίνεια τη συχνότητα και τις λεπτομέρειες του πόνου και να τα συζητήσεις όλα με τον γυναικολόγο σου. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να σου δώσει τις σωστές κατευθύνσεις για να πάψεις να πονάς και να αρχίζεις να ευχαριστιέσαι ξανά το σεξ.

Σε κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις, λύση δεν είναι να αποφεύγεις να κάνεις σεξ. Έχεις δικαίωμα να το απολαμβάνεις! Διεκδίκησε το!