SEX

Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείς να έρθεις σε οργασμό

Μια νέα έρευνα ήρθε στο φως για να διαλευκάνει την πολύπλοκη αυτή σχέση που έχουμε εμείς οι γυναίκες με τον οργασμό. Τα ευρήματα, δεν είναι και ό,τι πιο ενθαρρυντικό βέβαια.

Η ικανότητα ενός άντρα να βιώσει οργασμό, βασίζεται ουσιαστικά στην ισορροπία ανάμεσα στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα (αυτό που ελέγχει το σώμα όταν ξεκουράζεται), και το συμπαθητικό νευρικό σύστημα (αυτό που ενεργοποιεί τον μηχανισμό “πάλης ή πτήσης”), σύμφωνα με τους ερευνητές. Ναι ούτε κι εγώ κατάλαβα κάτι, αλλά έχει και συνέχεια.

Στις γυναίκες λοιπόν, η ανατομία του σώματός μας και το πώς το πέος (ή όποιο άλλο sex toy χρησιμοποιείς), εισέρχεται στο κορμί μας, είναι πιο σημαντικό, εξηγεί η Elizabeth Emhardt, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Clinical Anatomy”.

“Οι σεξουαλικές εμπειρίες, υποτίθεται πως βρίσκονται υπό τον έλεγχό σου σε ό,τι αφορά στην συμπεριφορά σου: την αυτοπεποίθησή σου, την ικανότητά σου να εμπιστεύεσαι τον άλλον, το πόσο ανοιχτή είσαι σε νέες προτάσεις. Η έρευνα όμως έδειξε ότι οι διαφορές στη σεξουαλική ανατομία είναι ουσιαστικά ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει την απόλαυση στο σεξ”, λέει η Elizabeth.

Mάλλον, όπως είπε και η ίδια, δεν έχουμε τελικά και τόσο τον έλεγχο της σεξουαλικής μας συμπεριφοράς και ανταπόκρισης, όσο νομίζαμε παλιότερα. Οι οργασμοί είναι πολύπλοκα φαινόμενα που περιλαμβάνουν ψυχολογική, φυσιολογική, αλλά και ανατομική ποικιλομορφία.