SEX

Γιατί πρέπει να κάνεις σεξ εδώ και τώρα

Τα λόγια είναι περιττά. Σταμάτα ό,τι και αν κάνεις και πιάσε δουλειά. Ιεραποστολική, doggy style, όρθια, πλάγια, "κουτάλι". Ό,τι στάση σε βολεύει, αρκεί να κάνεις σεξ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πολλές μελέτες που μιλάνε για τα πλεονεκτήματα του σεξ. Τα περισσότερα από αυτά συνδέονται με τον οργασμό. Έχεις - δεν έχεις, λοιπόν, σχέση, μάθε γιατί πρέπει να κάνεις σεξ εδώ και τώρα ακόμα και αν είσαι σόλο.

1. Κάνει καλό στην καρδιά. Όπως κάθε φυσική δραστηριότητα, το υγιές σεξ κάνει καλό στην καρδιά. Πολλές μελέτες έδειξαν ότι ο κίνδυνος να πεθάνεις από έμφραγμα ή ανακοπή μειώνεται όσο η συχνότητα των καλών σου οργασμών αυξάνεται. Οι πιο σεξουαλικά έντονες στιγμές απαιτούν την ίδια προσπάθεια από την καρδιά με αυτή που κάνει όταν περπατάς 6 με 9 χιλιόμετρα την ώρα.

2. Ανακούφιση από κάθε πόνο. Και μόνο που κοιτάς το σύντροφό σου, μπορεί να σε βοηθήσει να ανακουφιστείς. Όταν αναισθησιολόγοι έδειξαν σε ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα φωτογραφίες των συντρόφων τους αυτοί ένιωθαν μία ανακούφιση. Οπότε ακόμα και αν πονάς, η οπτική επαφή και μόνο με το σύντροφό σου αμέσως θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Άσε που υπάρχουν και έρευνες που λένε ότι ένας καλός οργασμός είναι το φάρμακο για τις κράμπες τις περιόδου.

3. Λιγότερο στρες. Όπως τρως το αγαπημένο σου φαγητό και νιώθεις χαλαρή, ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και όταν κάνεις σεξ. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό το αντιστρές εφεδάκι συμβαίνει γιατί οι οδοί ευχαρίστησης του εγκεφάλου ενεργοποιούνται με το σεξ (όπως συμβαίνει και όταν τρως μια πάστα). Και η διάρκειά του είναι λίγο περισσότερο απ’ όσο πιστεύεις.

4. Πρόληψη για τον καρκίνο. Οι άντρες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης προστάτη, αν έρχονται σε οργασμός. Έτσι λένε οι ειδικοί.

5. Κοιμάσαι καλύτερα. Αν και δεν υπάρχουν ακόμα επιστημονικά στοιχεία γι αυτό, παρόλα αυτά ο ύπνος είναι πολύ καλύτερος μετά από ένα session σεξ.

6. Λάμπεις. Αυτό το ότι κάνεις σεξ το βράδυ και το πρωί σηκώνεσαι και λάμπεις δεν συμβαίνει μόνο στη φαντασία σου. Ισχύει. Το σεξ σε βοηθά ακόμα και στο να δείχνεις νεότερη. Αυτή η λάμψη μπορεί να ευθύνεται στην απαλλαγή από το στρες, στην καλύτερη διάθεση και στο αίμα που βράζει κάτω από το δέρμα σου.