SEX

Οι 8 ευεργετικές ιδιότητες του αυνανισμού

Ο αυνανισμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού, ίσως γιατί είναι κάτι που έκαναν όλοι κρυφά στην εφηβεία και σίγουρα γιατί ήταν κάτι που κατέκρινε αρκετός κόσμος. Στοίχημα ότι μισοί τουλάχιστον από όσες διαβάσουν αυτό το post έχουν ακούσει από τη γιαγιά/ μαμά/ θεία ότι ο αυνανισμός θα τους τυφλώσει και ότι είναι αμαρτία.

Δε θα κρίνω τις όποιες θρησκευτικές πεποιθήσεις έχει ο καθεμία και το πως καθορίζουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο την καθημερινή της ζωή αλλά αυτό που μπορώ να κάνω είναι μια λίστα με επιστημονικά τεκμηριωμένα γεγονότα για τα θετικά του αυνανισμού.

Να γιατί λοιπόν αξίζει να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με αυτό το θέμα:

1. Βελτιώνει την υγεία της καρδιά σου

Έχει αποδειχτεί ότι οι οργασμοί βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς των γυναικών. Μάλιστα μια έρευνα που έχει γίνει υποστηρίζει ότι όσες έχουν βιώσει λιγότερους οργασμούς στη ζωή τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν κάποιο καρδιακό πρόβλημα. Δεν είπαμε να σταματήσεις να κάνεις καρδιαγγειακές ασκήσεις στο γυμναστήριο και να πιάσεις τον δονητή, αλλά μπορείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο στις σεξουαλικές σου ανάγκες.

2. Μειώνει τα επίπεδα στρες

Ένας καλός, έντονος (και μη) οργασμός προφανώς και μειώνει τα επίπεδα στρες, γιατί το σώμα σου εκείνη την ώρα γεμίζει με την υπέροχη ορμόνη που λέγεται οξυτοκίνη, η οποία σου δίνει την αίσθηση ευφορίας και σε ηρεμεί.

3. Βοηθάει με το πρόβλημα της ακμής

Η οξυτοκίνη που αναφέραμε πριν μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης που είναι υπεύθυνη για το στρες που αισθάνεσαι αλλά και για τα κόκκινα ενοχλητικά σημάδια στο πρόσωπό σου.

4. Σε βοηθά να κοιμηθείς

Κατά τη διάρκεια του οργασμού το σώμα σου γεμίζει και με προλακτίνη, μια ορμόνη που λειτουργεί σαν υπνωτικό. Οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις αν έχεις αϋπνίες.

5. Σου φτιάχνει τη διάθεση

Όταν φτάνεις σε οργασμό το σώμα σου εκτός από οξυτοκίνη παράγει ντοπαμίνη, η οποία ευθύνεται για το boost της διάθεσης και της αίσθησης της ικανοποίησης, είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό όπως λένε και οι επιστήμονες.

6. Ανακουφίζει τους πονοκεφάλους σου

Ο ενοχλητικός πονοκέφαλος μπορεί να φύγει εύκολα με έναν οργασμό γιατί όταν το σώμα σου ετοιμάζεται να τον βιώσει μειώνει σημαντικά το όριο πόνου (για αυτό μπορείς να κάνεις ακροβατικά ενώ κάνεις σεξ!).

7. Σε κάνει πιο έξυπνη

Μια έρευνα που έγινε το 2013 έδειξε ότι όταν μια γυναίκα έρχεται σε οργασμό αυξάνεται η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλό κάτι που προφανώς αυξάνει και την εγκεφαλική της λειτουργία. Άλλος ένας καλός λόγος να χαρίσεις έναν οργασμό στο σώμα σου.

8. Σε κάνει να ζεις περισσότερο

Ναι, καλά διάβασες. Μια μεγάλη έρευνα που είχε γίνει σε ζευγάρια απέδειξε ότι όσες γυναίκες είχαν τακτικούς οργασμούς είχαν την τάση να ζουν περισσότερο σε σχέση με εκείνες που δεν βίωναν συχνά οργασμούς.