ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Έτσι είναι να μένεις έγκυος σε πεντάδυμα

Τα πρώτα πεντάδυμα του κόσμου που επέζησαν μετά τη βρεφική ηλικία, γεννήθηκαν το 1932 σε ένα χωριό στο Οντάριο του Καναδά και πέρασαν τη ζωή τους σαν... αξιοθέατα ή πειραματόζωα. 74 χρόνια μετά, το να κυοφορεί μια γυναίκα 5 μωρά, είναι ακόμα κάτι που προκαλεί μεγάλη εντύπωση ειδικά αν έχει προκύψει η σύλληψη φυσιολογικά. Πρόκειται, άλλωστε, για κάτι πολύ σπάνιο. Εκτιμάται ότι συμβαίνει 1 φορά στις 60 εκατ. γεννήσεις!

Η 26χρονη Κim Tucci έζησε αυτή τη σπάνια εγκυμοσύνη και αποφάσισε να τη μοιραστεί με το διαδίκτυο δημιουργώντας ένα blog και ένα Facebook Page. Σύντομα, κέντρισε το ενδιαφέρον, με πολλούς να αναρωτιούνται αν πρόκειται για αληθινή ιστορία. Η ίδια, “αναγκάστηκε” να ανεβάσει υπέρηχους για να πείσει ότι λέει την αλήθεια: είχε πεντάδυμα τα οποία μάλιστα δεν είχαν προκύψει από εξωσωματική γονιμοποίηση.

Στην 24η εβδομάδα κύησης στάθηκε απέναντι στο φακό της Εrin Elizabeth. Η γνωστή φωτογράφος, μοιράστηκε στο Facebook της στιγμιότυπα από τη φωτογράφιση, επισημαίνοντας ότι “η δύναμη της φωτίζει κάθε φωτογραφία. Μια αληθινή θεά, πραγματικά”.

 

Eίχε γράψει για το πόσο υπέφερε από πόνους στην πλάτη, για τα πέρα – δόθε στο μπάνιο και το ότι κατανάλωνε περίπου 6.000 θερμίδες την ημέρα, για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της.

Ενδεικτικά, μπορείς να δεις τι έγραφε στο Facebook:

“12η εβδομάδα

Και τα πέντε μωρά είναι υγιή και καλά! Είναι όλα στο ίδιο επίπεδο κύησης, τα κακόμοιρα έχουν αρχίσει ήδη να μοιάζουν πιεσμένα. Και τα 5 μωρά έχουν ξεχωριστούς πλακούντες και μερικά μπορεί να είναι πανομοιότυπα! (Νόμιζα ότι θα έπρεπε να μοιράζονται πλανκούντα για να είναι αυτό δυνατό!!) ο γιατρός είπε ότι μπορούμε να κάνουμε τεστ DNA όταν γεννηθούν για να το διαπιστώσουμε.
Νιώθω ότι έφυγε ένα τεράστιο βάρος από τους ώμους μου όταν έμαθα ότι όλα είναι καλά ως εδώ. Το σώμα μου κάνει ό,τι χρειάζεται για να διατηρήσει αυτές τις πολύτιμες ζωές.
Ο γιατρός ανησυχούσε για την υγεία μου και τις επιπλοκές που μπορούν να προέκυπταν. Χρειάζομαι πολύ ξεκούραση και να ακούω πραγματικά τι έχει ανάγκη το σώμα μου. Είμαι μια χαρούμενη μαμά απόψε!! Όλοι οι πόνοι αξίζουν τον κόπο”.

 

Μερικές εβδομάδες μετά, έγραφε ξανά:

“27η εβδομάδα

Τα κατάφερα να φτάσω στις 27 εβδομάδες και είμαι ακόμα δραστήρια, στο σπίτι. Αρχίζω να αισθάνομαι πολύ άβολα και πονάω, όπως μπορείτε να φανταστείτε φτάνω στα όρια μου! Τα μωρά κάθονται στα πλευρά μου και τεντώνονται. Δε μπορώ καν να ξεκινήσω να φαντάζομαι πόσο επίπονο θα είναι να επανέρθει η μήτρα μου, μόλις τελειώσει όλο αυτό! Θα το παραδεχτώ ότι θα ήταν ωραίο να έχω το σώμα μου πίσω, να απολαύσω λίγο κρασί και όστρακα και να κοιμηθώ όλο το βράδυ χωρίς να χρειάζομαι τουαλέτα το λιγότερο 12 φορές, τα μωρά αρέσκονται στο να χορεύουν στην κύστη μου όταν προσπαθώ να κοιμηθώ. Είμαι ευγνώμων που τα κατάφερα ως εδώ και είχα την ευλογία να έχω 5 υγιή μωρά. Σε περίπτωση που χάσατε τα νέα, θα κάνουμε 4 κορίτσια και ένα αγόρι”.

 

Αυτές οι ενημερώσεις, υπάρχουν μόνο στο Facebook. Το blog της προς το παρόν δεν είναι προσβάσιμο, όμως έγραφε χωρίς ντροπή για την εμπειρία της. “Κάθε μέρα γίνεται πιο δύσκολο να αντέξω τον πόνο, κάθε κομμάτι του σώματος μου πονάει και το να κοιμάμαι είναι μια πολύ επώδυνη διαδικασία” σημείωνε χαρακτηριστικά. Επίσης, είχε γράψει ότι “Όσα μαξιλάρια και να βάλω δεν βοηθούν στην υποστήριξη της πλάτης και της κοιλιάς”.

Γέννα στην 30η εβδομάδα

Η Kim Tucci, πήρε αρκετό χρόνο μακρυά από το Facebook και το “Surprised by Five”. Ενημέρωνε κατά καιρούς για την υγεία τη δική της και των παιδιών της αλλά όπως ήταν προφανές δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία.

Στις 29 Ιανουαρίου, ενημέρωσε τους περίπου 200.000 ακόλουθους της ότι όλα πήγαν καλά! Η οικογένεια της απέκτησε ακόμα 5 μέλη.

“Τα μωρά και εγώ είμαστε πολύ καλά, ευχαριστώ όλους για τις ευχές και την υποστήριξη.

Tiffany βάρος 1170 γρ.
Penelope βάρος 1160 γρ.
Beatrix βάρος 1210 γρ.
Allie βάρος 1200 γρ.
Keith 1269 γρ.”

Όπως αναφέρει και η Daily Mail, η Tucci χρειάστηκε 2 λεπτά για να γεννήσει! Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε ήδη μια κόρη 9 ετών από προηγούμενο γάμο της και δύο κόρες με τον άντρα της Vaugh. Το ζευγάρι ήθελε ένα γιο και γι’ αυτό το προσπαθούσε. Ο γιος ήρθε και μαζί έφερε και άλλες 4 κόρες.

 

Ανυπομονούμε να δούμε αν θα υπάρξουν και άλλα update στη σελίδα, σχετικά πχ με το πως ξεχωρίζεις πεντάδυμα!