VIRAL

H Νikkole δέχεται σκληρή κριτική για κάτι που όλες οι μαμάδες θα έπρεπε να κάνουν

Η Νikkole Paulun είναι μια μητέρα από το Michigan, η οποία έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοτικότητα μετά τη συμμετοχή της στο reality show του MTV, "16 and Pregnant". Αυτή την πληροφορία κάνε πως δεν την διάβασες ποτέ, γιατί κατά τ' άλλα έκανε κάτι πολύ σωστό.

Η 22χρονη Nikkole έχει σήμερα έναν γιο και μία κόρη. Πρόσφατα λοιπόν, έκανε ένα post στο facebook στο οποίο δείχνει τον γιο της να κάνει δουλειές του σπιτιού.

 

Το post αυτό έχει γίνει φυσικά viral με την Nikkole να εξηγεί τον λόγο ύπαρξής του στη λεζάντα: “Μαθαίνω στον γιο μου να μαγειρεύει και να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Γιατί; Επειδή το νοικοκυριό δεν είναι μόνο για τις γυναίκες.

Επειδή μια μέρα μπορεί να είναι εργένης, θα ζει μόνος του και θα ξέρει πώς να βάλει πλυντήριο και να μην τρώει απ’ έξω κάθε βράδυ.

Επειδή μια μέρα μπορεί να θέλει να εντυπωσιάσει το έτερόν του ήμισυ με ένα γεύμα που θα έχει μαγειρέψει ο ίδιος.

Επειδή μια μέρα όταν θα έχει παιδιά και μια σύζυγο θα πρέπει να αναλάβει το μερίδιό του στο σπίτι.

Επειδή ζω σε μια γενιά ανθρώπων που παραπονιούνται ότι το σχολείο δε μας έμαθε πώς να μαγειρεύουμε, να πλένουμε, να δένουμε μια γραβάτα ή να πληρώνουμε φόρους.

Επειδή το να δείξω στον γιο μου πώς να κάνει αυτά τα πράγματα και να είναι ένα παραγωγικό μέλος της κοινωνίας, εκτός και εντός σπιτιού, ξεκινά από ΕΜΕΝΑ.

Επειδή δεν είναι κακό να αφήνεις το παιδί σου να είναι παιδί, αλλά να του διδάσκεις και μαθήματα ζωής παράλληλα. Ο γιος μου δε θα είναι ποτέ “πολύ άντρας” για να κάνει δουλειές του σπιτιού και να μαγειρέψει.

Θα είναι από τους άντρες που επιστρέφουν στο σπίτι έχοντας αλλάξει το λάστιχο του αυτοκινήτου για να ελέγξει το ψητό κατσαρόλας. Θα μπορεί να ταξινομήσει σωστά τα ρούχα του και να κουρέψει και το γκαζόν. Γονείς, θυμηθείτε ένας άντρας που πιστεύει ότι δε θα έπρεπε να χρειάζεται να μαγειρέψει ή να κάνει δουλειές, ήταν κάποτε ένα αγόρι που δεν διδάχτηκε ποτέ τίποτα καλύτερο”.

Οι μαμάδες στην πλειονότητά τους συμφώνησαν με την Nikkole και είπαν πως κάνουν το ίδιο με τα δικά τους παιδιά. Υπήρξαν όμως και πολλά επικριτικά σχόλια, όπως εκείνα που της λένε ότι δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά σαν “σκλάβους”. Υπήρξαν κι εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν σκοπεύει να μεγαλώσει με τον ίδιο τρόπο και την κόρη της. Και στις δυο περιπτώσεις, η Nikkole είχε μια απάντηση να δώσει, με τελειωτικό χτύπημα, τη φωτογραφία που αποδεικνύει ότι ο γιος της δεν είναι “σκλάβος” της, αφού τον βλέπουμε να παίζει video game ξαπλωμένος στον καναπέ.

Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι μόνο για κορίτσια.