OPINIONS

Είτε σε λένε Jennifer Lawrence, είτε όχι, η γυμνή σου φωτογραφία δεν είναι πια μόνο δική σου

H Jennifer Lawrence είναι γυμνή, το ίδιο κι εγώ, κι εσύ στο κινητό σου.

Προσωπικές γυμνές φωτογραφίες της Jennifer Lawrence και άλλων 100 διασήμων γυναικών διέρρευσαν στο ίντερνετ, όταν ένας πολύ ικανός στα δάχτυλα χάκερ τις βρήκε και τις μοιράστηκε με όλους μας. Αυτά είναι τα καλά του διαδικτύου. Η είδηση κυκλοφορεί άμεσα. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να αγοράσεις εφημερίδα την άλλη μέρα να μάθεις τι έγινε.

Αρχικά μπράβο στον μάγκα χάκερ που τα κατάφερε, διότι παίζοντας πολλές ώρες με το πληκτρολόγιο του από τα μεσάνυχτα της 1ης Σεπτεμβρίου 2014 τα site, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, όπως και άλλα της 24media, με το που διαδόθηκε το γυμνό νέο τα νούμερα ανέβηκαν, καθώς μετά από λίγα λεπτά, όλοι οι άντρες φρόντισαν να ειδοποιήσουν τους φίλους τους να δουν τον ποπό των Jennifer Lawrence, Kate Upton, Lea Michele, Brie Larson, Kirsten Dunst και φυσικά της Kim Kardashian, διότι πίστεψαν ότι δεν είχαν ήδη δει κάποια από τις γωνίες του διάσημου κόλου σε άλλα δικά της post. Η είδηση τα είχε όλα για να πάει καλά. Jennifer Lawrence 1 Αρχικά, διότι ο άντρας μου, ο φίλος σου, ο αδερφός σου, ο κολλητός ή ο καλός σου, όλοι οι άντρες δηλαδή, δεν χορταίνουν ποτέ να κοιτούν ό,τι γυμνό κυκλοφορεί. Όλοι. Είναι περίεργοι; Είναι στη φύση τους; Είναι θέμα ενημέρωσης; Είτε το γυμνό είναι καλό για σένα, είτε απαίσιο και προκλητικό, είτε χυδαίο, είτε κακόγουστο το κοιτάνε, μιλάνε με τους φίλους τους γι’ αυτό. Γελάνε. Κουτσομπολεύουν. Αυτά ακούμε ότι κάνουν και φανταζόμαστε ότι κάνουν ακόμα περισσότερα. Αυτοί είναι οι άντρες. Ξέρουμε τι θέλουν. Γι΄αυτό και πολλές φορές τους το δίνουμε. Βρίσκουμε την καλύτερη οπτική γωνία του ποπού μας και την στέλνουμε εικονομήνυμα στον γλυκό μας. Αφού του αρέσει να κοιτάει, ας κοιτάει λοιπόν και τον δικό μας.

Ευχόμαστε να είναι λίγες οι φορές για σένα που το έχεις κάνει και αυτός το μοιράστηκε,  χώρισες και σε απείλησε ότι θα το ποστάρει στο facebook. Ναι, υπάρχει και αυτή η εκδοχή. Τώρα οι διάσημες θα μου πεις δεν έπρεπε να είναι λίγο περισσότερο υποψιασμένες; Θα’ πρεπε σου λέμε εμείς, αλλά τι σημασία έχει; Θα σταματήσουν οι άντρες να κοιτάνε και οι γυναίκες να ποζάρουν γυμνές; Ε, όσο ζεις μαθαίνεις. Jennifer Lawrence 2 Το τρώει ο γκόμενός σου ή ένας άλλος κύριος που πεινάει και ψάχνει τέτοια κομμάτια. Αυτή τη φορά σειρά είχε η διάσημη Lawrence, αλλά αύριο μπορεί να είναι ενδιαφέρον το δικό σου δεξί μπουτάκι.

Η δική μου πρώτη αντίδραση στην είδηση και τον χαμούλη που ακολούθησε ήταν ψύχραιμη. Τύπου δεν έγινε και τίποτα. Μια χαρά θα μας πάει η Δευτέρα στο Ladylike αφού όλοι θα θέλουν να μάθουν τι έγινε και να δουν αν θα δημοσιεύσουμε εμείς καμιά γυμνή φωτογραφία της Jennifer Lawrence. Δεν ταράχτηκα, θέλω να πω. Συμβαίνουν αυτά. Ήταν μια άτυχη στιγμή για την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό, η δημοσιότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν διάσημο, δεν είναι και η πρώτη. Δεν ντράπηκα ούτε όταν είδα τις γυμνές της φωτογραφίες. Μάλιστα είπα, α καλή σε αυτή, ωχ πως είναι έτσι σε εκείνη, μμμ, σιγά σιγά άρχισε να ποζάρει καλύτερα. Για το γεγονός ότι οι άντρες το κάνουν τεράστιο θέμα, στράβωσα τα χείλη και είπα, πφφφ άντρες. Παντού στον κόσμο υπάρχει το καλό και το κακό. Κάποιοι ανόητοι άρρωστοι άνθρωποι χαίρονται να μπαίνουν στις ζωές των άλλων και να τις κάνουν θέμα, ακόμα κι όταν δεν είναι δικό τους. Θα ήθελα να ζω σε έναν ιδανικό κόσμο, αλλά ξέρω πώς δεν υπάρχει. Πότε επιτέλους θα τους σταματήσει κάποιος; Αστυνομία δεν υπάρχει; Τι άλλα θέματα έχουμε για σήμερα;

Η Μάριον όταν την ρώτησα μου αν είδε τις γυμνές φωτογραφίες της Lawrence είπε “φυσικά και τις googlαρα, εννοείται πως έψαξα για κυτταρίτιδα και παραδέχτηκα εκείνες στις οποίες μου φαίνονται πιο σέξι. Οι “κλεμμένες” φωτογραφίες από διάσημες – και μη – κορασίδες, ειδικά στην “ερασιτεχνική” εκδοχή του DIY, πάντα θα έχουν ενδιαφέρον. Απ’ τη μία για εμάς τις γυναίκες είναι ανακουφιστικό το ότι και οι σταρ είναι κορίτσια της διπλανής πόρτας και πιστεύουν ότι χρειάζεται μια πριβέ σέξι φωτογράφιση για να ανάψει ο καλός τους, σα να μην έφτανε το επαγγελματικό εξώφυλλο στο playboy. Aπό την άλλη, δε μπορεί να μην στροβιλιστεί στο μυαλό μου η ιδέα της “επιτηδευμένης κλοπής”, αλλά και της αφέλειας του να ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου στο iCloud. Γυναικεία ανασφάλεια, ανεβασμένη τεστοστερόνη, ανθρώπινη περιέργεια. Απ’ όποια άποψη και να το δεις, όλ’ αυτά τα σκάνδαλα στο τέλος μόνο κακό δεν κάνουν. Οι θαυμαστές απολαμβάνουν λίγο τσάμπα οφθαλμόλουτρο, οι χάκερς εκατομμύρια κλικς, οι haters αφορμή για συζήτηση περί του πόσο ελαφρόμυαλη και ελευθέρων ηθών είναι η εκάστοτε εικονιζόμενη και οι celebrities αρπάζουν την ευκαιρία να θιχτούν, να δικαιολογηθούν και να εξιλεωθούν με συγγνώμες, μηνύσεις και δακρύβρεχτα tweets και εν τέλει να διαφημιστούν λίγο περισσότερο. Well done, Hollywood!”. 

Η Δέσποινα έξαλλη, σχολίασε ότι ο Σεπτέμβρης δεν μπήκε καλά για την Jennifer Lawrence, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. “Σοκαρισμένη δε με λες αλλά μία αηδία τη νιώθω, όχι για το θέαμα αλλά για εκείνους που αποφασίζουν να υποκλέψουν τα προσωπικά δεδομένα κάποιου και να τα δημοσιεύσουν, φυσικά χωρίς την έγκρισή του. Γιατί αν εγώ θέλω να βγάλω γυμνές φωτογραφίες είτε για προσωπική χρήση, είτε για κάποιο περιοδικό είναι δικό μου θέμα και δική μου η διαχείριση του γυμνού εαυτού μου. Η κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος της ιδιωτικότητας είναι αυτή που με τρομάζει και με ανησυχεί γιατί ελαφρά τη καρδία κάποιος μπορεί να βρει και να δημοσιοποιήσει τις προσωπικές μου στιγμές. Η Lawrence και η κάθε Lawrence έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στο σπίτι, την προσωπική ζωή και το κορμί της. Ανεγκέφαλοι, σαν τον άνθρωπο που χάκαρε τον λογαριασμό της, θα υπάρχουν όσο υπάρχουν ανεγκέφαλοι που λαχταρούν να δουν και να κανιβαλίσουν τη γυμνή σάρκα κάποιας celebrity ή της ίδιας της συντρόφου τους”.

“Ποιος ήρθε;”, αναρωτήθηκε η Νίκη, για την οποία οι γυμνές φωτογραφίες της Jennifer της προκάλεσαν κάτι λιγότερο από χασμουρητό και ένιωσε και τύψεις γι αυτό. “Ζούμε σε έναν κόσμο, που του αρέσει να καταναλώνει. Φαγητά, ποτά, gadgets, ιδέες, τάσεις, συναισθήματα, ανθρώπους. Τίποτα δεν μας είναι αρκετό και ο κορεσμός είναι μία λέξη που δεν κατέχει ουδεμία θέση στην παμφάγα φύση μας. Αν σε αυτό προσθέσουμε ότι το να ξέρουμε πώς πιπιλάει το δάχτυλό της η Lawrence ή πόσο καλό brazilian έχει στο μπικίνι κάνει την καθημερινότητα των βαρετών ανθρώπων πιο ενδιαφέρουσα αμέσως-αμέσως μπορείς να καταλάβεις το γιατί τόσο χαμός. Όσο θα υπάρχει βαρεμάρα, θα υπάρχει και ηδονοβλεψία και όσο αυτή η ανάγκη γίνεται εντονότερη ο τρόπος για να την χορτάσουμε θα γίνεται ολοένα και πιο αισχρός. Και κάπου εδώ χάνεται το παιχνίδι για το ποιος πραγματικά είναι ο θύτης. Ο χάκερ; Εγώ; Εσύ; Ο φίλος σου; Το αφεντικό σου; Μήπως καλύτερα να ξεκινήσεις το τρέξιμο, το σκάκι, τις καταδύσεις, να ζεις;”

Τι άλλα θέματα έχουμε για σήμερα;