WATCHLIST

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: 15 τραγούδια που έδειχναν ότι θα γίνει υπουργός

Και αφού γνωρίσαμε την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Ελλάδας, Βασιλική Θάνου, μία ακόμα έκπληξη μας περίμενε με την ανακοίνωση του υπηρεσιακού κυβερνητικού σχήματος. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη θέση της αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού. Μήπως δεν ήταν έκπληξη τελικά αυτή η υπουργοποίηση;

Ψάχνοντας τη δισκογραφία της, τραγουδάρες έχει πει να το αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ανακαλύψαμε πως τα περισσότερα από αυτά είχαν κρυμμένα μηνύματα. Η διπλή ανάγνωση μας έκανε να καταλάβουμε πως προετοιμαζόταν πολύ καιρό τώρα για τη θέση.

Δε θα μπορούσε να μπει πουθενά αλλού. Τι να κάνει η Άλκηστις στο Οικονομικών; Στο Τουρισμού την χρειαζόμαστε να μας φτιάξει το κέφι να πει και δυο ιδέες για το πώς πρέπει να κινηθούμε σε αυτόν τον τομέα.

 

Να καλέσουμε τον τουρίστα, να γλεντήσει, να ρίξει τις στροφές του, να περάσει καλά, να έρθει και του χρόνου. Η Άλκηστις σε νευραλγικό πόστο, υπεύθυνη για τη διαχείριση και την οργάνωση της βαριάς μας βιομηχανίας. Από εκεί θα έρθουν τα έσοδα.

Τα προφητικά τραγούδια που είπε και τώρα την ακολουθούν στο υπουργείο. Μικρή η θητεία της, εκ των πραγμάτων, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αγκαζέ με Σάκη, ξεσήκωσε τα πλήθη.

Όλα αυτά που φοβάμαι

 

Θα το πει η Άλκηστις στην πρώτη της ομιλία στο βήμα της Βουλής. Θα μιλήσει για το άσχημο κλίμα, τις οικονομικές δυσκολίες και τον πόλεμο που μας κάνουν οι έξω. Παράλληλα θα προτρέψει τους τουρίστες να μη φοβούνται και να έρθουν για να live the myth in Greece.

Πάμε Χαβάη

 

Τίποτα να μη φοβάστε. Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Αυτό είναι το πραγματικό Plan B μας. Μόνο η νέα Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού γνωρίζει και θα πατήσει το κουμπί αν δει τα σκούρα. Εσύ καλού κακού έχε μια βαλιτσούλα έτοιμη με μαγιό, παρεό και γυαλιά ηλίου.

Η αγάπη που πάει

 

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους Έλληνες αλλά και τους φιλέλληνες. Πού είναι η αγάπη σας βρε; Τώρα πρέπει να δείξετε τη στήριξή σας σε τούτο τον τόπο. Κατά το ”αγαπάς την Ελλάδα, απόδειξη”, το τραγούδι αυτό θα ταρακουνήσει το θυμικό μας και θα μας υπενθυμίσει πως πρέπει για τη χώρα μας να κάνουμε θυσίες.

Τράβα σκανδάλη

 

Σαφής αναφορά στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Ποιον απειλείς Άνγκελα; Τράβα τη σκανδάλη, εμείς αντέχουμε. Ο τουρισμός μας είναι η βαριά βιομηχανία μας οπότε όλα θα πάνε καλά. Νησιά θα υπάρχουν ανεξαρτήτως νομίσματος.

Τελευταία φορά

 

Πιθανολογούμε πως θα το κάνει ήχο κλήσης μόλις ολοκληρωθεί η θητεία της. Ποτέ ξανά εμπλοκή στα κοινά του τόπου. Θα σπάσουν τα νεύρα της και θα εκτιμήσει τους χορούς και τα γλέντια. Μικρόφωνο και πάλι μικρόφωνο. Ανεβαίνει και φτάνει στο τέρμα.

Διθέσιο

 

Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που πήραν τις επιδοτήσεις και τις έκαναν διθέσια κάμπριο. Ντροπή. Αντί να γίνουν υπερσύγχρονες τουριστικές μονάδες για να έρθουν Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, εσείς προτιμήσατε γκάζι-φρένο και ουρανό αστέρια. Να τα ξεχάσετε αυτά.

Τρίτο Στεφάνι

 

Παραλληλισμός με το τρίτο μνημόνιο. Καρδιά μου τι να σε κεράσω που δε με πιάνει λιγάκι ο ύπνος, να ξεχάσω. Το πρώτο στεφάνι βαθιά πληγή, το δεύτερο φτάνει σε άλλη γη, το τρίτο στεφάνι μια συντροφιά που ζήσαμε αυτή είν’ η ομορφιά. Δεν το βλέπετε το ξεκάθαρο μήνυμα;

Έξοδος Κινδύνου

 

Υπάρχει; Δεν υπάρχει; Κανείς δεν ξέρει. Παλεύει και η Άλκηστις να καταλάβει αν θα σωθούμε ή αν τελικά η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα.

Πες μου θάλασσα

 

Σας τα είπα εγώ. Ο κατάλληλος άνθρωπος, στο κατάλληλο πόστο. Στις θάλασσες μας κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας της οικονομίας της χώρας. Επένδυση στον τουρισμό για να αποφευχθούν ναυάγια, λάθη αλλοτινά μας.

Η λάβα

 

Πάλι με φόντο θάλασσα, το τραγούδι αυτό απευθύνεται αποκλειστικά στην κινεζική αγορά. Κάλεσμα στους Κινέζους τουρίστες να έρθουν στη Σαντορίνη, να παντρευτούν, να ξαμοληθούν στα σοκάκια να βγάλουν φωτογραφίες με το νυφικό, να τρελαθούν στις selfies να αφήσουν και τον οβολό τους στη χώρα.

Έφυγες νωρίς

 

Πόσο πιο καθαρά να το πει η γυναίκα. Υπουργοποίηση για 20 μέρες; Πού ξανάγιναν αυτά. Κι ούτε που πρόλαβα να αρχίσω, κομματιασμένες υποσχέσεις, χειρονομίες βιαστικές. Δε γίνονται έτσι οι δουλειές παιδιά, εδώ χρειαζόμαστε πρόγραμμα. Τώρα ποιος φωνάζει;

Τα λαϊκά

 

Να έρθει ο τουρίστας στην Ελλάδα να διασκεδάσει, να χορέψει, να πάθει έρωτα, να γυρίσει στη χώρα του να πει τα καλύτερα. Εκστρατεία στοχευμένη. Όσοι έχετε σπίτια με μωσαϊκά και γαλάζιο γύψο στην οροφή να είστε σε επιφυλακή.

Θεός αν είναι

 

Γιατί περνά ο καιρός και δε βλέπει προκοπή οπότε σου λέει μήπως να επικαλεστώ τα θεία και σωθούμε. Στις φλόγες θα καούμε και κανείς δε θα μας σώσει. Την Ελλάδα από τη φωτιά ποιος θα τη βγάλει;

Επτά ζωές

 

Ακόμα και γάτες να ήμασταν ελπίδα δε θα υπήρχε. Να στρωθούμε στη δουλειά θέλει η νέα υπουργός και να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Το χειροκρότημα

 

Δε θέλει μεγάλα λόγια, μόνο δουλειά. Θα το τραγουδήσει μόλις βρεθεί στο υπουργείο. Θα το αφιερώσει σε κάθε ένα υπάλληλο ξεχωριστά και θα θυμίσει πως όλα θα κριθούν στο τέλος. Δουλειά και πάλι δουλειά. Δευτέρα, Σάββατο, γιορτές και αργίες.