OPINIONS

Εσύ, οι φίλοι του και η λεπτή γραμμή ανάμεσά σας

Ξεκινάς μια καινούρια σχέση και τα πάτε τέλεια. Είναι όλα όσα ήθελες. Είναι τρυφερός, καλός στο σεξ, βγαίνετε έξω. Όλα βαίνουν λίαν καλώς, μέχρι τη στιγμή που σου λέει ότι θα γνωρίσεις τους φίλους του.

Σύμφωνες, και μόνο το γεγονός ότι θέλει να σε συστήσει στους φίλους του, δείχνει ότι δε σε έχει για πέταμα και σημαίνεις κάτι παραπάνω γι’ αυτόν. Ή μήπως τις περνάει όλες από crash test με κριτική επιτροπή την παρέα του για να διαλέξει στο τέλος την καλύτερη; Τέτοιες ασπρόμαυρες σκέψεις ταξιδεύουν στους λαβυρίνθους του μυαλού σου, ενώ εκείνοι πίνουν τις μπυρίτσες τους και περιμένουν να φανείς.

Ας ξεκαθαρίσουμε το γεγονός ότι καμία γυναίκα, όσο έξω καρδιά, κοινωνική, αστεία και φευγάτη κι αν είναι, δε μπορεί να γίνει ο νέος κολλητός στην παρέα του αγοριού της. opinion2Η σχέση που θα αναπτύξεις με τους φίλους του αγοριού σου είναι κάποιες φορές κατάτι σημαντικότερη από την ίδια τη σχέση σου. Γιατί το λέω αυτό; Μα γιατί πρόκειται για τους κέρβερους του έτερου σου ήμισυ. Αν τους προσέξεις όταν τσακώνονται για ποδόσφαιρο ή πολιτικά, θα δεις ότι όντως έχουν τρία κεφάλια – σε πλήρη αρμονία τη στιγμή της “μάχης”, αφού και τα τρία βγάζουν καπνούς – το ένα τσακώνεται, το άλλο κοιτάζει τη γκόμενα που περνάει και το τρίτο σκέφτεται τη γνώμη που σχηματίζει για σένα. Γι’ αυτό σου λέω, το να διατηρήσεις ουδέτερη στάση απέναντι στους φίλους του είναι άθλος και έχω και επιχειρήματα. Ας αναλύσουμε την κατάσταση ανά περίπτωση.

Σενάριο #1:

Οι φίλοι του σε υπερλατρεύουν

Τεράστιο λάθος φίλτατη. Ναι μεν θες να είσαι συμπαθητική, αλλά μη γίνεσαι και τόσο αξιαγάπητη πια. Καταρχάς δε θες με τίποτα, με τίποτα όμως, να σε γουστάρει κάποιος κολλητός. Εντάξει εκτός αν τον θες κι εσύ περισσότερο από τον δικό σου, αλλά στην πιθανή περίπτωση που προτιμάς το αγόρι σου από τους φίλους του, αποφεύγεις να τους δείχνεις υπέρμετρη συμπάθεια. Δεν είπαμε να είσαι κινούμενος ορισμός ξινίλας, αλλά keep it safe.

 

Αν νιώσεις πολύ άνετα με την παρέα του φίλου σου, πρόσεχε τα εξής σημεία. Σκέψου απλά το σκηνικό να περιγράφουν αστεία περιστατικά που τους έχουν τύχει. Και τότε εσύ, επειδή είσαι πλέον μέλος της παρέας αποφασίζεις να πεις το “Χαχαχα ναι όπως τότε μωρό μου που πήγαμε να κάνουμε σεξ και δε σου σηκωνόταν με τίποτα επειδή μόλις είχαμε δει τελευταίο επεισόδιο Sex and the city”. Και ξάφνου ακρίδες γεμίζουν τους δρόμους της πόλης, άνθρωποι και ζώα γέμισαν εξανθήματα, μεγάλα σπυριά και πληγές, φωτιά έπεσε από τον ουρανό και βάτραχοι κάλυψαν όλη την επικράτεια. Στο τραπέζι της παρέας μόνο σιγή, αινιγματικά βλέμματα κι ένα τριζόνι για το απαραίτητο ηχητικό εφέ. Τα εύθικτα αγοράκια έχουν πολύ συγκεκριμένα όρια για το ποια πράγματα μπορείς να σχολιάζεις μπροστά στους φίλους τους, γι’ αυτό απόφυγε σε κάθε περίπτωση να μιλήσεις για το συρτάρι των εσωρούχων σου, τις επιδόσεις σας στο σεξ, ή κάποια γκάφα που μπορεί σε δεύτερη, ή τρίτη ανάγνωση να θίξει τον αντρισμό, τον εγωισμό, ή τη μανούλα του.

Σενάριο #2:

Οι φίλοι του σε μισούν θανάσιμα

Εδώ δε χρειάζονται πολλά λόγια. Θα σου κάνουν τη ζωή κόλαση. Δε θα θέλουν ποτέ να πας μαζί τους για ποτό/καφέ/διακοπές, θα σου πετάνε συνεχώς μπηχτές για ό,τι θεωρήσουν ότι μπορεί να σε θίξει, θα σχολιάζουν ολημερίς κι οληνυχτίς τα ρούχα σου (ναι θα βρουν χρόνο και θα ασχοληθούν μόνο με αυτά), θα απορρίπτουν πεισματικά κάθε σου πρόταση ακόμα κι αν είναι αυτό που θέλουν να κάνουν από τότε που γεννήθηκαν. Συνεπώς καμία περίπτωση συνύπαρξης στον ορίζοντα όσο κι αν κάνεις πίσω και προσπαθήσεις να σε συμπαθήσουν. Θα σε πουν επιτηδευμένη.

Βασικοί τρόποι αποφυγής της παραπάνω κατάστασης είναι το να μην είσαι ο εαυτός σου, να μην ουρλιάζεις χωρίς λόγο (ούτε κι όταν υπάρχει λόγος βασικά), να μη γκρινιάζεις, να μην κατακρίνεις τις γνώμες των αρσενικών, να αφήνεις πάντα δυο μπουκιές από το φαγητό σου για να τσιμπολογούν και οι άλλοι και να μην ντύνεσαι πολύ προκλητικά. Αν σου αρέσει να ντύνεσαι πολύ προκλητικά τότε περνάμε στο επόμενο συνδυαστικό σενάριο.

Σενάριο #3:

Οι φίλοι του σε μισούν, αλλά φαντασιώνονται να κάνουν σεξ μαζί σου

Σενάριο καταστροφή, τρέξε να κρυφτείς, χώρισέ τον πριν το κάνει εκείνος. Είναι απ’ αυτές τις περιπτώσεις που εσύ είσαι η γκόμενα τρόπαιο, κουκλάρα, σωματάρα κλπ, αλλά τόσο υπερβολικά ματαιόδοξη και χαζοβιόλα για να σε εκτιμήσουν οι φίλοι του, που το μόνο το οποίο αξίζεις να σου δώσουν είναι αυτό το πολύτιμο κομμάτι του εαυτού τους που κρύβουν ανάμεσα στα πόδια τους. Μια στάλα προσγείωσέ τους και κάνε μια θριαμβευτική έξοδο. opinion

Σενάριο #4:

Οι φίλοι του κάνουν ακόμα παρέα με την πρώην του

Το πιο ενδιαφέρον σενάριο απ’ όλα. Αν είσαι περιπετειώδες κορίτσι και σου αρέσουν τα δύσκολα μην πεις όχι σε αυτή την πρόκληση. Καμια δεν είναι καλύτερη από σένα και αφού το αγόρι σου το κατάλαβε, χώρισε την προηγούμενη και έκανε την τύχη του μ’ εσένα δεν υπάρχει λόγος να μένουν ακόμα εκεί κολλημένοι οι φίλοι του. Δε θα αναλύσω το ότι θα έπρεπε να τους είχε ξεκόψει ήδη ο δικός σου από την πρώην του, απαιτώντας να σε συμπαθήσουν. Θα αρκεστώ μόνο στο ότι καλείσαι να κάνεις αυτό που πάντα σου άρεσε: να αποδείξεις πόσο υπέροχη είσαι. Εν προκειμένω έχεις ένα έξτρα tip: “Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”.

Σενάριο #5:

Δεν έχει φίλους

Το πιο βολικό σενάριο απ’ όλα. Να ξέρεις όταν είσαι σε μια σχέση, οι βασικοί σου αντίζηλοι ή σύμμαχοι (ανάλογα πώς θα το χειριστείς) είναι οι φίλοι του. Εν απουσία των, δεν έχεις να διεκδικήσεις τίποτα κι από κανέναν. Μπορείς να περνάς ζωή και κότα με τον φίλο σου, μέχρι να τον βαρεθείς, και να αναρωτηθείς ποιο είναι πραγματικά το πρόβλημά του και δεν έχει φίλους, ή μήπως έχει μια δεύτερη ζωή την οποία εσύ αγνοείς. Γενικά να προτιμάς να υπάρχουν φίλοι, είναι πιο υγιές κι έχει και πλάκα. Εκτός αν είναι μόνος του και έτσι:

Σενάριο #6:

Οι φίλοι φίλοι και το αίσθημα αίσθημα

Είναι το σενάριο – παραμύθι – happy end – ιδανική συνθήκη να ευδοκιμήσει μια σχέση. Βγαίνουμε, περνάμε καλά, μιλάμε, γελάμε, ταιριάζουν τα ενδιαφέροντά μας και μπορούμε να συνυπάρξουμε στην ίδια παρέα. Με τους αριστερούς γελάμε, δεξιά αγκαλιάζουμε, φιλάμε. Αν δεν μπερδέψεις τις κατευθύνσεις, όλα θα πάνε καλά. Καμία υπερβολή και κανένα παράδοξο. Έξτρα tip: Προσοχή αν γίνεις φίλη με την παρέα του αγοριού σου στα social media, να ξέρεις πως ό,τι κι αν ποστάρεις, θα συζητηθεί ενδελεχώς. Been there done that. Social bitching is our friend.

Μια σχέση ξεκινάει από δύο, αλλά επηρεάζεται από άλλους 142 παράγοντες. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών είναι σίγουρα οι φίλοι του ζευγαριού. “Χρησιμοποίησέ” τους σοφά και δε θα χάσεις.