ΣΩΜΑ

Αυτή είναι η θεραπεία που με έκανε να θέλω να παντρευτώ τον μασέρ

Είναι αυτές οι μέρες του καλοκαιριού, που σκέφτεσαι μονάχα κρυστάλλινα νερά, αεράκι θαλασσινό να σου παίρνει το καφτάνι και άρωμα καρύδας να μεθάει κάθε εγκεφαλικό σου κύτταρο. Και όταν φτάσει επιτέλους η στιγμή να της πας αυτές τις άγιες διακοπές, τις πρώτες μέρες βρίσκεσαι με τα μυαλά στα κάγκελα σαν να είσαι χούλιγκαν της Λίβερπουλ στα 80s. Έχεις ένα άγχος, μια αγωνία και το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει είναι να ανεβάσεις και λίγο πυρετό, αφού το ανοσοποιητικό σύστημα χαλαρώνει και οι ιοί και μικρόβια ανοίγουν σαμπάνιες. Γι αυτό να ξέρεις πως το μυστικό πριν πάρεις το πλοίο και πας σε μαγικά νησιά είναι να έχεις φροντίσει και να έχεις μπει σε mood χαλάρωσης από πριν. Α όλα κι όλα σε θέματα χαλάρωσης να με ακούς. Ξέρω.

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να γίνεις αλοιφή πριν φύγεις; Φρόντισε η άδεια σου να ξεκινήσει τρεις μέρες πριν σαλπάρεις και πήγαινε να κάνεις ένα μασάζ, το οποίο θα στείλει όλη την ένταση αδιάβαστη σε μία άλλη διάσταση. Δοκιμασμένα πράγματα λέμε. Και για να δεις πόσο δοκιμασμένα είναι εγώ το έκανα – γιατί πρώτα μας τρίβουν και μετά γράφουμε εδώ στο LadyLike.gr.

Ήταν ημέρα Πέμπτη και Σάββατο θα έφευγα για το νησί θυμάμαι. Τελειώνω γρήγορα γρήγορα τη δουλειά, λέω και ένα μεγάλο arrivederci στην ομάδα και κατευθύνομαι με βήματα γοργά προς το παράδεισο. Όπου παράδεισος βάλε το Cocoon Urban Spa στην Αγία Παρασκευή. Από εδώ και στο εξής ξεκινά το θαύμα.

Είχα κλείσει ραντεβού για να κάνω τη θεραπεία Hatsumomo. Ιδέα δεν είχα για το τι με περίμενε ακριβώς. Τα μόνα στοιχεία που είχα ήταν το πόσο θα διαρκέσει και το ότι είναι μία θεραπεία εμπνευσμένη από τις μυστικές τελετές ομορφιάς των γκέισα. “Δεν περίμενα τίποτα συμβατικό από σένα”, μου είπε η φίλη μου η Φλώρα. Η αλήθεια είναι πως είχε δίκιο. Μετά από ορεινό αγώνα 20 χιλιομέτρων απροπόνητη ακόμα και εγώ περίμενα πια τα πάντα από εμένα.

 

Αρχικά να πω ότι το Cocoon Urban Spa είναι ένας καταπληκτικός χώρος, που αν αναβόσβηνε από πάνω μία φωτεινή επιγραφή ΕΔΩ ΖΕN, δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση. Με το που πατάς το πόδι σου στο χώρο υποδοχής, τα αρωματικά κεριά που ανάβουν σε βάζουν κατευθείαν στο mode ξεγνοιασιάς. Μετά από μία γρήγορη ξενάγηση σε όλες τις γωνιές του – γιατί εδώ γίνονται και μαθήματα yoga και πιλάτες – και αφού ερωτεύτηκα το εσωτερικό jacuzzi και την εξωτερική πισίνα (η οποία όπως πληροφορήθηκα είναι και ιδανική για bachelorette πάρτι – να τα ακούτε εσείς κορίτσια αυτά, που μου πήγαινετε ακόμα στα μπουζούκια), ήρθε η ώρα να γδυθώ, να βάλω το μπουρνούζι μου και να μπω για τη φάση Hatsumomo.

 

Ως γνήσια δημοσιογράφος – γελάει ο κόσμος – το πρώτο πράγμα που ρώτησα είναι “τι σημαίνει Hatsumomo” για να πάρω την απάντηση πως είναι το όνομα μιας γκέισας και τώρα που γράφω να googlάρω για να μάθω πως είναι η ανταγωνίστρια της Chiyo στο βιβλίο (και κατόπιν ταινία) Ημερολόγιο μιας Γκέισας. Αλλά τα λόγια και τα ονόματα και οι προελεύσεις είναι βαρετές, ας μπω στο προκείμενο: Η θεραπεία ξεκίνησε με εμένα σε μία γεμάτη μπανιέρα με ζεστό νερό και άλατα αρωματισμένα με λεμονόχορτο, να πίνω πράσινο τσάι υπό το φως κεριών. Στη συνέχεια ξάπλωσα στο κρεβάτι του μασάζ και ο θεραπευτής – μασέρ μου έκανε μία απαλή απολέπιση με σανταλόξυλο και φλοιό μπαμπού σε ολόκληρο το σώμα μου. Ξεπλύθηκα, ξαναξάπλωσα και τότε μία μάσκα με πράσινο τσάι και άργιλο απλώθηκε σαν μία ολόσωμη μάσκα. Ο μασέρ με τύλιξε με μία διαφάνεια και με άφησε κλείνοντας μου τα μάτια για 20 λεπτά να χαλαρώσω και το σώμα μου να απορροφήσει όλα αυτά τα όμορφα πράγματα. Λίγο πριν βγάλω τη μάσκα τα πέλματά μου έζησαν μία συγκλονιστική εμπειρία χαλαρωτικού μασάζ και κάπου εκεί άρχισε η γεννιέται η ιδέα του τι ωραία που θα ήταν να είχα έναν τέτοιον άντρα να μου κάνει μασάζ στα πέλματα κάθε μέρα πριν κοιμηθώ και χωρίς να με γαργαλάει.

Τι νομίζεις ότι η μαγεία τελειώνει εδώ; Όχι κυρία μου. Η όλη αυτή εξωπραγματική εμπειρία – σχεδόν αναγεννησιακή – ολοκληρώθηκε με μασάζ με αιθέρια έλαια λάιμ, πετίτ γκρέιν και υλάνγκ υλάνγκ που ξεκίνησε από τα πέλματα και ολοκληρώθηκε στο κεφάλι. Και ναι πλέον ήμουν σίγουρη. Ήθελα να τον παντρευτώ.

Ήμουν ένα βήμα πριν σηκωθώ, φορέσω το μπουρνούζι (σαν κυρία), γονατίσω μπροστά του και του ζητήσω το χέρι του. Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να του πω “αυτή η θεραπεία θα έπρεπε να λέγεται “πώς να θέλεις να παντρευτείς τον μασέρ σου μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες”.

Μου χαμογέλασε και με αποχαιρέτησε λέγοντάς μου “όταν θα είσαστε έτοιμη μπορείτε να σηκωθείτε. Πάρτε το χρόνο σας”.

Μετά από 10 λεπτά βρισκόμουν στην είσοδο του spa για να πω στη φίλη Φλώρα ότι ήταν ότι πιο χαλαρωτικό έχω κάνει και πως “ναι, τώρα είμαι έτοιμη να φύγω για διακοπές”.