OPINIONS

Πραγματική εμπειρία: Περάσαμε 48 ώρες με 7 Ελληνίδες fashion bloggers και να τι συνέβη

Το ραντεβού δόθηκε πριν περίπου 2 εβδομάδες στο λιμάνι της Ραφήνας και γράφεται τώρα γιατί όλη αυτή η εμπειρική γνώση που απεκτήθη έπρεπε να μεστώσει μέσα μας. Το ραντεβού, λοιπόν, ήταν στο λιμάνι της Ραφήνας. Ήταν ημέρα Πέμπτη και ο ήλιος έμοιαζε με ολόγεμο θαμπό φεγγάρι που στόλιζε τον γκρίζο ουρανό, ο οποίος και προφανώς είχε αναστατώσει όλο μου το είναι καθότι σκεφτόμουν τον Μέρφι και το νόμο του, αλλά και το πόσο κρίμα και άδικο θα ήταν αν αυτός ο νόμος έμπαινε σε ισχύ και έβρεχε σε αυτή την απόδραση. Μια απόδραση, όπου εγκέφαλοι ήταν η Calzedonia και η Hotel Brain και συμμετέχουσες 7 από τις πιο γνωστές Ελληνίδες fashion bloggers. Προορισμός μας το νησί των εφοπλιστών και των καπεταναίων, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, εκεί που ο θεός Διόνυσος δοξαζόταν, το νησί που η μέση Ελληνίδα νοικοκυρά αγάπησε μέσα από την Ελένη Μενεγάκη (ε να βάλουμε και λίγο pop culture). Η Άνδρος. Στόχος μας να ζήσουμε μία wellness εμπειρία με αιγαιοπελαγίτικο άρωμα - αχ αυτό το άρωμα με νότες βοτάνων που γεννιούνται στα βουνά και αλάτι της μάνας θάλασσας. Να μου συμβαίνει και πάλι και ο νους αρχίζει και ταξιδεύει. Ας προσγειωθώ. 

Ραφήνα – Άνδρος. Εγώ, συνάδελφοι από άλλα digital media, τα κορίτσια του fashion blogging και η Τζίνα, η Τζίνα που είναι μία κατηγορία από μόνη της και που με τον κοριτσίστικο αυθορμητισμό που την διέπει εβγαλε το μότο του ταξιδιού μας και έδωσε τον τόνο “Find happiness in happiness”. Η ώρα στο πλοίο πέρασε τόσο γρήγορα, σαν να ήταν ένα δροσερό smoothie μπανάνα-φράουλα που το πίνεις με καλαμάκι. Τα κορίτσια μιλούσαν για τα κατοικίδιά τους, το καλοκαίρι, τις διακοπές που θα κάνουν, τα αμόρε τους, τα post που πρέπει να ανεβάσουν. Ένιωσα σα να πήγαινα μία chic πενταήμερη. Και μετά…μετά η άφιξή μας στο νησί. Μία ώρα δρόμος με φόντο πικροδάφνες και πράσινα βουνά και ξάφνου ο χρόνος πάγωσε. Το βλέμμα καρφώθηκε στην πανέμορφη παραλία του Ζόργκου και στο Aegea Blue Cycladic Resort, που έμοιαζε σαν ένας βουβός θεατής, πλήρως εναρμονισμένο με το άγριο τοπίο.

 

Ήδη, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μάθαμε πως το 1990 ο διεθνούς φήμης γιατρός Ακύλλας Αναγνωστίδης, συγκλονισμένος από την ομορφιά του τόπου, ονειρεύτηκε να περνά τις μέρες του εκεί και έτσι δέκα χρόνια μετά και ύστερα από προσεκτικές μελέτες με κάποιους από τους καλύτερους Έλληνες αρχιτέκτονες δημιουργήθηκε το Aegea Blue, ένα σύμπλεγα 28 πολυτελών και ανεξάρτητων κατοικιών που θυμίζει κυκλαδίτικο χωριό καραβοκύρηδων. Η εισαγωγή του ταξιδιού είχε γραφτεί και το καλωσόρισμα από τους ανθρώπους του Aegea Blue έγινε με ένα απολαυστικό smoothie στα χρώματα της βιολέτας.

 

Τα μάτια έλαμψαν, τα χαμόγελα ανταλλάχθηκαν, οι φωτογραφίες βγήκαν και είχαμε όλοι μπει στο #behealthy #befit mood του Calzedonia event. Οι bloggers πήραν μία ανάσα και ο φακός του φωτογράφου Νίκου Αναγνωστόπουλου “οπλίστηκε”. Λίγη ξεκούραση και μετά μαρκοβούτι στη χαράρωση.

 

 

Κάτω από έναν ουρανό, του οποίου τα χρώματα θύμιζαν ροδάκινο, πάνω στο δροσερό και ολοζώντανο γκαζόν και με φόντο τον επιβλητικό Ζόργκο, δείξαμε τους αποφασιστικούς δεύτερους πολεμιστές μας, ανοίξαμε την καρδιά μας με παιχνιδιάρικες γέφυρες και βιώσαμε την απόλυτη σύνδεση σώματος και πνεύματος. Σωστά μάντεψες:

 

Ήταν η ώρα της yoga με τα #clz μαγιό και fitness leggings του ιταλικού legwear & beachwear brand. Και μάντεψε ποια ήταν η δασκάλα – όχι όχι δεν θα φουσκώσω το εγώ μου από υπερηφάνεια, αλλά να θα του δώσω ένα πατ-πατ μπράβο στην πλάτη. Αχά, ναι, ήμουν εγώ. Και πραγματικά ήταν ένα από τα ομορφότερα μαθήματα που έχω διδάξει. Λίγο το τοπίο, λίγο η ατμόσφαιρα και πολύ η ενέργεια των μαθητριών, που άφησαν εγωισμό και άγχη πέρα μακριά από το στρωματάκι τους και το γλυκό έδεσε. Το om δόνησε τις ψυχές μας.

 

 

Σε αυτό το επικολυρικό mood συνεχίστηκαν και οι επόμενες μέρες. Σαν παιχνδιάρες γαζέλες οι bloggers περπάτησαν στα σοκάκια της Παλαιόπολης και φωτογραφήθηκαν με άνεση ωσάν επαγγελματίες. H φετινή beachwear collection της Calzedonia πήρε σάρκα και οστά. Τα μαγιό και τα νησιώτικα outfits, τα bohemian σχέδια και glam prints μαγνήτισαν τα βλέμματα όλων. Είμαι σίγουρη πως αν το μνημείο του Αφανούς Ναύτου είχε λαλιά θα είχε φωνάξει “μπράβο” για όλη αυτή την ομορφιά.

Και τώρα μάλλον είναι η καλύτερη στιγμή να σας παρουσιάσω τις 7 ελληνίδες fashion bloggers που ανέδειξαν όλο το πνεύμα #behealthy #befit #becool της Calzedonia.

Xρυσσιάννα Ανδριοπούλου / Shoprano

Kλειώ Στασινού / Muse And The LadyBug

  Φιλιώ Μέτση / Αll You Need Is Style

Koρίνα Βρούσια / Type My Style

Bάγια Καλατσανίδου / Pink Cloud Land

Rachel Owiti / Chic Glam Style

Έλενα Πάκου / Life Full Of Fashion

Ένα τόσο αναζωογονητικό event δεν θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά παρά μόνο με μία hiking δραστηριότητα στο φαράγγι, όπου εξερευνήσαμε τους ερημωμένους νερόμυλους των Φρουσαίων και γίναμε ένα με τη δροσερή φύση.

 

Αχ και μετά από όλο αυτό το pampering πώς να γυρίσεις στην Αθήνα; Μετά από όλες αυτές τις μεσογειακές γεύσεις που δημιούργησε ο σεφ Νικόλας Λάιος έχοντας ως moodboard τη φετινή συλλογή της Calzedonia πώς να επιστρέψεις στο delivery; Μετά από αυτή την ανατολή του ήλιου πώς να συνέλθεις;

 

Μετά από αυτό το CalZE(N)donia event πώς να προσγειωθείς στην πραγματικότητα. Δύο εβδομάδες μου πήρε. Δύο.