OPINIONS

Γιατί η Kim, η Kardashian, μας κάνει καλό

Και ήρθε επιτέλους η άνοιξη. Τα πουλάκια κελαηδούν μέσα στη φωλιά που έχουν φτιάξει στην τρύπα από όπου "αδειάζει" τους ατμούς ο απορροφητήρας σου, οι μαργαρίτες έχουν ανθίσει, οι παπαρούνες είναι κατακόκκινες, η γάτα σου θέλει να ζευγαρώσει, έχεις και μια φαγούρα εξαιτίας της αλλεργίας σου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οσονούπω ξεκινά και η περίφημη bikini season (εδώ παρακαλώ θέλω υπόκρουση από τρομακτικά βιολιά).     

 

Ναι, εντάξει, το ξέρω, εσύ ακόμα μία πούντα τη νιώθεις και δεν είσαι έτοιμη να πιάσεις τις παραλίες. Εσύ, γιατί τα μοντέλα που διαφημίζουν μαγιουδάκια, καλοκαιρινά τσιτάκια, φλοράλ φορεματάκια και οτιδήποτε άλλο σε -άκια έχουν ήδη βγάλει τα δυο κόκαλα και τους σφιχτούς γλουτούς τους στη φόρα.

Και να σου τα κορίτσια της Victoria’s Secret να κάνουν πλάτσα πλάτσα πλούτσα με μέση δαχτυλίδι και μπράτσα Barbie, να σου η Doutzen Kroes με μπικίνι και κορμί λαμπάδα, 8 μήνες (μόλις) μετά τη γέννηση του παιδιού της, να σου και η Gisele Bündchen, με το πόδι-χιλιόμετρο.

Ήρθα και αγανάκτησα η γυναίκα.

Το αίμα στο κεφάλι, σου λέει, μου ανέβηκε. Γιατί η bikini season μπορεί να ήρθε, αλλά η όρεξη δεν έφυγε ποτέ. Να περιορίστηκε, ως θυσία στο βωμό του αδυνατίσματος – κοινώς να μην βγούμε και με κουρτίνα στην παραλία κορίτσια – μάλιστα. Αλλά όχι δεν κόπηκε και τελείως. Να τα λέμε αυτά.

Και κάπου σε μία τέτοιου τύπου συζήτηση με τις υπόλοιπες ladies του LadyLike (όλες εκτός από τη Μαριέτα Χριστοπούλου, η οποία μάλλον όταν γεννήθηκε ο θεός είχε ξεμείνει από λιπαποθήκες) καταλήξαμε (εγώ δηλαδή και οι υπόλοιπες συμφώνησαν για να μην χάσουν μάλλον τη θέση τους) πως η Kim Kardashian μας κάνει καλό.

 

Γιατί αγαπημένες μου κυρίες τι προτιμάτε να βλέπετε; Την Suki Waterhouse στο GQ με αναλογίες που σε κάνουν να θέλεις να βάλεις δάχτυλο και να βγάλεις μέχρι και το τελευταίο χιλιοστό τηγανητής πατάτας (με τη ριγανίτσα της) που έφαγες ή την πληθωρική σιλουέτα της Kim με τη μέση δαχτυλίδι και τους γοφούς καρπούζια Αστακού, Αιτωλίας;

Το δε γεγονός ότι δεν φοβάται να φορέσει από μίντι εφαρμοστή φούστα μέχρι λάτεξ κολάν είναι μία κίνηση, ένα κάλεσμα αν θες, για να αποκτήσει κάθε γυναίκα με σωματότυπο αχλάδι κάτι πολύ σημαντικό, που ίσως να της λείπει: αυτοπεποίθηση.

 

Αν ανατρέξουμε μερικούς μήνες πριν, τότε που η Kim αποφάσισε να τα πετάξει όλα και να φωτογραφηθεί σαν γυναίκα από την κτηνοτροφική κοινότητα αυτοχθόνων Khoisan της Νοτίου Αφρικής, εκτός από το να σπάσει το internet και να προκαλέσει τσουνάμι από σχόλια, έκανε κάτι εξίσου σημαντικό: έβαλε τα τεράστια οπίσθιά της στο εξώφυλλο ενός περιοδικού μόδας. Το φανταζόσουν αυτό πριν από δέκα χρόνια;

Η Kim Kardashian έγινε ξάφνου το poster girl του πιο ισχυρού κινήματος του αιώνα μας, αυτού που παλεύει για την αποδοχή και την πρωτόγνωρη αγάπη της διαφορετικότητας του σώματος.

Ανεξάρτητα με το αν τελικά η Kim βγάζει όλες αυτές τις φωτογραφίες και φοράει όλα αυτά τα ασφυκτικά ρούχα για να κάνει και τις υπόλοιπες παχουλοκομψές τούτου του πλανήτη να αισθανθούν άνετα, καταλήγω στο να πιστεύω ότι αυτό που μας κάνει να νομίζουμε ότι είναι είναι πιο σημαντικό από αυτό πραγματικά κάνει (να προωθεί δηλαδή τον εαυτό της και να βγάζει λεφτά). Ίσως το γεγονός ότι η Kim λέει πως εκπροσωπεί τη διαφορετικότητα έχει μεγαλύτερη σημασία από το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν το κάνει.

Μήπως τελικά δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε την Kim αυτή τη φορά και να της αφιερώσουμε μία θέση στο ψυγείο μας; Γιατί στην τελική είναι προτιμότερο να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, παρά να φοβάσαι να ανοίξεις το ψυγείο και να φας.

Φάε κούκλα μου!