OPINIONS

Γιατί δεν αντέχω τα μπαρ

Ήρθε η στιγμή να κάνω τη δική μου κατάθεση ψυχής και την καταγγελία μου στα μπαρ. Θα γίνω γκρινιάρα αλλά θα ήθελα να με καταλάβεις. Που αυτό θα γίνει σίγουρα, αφού κι εσύ αγαπητή μου θα έχεις ζήσει αυτά που θα σου καταγράψω.

Δεν λέω, ωραία τα μπαρ. Ακούς την αγαπημένη σου μουσική, πίνεις το “ψαγμένο” και λατρεμένο σου ποτό ή μπύρα και συζητάς με τους φίλους σου. Όλα αυτά, ωστόσο, μπορώ να τα ανεχτώ πλέον μόνο σε συγκεκριμένες περιστάσεις και περιόδους. Ο λόγος δεν είναι ένας αλλά αρκετοί.

Φασαρία. Βγαίνεις με την κολλητή σου, το φλερτ σου, τον σύντροφό σου, τον άνδρα σου. Πες μου ειλικρινά, μπορείς να μιλήσεις; Συνήθως καταντάς να φωνάζεις σαν υστερική επειδή ο άλλος δεν σε ακούει, ή σε θεωρεί ο άλλος κουφή γιατί δεν μπορείς να ακούσεις τι λέει και συνεχώς τον ρωτάς “ε;;;”.

Κουφή δεν είσαι γλυκιά μου. Πώς γίνεται άλλωστε να ακούσεις όταν τα ντεσιμπέλ είναι στο “κόκκινο”; Άσε που όταν φύγεις από το μπαρ νιώθεις ένα έντονο βουητό. Όχι δε θα ακούσεις κάποια είδηση, όπως λέει ο λαϊκός μύθος, απλώς μετά από τόση φασαρία είναι απόλυτα λογικό όταν τα αφτάκια σου επιστρέψουν σε κανονικές συνθήκες να αντιδρούν έτσι.

Άσε το άλλο. Φωνάζεις για να σε ακούσει ο άλλος. Σε ακούει αλλά η φωνή σου έχει υποστεί τέτοια κακοποίηση από την ένταση που χρησιμοποίησες που ο λαιμός σου πονάει. Και οι φωνητικές σου χορδές και η φωνή σου κλείνει. Ειδικά αν είσαι άρρωστη και προσπαθήσεις να φωνάξεις για να σε ακούσει ο άλλος, θα μείνεις για πολλές μέρες άφωνη. Το έπαθα κι εγώ, για μια εβδομάδα μου είχε κλείσει η φωνή ύστερα από μια βραδινή μου έξοδο. Από τότε έμαθα να μην ξαναβγαίνω σε τέτοια μέρη όταν έχω τέτοιο θέμα.

Κάπνα παντού

Τον καπνό από τα τσιγάρα που το πας; Μην ακούσω για την ισχύ του αντικαπνιστικού νόμου γιατί γελάει ο κόσμος. Σε όποιο μπαρ, καφετέρια και club να πας, όλοι οι καπνιστές καπνίζουν. Το ξέρεις κι εσύ καλά. Θα σου βγάλουν ένα πλαστικό ή χάρτινο ποτηράκι όπου εκεί θα ρίξεις τις στάχτες και τα αποτσίγαρα. Δεν μιλάμε για απαγόρευση του τσιγάρου αλλά των τασακιών.

 

Ο καπνός, ειδικά για κάποιον μη καπνιστή, είναι ό,τι χειρότερο σε κλειστό χώρο. Μην ξεχνάμε ότι ένας παθητικός καπνιστής έχει τις ίδιες αρνητικές επιπτώσεις με έναν καπνιστή. Η αναπνοή γίνεται πιο δύσκολη και το ανοσοποιητικό σου πέφτει. Δεν έχεις παρατηρήσει ότι όταν εκτίθεσαι για αρκετή ώρα σε καπνό αρρωσταίνεις τις επόμενες μέρες; Πέρα από κάψιμο που νιώθεις στο λαιμό σου από τον καπνό των τσιγάρων που εισέπνευσες.

Πέρα από τα θέματα υγείας, τα τσιγάρα σε βρωμίζουν. Μυρίζουν άσχημα τα μαλλιά σου και πρέπει να λουστείς ακόμη και αν είχες πάει στο κομμωτήριο την προηγούμενη μέρα. Μυρίζουν άσχημα τα ρούχα σου και μπαίνουν απευθείας στα άπλυτα. Μυρίζει το σώμα σου και πρέπει να κάνεις μπάνιο με το που επιστρέψεις γιατί η μυρωδιά του τσιγάρου δε σε αφήνει να κοιμηθείς.

Κανένα φλερτ

Αν είσαι single σίγουρα τα μπαρ δεν είναι πλέον το μέρος για να φλερτάρεις. Βασικά, εκεί διαπιστώνεις πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα και πόσο asexual είναι η εποχή μας και οι άνθρωπο. Που πήγε το φλερτ στα μπαρ όπου παρέες γνωρίζονταν και προέκυπταν ειδύλλια; Τώρα οι παρέες είναι χωρισμένες σε γυναικοπαρέες και ανδροπαρέες και κανείς δεν κάνει κάποια κίνηση.

Οι άνδρες κάθονται με το ποτό στο μπαρ και στην καλύτερη περίπτωση θα σε κοιτάξουν και οι γυναίκες αναμένουν ένα βλέμμα τους. Το κέρασμα με σφηνάκια πλέον έχει λιγοστέψει και κανείς δεν αναζητά το φλερτ. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πιει το ποτό του και να πάει στο σπίτι.

 

Ειδικά η τελευταία περίπτωση με “ξενερώνει” αρκετά κάθε φορά που πάω σε μπαρ. Και είναι ένας λόγος που τα αποφεύγω για τις εξόδους μου. Ντύνεσαι όμορφα, μακιγιάρεσαι, φοράς το χαμόγελό σου και βγαίνεις έξω. Οι περισσότεροι θα σε κοιτάνε όλο το βράδυ και δε θα κάνουν καμία κίνηση. Εκεί διαπιστώνεις πόσο πολύ έχουμε αποξενωθεί και πόσο το φλερτ και γενικότερα η επικοινωνία έχει μεταφερθεί στα social media.

Αλήθεια, έχεις παρατηρήσει ποτέ πόσοι έχουν βγει και το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς το περνούν μπροστά από μια οθόνη κινητού; Οι περισσότεροι σχεδόν και είναι ένα απογοητευτικό θέαμα.

 

Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να κλειστώ μέσα σε ένα σπίτι και να μη βγαίνω. Έχω επιλέξει να κάνω συγκεκριμένες εξόδους με παρέα που ξέρω ότι θα περάσω καλά. Αν και τα “σουαρέ” στα σπίτια με φίλους, είναι η καλύτερη επιλογή. Χωρίς φωνές, με τσιγάρο δίπλα στο παράθυρο και ατέλειωτες συζητήσεις μέχρι το πρωί.

Διάβασε επίσης στο Ladylike

Δούκισσα Νομικού: Η εντυπωσιακή εξέλιξη της οικοδέσποινας του “DWTS 5”

Από κορίτσι σε γυναίκα με εχθρό τη ζυγαριά

Άγχος, αυτό το βάσανο που σε κάνει πιο δυνατό