OPINIONS

Τα 7 είδη των πρώην κολλητών

Πάει λίγος καιρός, από τότε που καθίσαμε και βάλαμε κάτω τα είδη των πρώην αγαπημένων. Αφήσαμε ένα εύλογο διάστημα να περάσει και επανερχόμαστε. Είμαστε και πάλι εδώ, να μιλήσουμε για πρώην. Αλλά, αυτή τη φορά για γυναίκες και συγκεκριμένα για εκείνες που ήταν κάποτε κολλητές μας.

Ξέρεις, εκείνα τα κορίτσια, που είχαμε στη ζωή μας και θεωρούσαμε τις καλύτερες φίλες του κόσμου. Εκείνες που ονειρευόμασταν να παντρέψουμε και να πλέκουμε παρέα ζιπουνάκια για τα εγγόνια μας, στα γεράματα. Εκείνες, που είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν είναι πια στη ζωή μας. Η δική σου σε ποιο είδος ανήκει;

Βρες τη και κάνε την ανάλογη αφιέρωση. Έτσι, για να πάει το φαρμάκι κάτω. Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, μερικές φορές ο χωρισμός από φίλη είναι πολύ πιο επίπονος από τον άααλλο χωρισμό.

1. Η “έλα τι κάνεις, μια φορά στο εξάμηνο”

Δεν καταλάβατε πως χώρισαν οι δρόμοι σας. Μάλλον δεν υπήρξε κάποια παρεξήγηση, απλά δεν είστε πια κολλητές. Η ζωή τα έφερε έτσι, που πια μπορείτε και ζείτε χωρίς να χρειάζεται να μιλάτε για τα πάντα. Μια φορά το χρόνο, άντε και δύο, μπορεί να μιλήσετε κυρίως για χρόνια πολλά ή γιατί κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Η λύση: Πάρτην τηλέφωνο μια μέρα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΟΡΤΗ. Έτσι για τον αιφνιδιασμό.

Αφιέρωσε της:

2. Η “πρώην με τον πρώην”

Δεν είναι κολλητή σου πια γιατί εκτός από όλα τα άλλα που μοιραζόσασταν, εκείνη ήθελε να έχει μερίδιο και στον πρώην καλό σου. Είναι δεν είναι μαζί, ούτε που σε ενδιαφέρει. Μπορεί να ήθελες και να το προσπεράσεις, γιατί στην τελική σιγά ο Νίκος δεν ήταν δα και τόσο μεγάλος έρωτας, αλλά πως να την ξαναεμπιστευτείς;

Η λύση: Μακρυά και αγαπημένες. Και συγχώρηση! Eίναι καλά στον παράδεισο μαθαίνουμε.

Αφιέρωσε της:

 

3. H “μαλώσαμε για μια μπουγάτσα”

Η κοινή σας ζωή τελείωσε μετά από έναν μεγάλο τσακωμό που δε μπορείς ακριβώς να θυμηθείς από που ξεκίνησε. Βασικά δε θυμάσαι και ακριβώς τι έγινε, απλά ξέρεις ότι γι’ αυτό δε μιλάτε και γι’ αυτό δεν είναι κολλητή σου. Αν σε ρωτήσει κάποιος τι νιώθεις, θα απαντήσεις τίποτα, αλλά βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι κάτι θα μπορούσε να πάει καλύτερα.

Η λύση: Στείλ’ της μια τυρόπιτα. Μπορεί να της αρέσει και να τα βρείτε.

Αφιέρωσε της:

 

4. Η “δεν άκουσα, πως είπατε, ορίστε;”

Τη βλέπεις μετά από χρόνια στο δρόμο και δεν την αναγνωρίζεις. Αν σε ρωτήσουν τι κάνει, δεν έχεις ιδέα. Κανένα facebook, κανένα τηλέφωνο. Είναι απλά ένα ακόμα άτομο στον πλανήτη που έτυχε κάποτε να νομίζεις πως είναι η καλύτερη φίλη του κόσμου.

Η λύση:  Πήγαινε με μια φωτογραφία της από παλιά και ρώτησε την αν είναι ο ίδιος άνθρωπος. Ποτέ δε ξέρεις.

Αφιέρωσε της:

 

5. Η “εγώ με αυτή;”

Tην βλέπεις στον περίγυρο και δε μπορείς να πιστέψεις ότι κάποτε εσείς οι δύο ήσασταν κολλητές. Οι επιλογές της δεν ταιριάζουν καθόλου με τις δικές σου, το ίδιο και τα γούστα σας και οι συμπεριφορές. Μα πως γίνεται εσύ κάποτε να έγραψες ότι είστε BFFE στα θρανία;

Η λύση: Βάλε τα κλάματα. Δε γίνεται να αλλάζουν οι άνθρωποι με τα χρόνια.

Αφιέρωσε της:

 

6. Η “θα πληρώσεις”

Οι δρόμοι σας χώρισαν και εκείνη δε μπόρεσε ποτέ να στο συγχωρέσει. Προσπάθησε να πει διάφορα γύρω γύρω και να σου ταράξει την ηρεμία. Εσένα πια δε σε γέμιζε, αλλά δεν είχες και τίποτα να χωρίσεις. Το θάψιμο όμως δε μπορείς να το ξεχάσεις.

Η λύση: Πες της να πάτε για ένα καφέ και προειδοποίησε τη ότι αυτή τη φορά θα πληρώσει εκείνη.

Αφιέρωσε της:

 

7. H “παντονινή φίλη”

Μπορεί πια να μην είστε κολλητές, αλλά δεν παύεις να την θεωρείς φίλη σου. Σε πληγώνει το γεγονός ότι δεν την βλέπεις συχνά, ότι δεν είσαι η πρώτη που θα πάρει τηλεφωνο για να πει το πρόβλημα της. Σε πιάνει ένας κόμπος στο λαιμό που και εσύ δε μπορείς να σηκώσεις το τηλέφωνο, όποια ώρα θες, να της πεις πως νιώθεις.

Η λύση: Μην το πεις στην τωρινή κολλητή σου και έχουμε δράματα.

Αφιέρωσε της: