OPINIONS

Οι 7 τύποι που δεν θα ξαναμιλήσεις μετά τις σπουδές

Έφτασε η ημέρα που θα πρέπει να πεις αντίο σε όλους. Τέσσερα χρόνια (κανείς και ποτέ μόνο 4) κλαιγόσουν πότε θα πάρεις πτυχίο και τώρα που έφτασε η στιγμή δεν σε βλέπω να γελάς.

Από την Σάββια Σιάτη

Ποίος χαίρεται δηλαδή που θα τελειώσει η φοιτητική ζωή, τα ξενύχτια, οι καφέδες, οι συζητήσεις μέχρι το πρωί, τα παιχνίδια και πολλά άλλα. Γνώρισες τόσους ανθρώπους , εκμεταλλεύτηκες και λίγους για να πάρεις αυτό το χαρτί στα χέρια σου και τώρα τους αποχαιρετάς μια για πάντα.

Υπάρχουν φιλίες, οι πιο στενές που έκανες που θα κρατήσουν για καιρό, υπάρχουν όμως και κάποιο τύποι που δεν νομίζεις πως θα ξανα μιλήσεις μαζί τους ή θα τους ψάξεις μετά το πανεπιστήμιο!

Τι θα γίνει με τον Γιάννη που σε έσερνε στα μπουζούκια; Τι θα γίνει με την Μυρτώ που σου έδινε πάντα σημειώσεις ή με την Μαρία που αντέγραφες τα πάντα μέχρι και όταν τα γραπτά σας ήταν διαφορετικής ομάδας;

Αυτοί οι άνθρωποι αναμφίβολα βρίσκονταν συνέχεια εκεί κατά την κολεγιακή σας ζωή και αξίζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Όμως ας δούμε τους τύπους ανθρώπων που ήταν εκεί κατά την πανεπιστημιακή σου ζωή και δεν θα μιλήσεις μαζί τους ξανά μετά την αποφοίτηση σου!

1.Ο σπασίκλας που σε βοηθούσε

 

Ήταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος στα φοιτητικά σου χρόνια. Σε πέρασε σε πάνω από 10 μαθήματα και σε διάβαζε μέχρι το πρωί για να τα πας καλά. Αυτός σε ενημέρωνε για τις δηλώσεις μαθημάτων, τα βιβλία που πάντα δεν προλάβαινες να δηλώσεις και σου δάνειζε τα δικά του, σε ενημέρωνε για τις αναβολές μαθημάτων και σου υπενθύμιζε να μην πας Παντελίδη την Κυριακή γιατί Δευτέρα έδινες Μπακουνάκη.

Όταν φτάσει η αποφοίτηση όμως, αν και θα σου λείψει γιατί ήταν καλή ψυχή, συνειδητοποιείς πως η φιλίας σας ήταν προσωρινή επειδή ήταν μια πανεπιστημιακή φιλία. Ελάχιστες πιθανότητες να κρατήσετε επαφή εκτός κι αν θα κάνετε μεταπτυχιακό μαζί!

2. Ο party animal

 

Αυτό είναι το άτομο που κάθε Παρασκευή βράδυ σε έτρεχε στα μπουζούκια και στα after party, που όταν ήσουνα χάλια σε ”τάιζε” από το πρωί μέχρι το βράδυ ποτό, ήξερε όλα τα μέρη που γινόταν χαμός και στα εργαστήρια κάθε Δευτέρα σε πήγαινε μεθυσμένη. Αυτή είναι ζωή!

Αυτός ο τύπος φιλίας δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ, αφού κάποια φάση θα τον βαρεθείς και αυτόν και τα πάρτυ του και δεν θα αντέχεις άλλο αυτά τα ξενύχτια μαζί του

3. Ο πρώην

Το αγόρι που είχες για 4 χρόνια στο κολέγιο και αν είναι να κρατήσει για λίγους μήνες μετά την αποφοίτηση σου δεν θα κρατήσει για πολύ, αφού δεν θα είσαι πλέον κάθε μέρα μαζί του αλλά θα μένεις μακριά του κι όλα θα αλλάξουν

4. Ο δήθεν φίλος από τις παρατάξεις

Σε εκμεταλλευόταν και τον εκμεταλλευόσουν. Έτσι πάνε αυτά. Αυτός σε ήθελε για τις ψήφους και εσύ για τις σημειώσεις, για την γνώμη του για το πια μαθήματα θα  πάρεις και ποιοι καθηγητές σε κόβουν εύκολα. Δεν είναι δα μια πραγματική φιλία για να κρατήσει για πολύ

5. Ο αθλητικός τύπος

 

Δεν έκανες ακριβώς παρέα μαζί του απλά σου έδινε συμβουλές για να κάνεις σωματάρα και σε έσερνε στα γυμναστήρια. Πίστευε πως επειδή αυτός θα γίνει Body builder πρέπει να γίνουν και όλοι στο γύρω του περιβάλλον.

6. Ο πλακατζής

Ήξερε τι θα πει χιούμορ και πλάκες! Γέλασες πολύ μαζί του και κάνατε παρέα για την πλάκα. Δεν έβγαινες και έξω μαζί του αλλά τον συμπαθούσες για τα έξυπνα αστεία του. Το πολύ πολύ να κρατήσει για κανένα εξάμηνο η φιλία σας μετά το πανεπιστήμιο και μετά τζίφος αφού δεν θα τον βλέπεις καθημερινά για να γελάς με τα αστεία του.

Θα έχετε μια φιλία μέσω facebook, θα τον ακολουθείς για να γελάς με τις πλάκες του

7. Το χαρτόμουτρο

 

O τύπος με τα χαρτιά στην τσέπη που έπαιζε στην καφετέρια, στο παγκάκι, στο λεωφορείο, στο μάθημα και στην τουαλέτα. Κάθε πρωί βρισκόταν μπροστά σου και σε παρέσυρε να πατε στα Έβερεστ για μπιρίμπα και να μην μπεις στο μάθημα. Και επειδή εσύ δεν ήθελες και πολύ σκούντημα για να δεχτείς έμενες μαζί του και έχασες ως συνήθως την παράδοση. Άντε μετά να πας στον σπασίκλα τον Γιάννη να σε βοηθήσει και να ακούς και κήρυγμα, αφού είναι ο φύλακας άγγελος σου