BRADLEY COOPER

Ο ταλαντούχος κύριος Bradley Cooper

Ανάμεσα στις πολλές και καλές υποψήφιες ταινίες για Οσκαρ φέτος βρίσκεται και το νέο σκηνοθετικό πόνημα του αειθαλή Clint Eastwood, American Sniper(Ελεύθερος Σκοπευτής ο Ελληνικός τίτλος)  το οποίο κάνει πρεμιέρα και στην χώρα μας, τρεις μέρες πριν την απονομή των βραβείων(την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου).

Η ταινία βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Chris Kyle, του ανθρώπου που χαρακτηρίστηκε ως ο πλέον θανάσιμος ελεύθερος σκοπευτής στην ιστορία του Αμερικανικού στρατού, έχει στο επίκεντρο της την ερμηνεία του Bradley Cooper ο οποίος επίσης βρίσκεται ανάμεσα στις υποψηφιότητες της ταινίας με την πρωταγωνιστική του ερμηνεία. Ακόμη μια φορά εκπλήσσει με την αφοσίωση του στο ρόλο και τη δύναμη του χαρακτήρα που πλάθει. Κάτι κάνει καλά αυτός ο sexy και- προφανώς- ταλαντούχος τύπος που μόλις έκλεισε τα 40(!).

Γεννημένος στη Φιλαδέλφεια, από γονείς με Ιρλανδικές και Ιταλικές ρίζες (DNA jack-pot!), ο Bradley Cooper βρίσκεται στη καλύτερη φάση της  καριέρας του και φαίνεται να μην μπορεί να κάνει λάθος. Οι καλές του επιλογές (πρέπει να έχει και εξαιρετικό ατζέντη, για να τα λέμε κι αυτά) τον έχουν φέρει σε μια τροχιά καριέρας που πολλοί συνομήλικοι, κι όχι μόνο, συνάδελφοι του θα ζήλευαν.  Όπως πολλοί άλλοι της γενιάς του, ξεκίνησε την καριέρα του ακριβώς την εποχή που ξεκίνησε αυτό που πολλοί ονομάζουν αναγέννηση της Αμερικανικής τηλεόρασης.

 

Ένας από τους πρώτους ρόλους του ήταν στο επεισόδιο They Shoot Single People, Don’t They? Του Sex and the City το 1999. Το big-break όμως ήρθε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη new-age κατασκοπική σειρά  του j.j.Abrams  “Alias”, το 2001, εκεί όπου οι περισσότεροι τον θυμόμαστε ως τον κολλητό συνάδελφο της  Jennifer Garner. Αν και το Alias έκανε την Garner star, ο Cooper έπρεπε να περιμένει λίγο ακόμα. Όπως κι ο ίδιος έχει παραδεχτεί το τυπικά όμορφο All-American boy look του, δεν του άνοιξε πολλές πόρτες στην προσπάθεια του να μεταπηδήσει στον κινηματογράφο με σημαντικούς ρόλους, προσπαθώντας να μην τυποποιηθεί παίζοντας  τον γαλανομάτη γόη. Συνέχισε με λίγο ακόμη τηλεόραση στο edgy Nip-Tuck, μέχρι που ήρθε η τεράστια επιτυχία του Hangover το 2009. Εκεί ο Cooper κρατάει έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους και δείχνει να κατέχει το κωμικό τάιμινγκ, κάτι που κανείς δεν είχε φανταστεί έως τότε.

 

Η συνέχεια είναι γεμάτη επιτυχίες: Με την Απόλυτη Ευφυία να είναι η πρώτη φορά που σηκώνει μια ταινία αποκλειστικά στους ώμους του και με εμπορική επιτυχία, τα δύο sequels του Hangover, αλλά και τη μία εξαιρετική επιλογή μετά την άλλη σε δυσκολότερα στοιχήματα. Ταινίες όπως ο Οδηγός Αισιοδοξίας με την Jennifer Lawrence αλλά και το περσινό American Hustle, πάλι με την Lawrence και τους Amy Adams και Christian Bale, που όχι απλά του “βγαίνουν”, αλλά επαινούνται από τους κριτικούς, σημειώνουν τεράστια επιτυχία και οδηγούνται στα Οσκαρς με πολλαπλές υποψηφιότητες κι εκείνον  υποψήφιο κάθε φορά, τρεις συνεχόμενες χρονιές!

 

Ο συναστελμένος Bradley πιστός στην προσπάθεια για το διαφορετικό, δεν διστάζει να τσαλακώσει την εικόνα του κι αυτό του φέρνει πέρα από την προσοχή του κοινού, διθυραμβικές κριτικές.Ειδικά φέτος όπου αμφότεροι κριτικοί και κοινό συμφωνούν με τον Eastwood, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε απόλυτα σε μια ταινία στην οποία παίζει σε όλες τις σκηνές, με την επιτυχία της να εξαρτάται από την πιστότητα της περφορμανς του στον εξανθρωπισμό αυτής της φονικής μηχανής. No more the pretty boy, ο Cooper δεν κολλάει πουθενά, παίρνει κιλά για να γίνει πεζοναύτης με δαίμονες και βασανισμένη συνείδηση  στον Αμερικανό Σκοπευτή και… φοράει ακόμα και ρόλεϊ στο American Hustle και κλέβει την παράσταση με μια σκηνή σεξουαλικής υστερίας για πολλά γέλια.

 

Στην ζωή του ο Cooper δείχνει πολύ πιο σοβαρός και ήσυχος. Παρά την, φυσιολογικά, γεωμετρικώς αυξανόμενη προσοχή των media στο πρόσωπο του, εκείνος κρατάει τις σχέσεις του για τον εαυτό του(Renee Zellweger και Zoe Saldana, προηγούμενες κατακτήσεις του) πηγαίνει σε απονομές βραβείων συνήθως με τη μαμά του και οι κατακτήσεις του γίνονται γνωστές, όποτε αυτό συμβαίνει, όταν είναι στο τελείωμα τους. Μέχρι πέρυσι όμως αυτά… γιατί από τις αρχές του 2014 φαίνεται να σοβαρεύει η κατάσταση στην σχέση του με τo διάσημο μοντέλο και ηθοποιό  Sookie Waterhouse με την οποία εμφανίζονται μαζί στα Οσκαρς και η καρδιά των φανς ραγίζει.

 

Αυτόν το χειμώνα ο ταλαντούχος κύριος Cooper συνδύασε την καλλιτεχνική  και εμπορική επιτυχιάρα του American Sniper με άλλη μια κινηση ματ: Πρωταγωνιστεί στο Broadway, για δεύτερη φορά στη καριέρα του (η προηγούμενη ήταν στο ‘Τρεις Μέρες Βροχή’ με την Julia Roberts  και τον Paul Rudd το 2006) στο βραβευμένο με Πούλιτζερ θεατρικό  “ο Άνθρωπος Ελέφαντας”.

 

Κλείνει τη σεζον με άλλον έναν θρίαμβο και ίσως άλλο ένα βραβείο, το Τονυ αυτή τη φορά(αλλά αυτό θα το μάθουμε τον Μάιο).

Παίζοντας τον φρικτά παραμορφωμένο John Merrick, o Cooper, βάζει στην άκρη την ωραία εμφάνιση του και φτιάχνει ένα “πανέμορφο πλάσμα” όπως έγραψε ο κριτικός του Variety.  Σε μια ιστορία που η απουσία  ομορφιάς εξωτερικά είναι εκεί μόνο για να θυμίζει ότι υπάρχει απέραντη ομορφιά πίσω από την όψη, ο Bradley Cooper αποδεικνύει επιτέλους ακριβώς αυτό που ήθελε πάντα. Από την εποχή του Sex and the City.

Περισσότερα για τον Bradley Cooper τσέκαρε στο Ladylike

Οι άντρες προτιμούν το πλατινέ. Πάνω τους

Και οι άντρες αγκαλιάζονται! Ο Jared Leto είναι ο μεγαλύτερος celebrity αγκαλίτσας