WATCHLIST

Eva Green: Η άνεσή της με το γυμνό, τα ταριχευμένα ζώα και τα 58 εκατομμύρια δολάρια

Το 2014 είναι χρονιά comeback για την Evan Green, αφού πρωταγωνίστησε στο sequel των 300, Rise of an Empire, στη goth σειρά φαντασίας Penny Dreadful και τώρα στο sequel του Sin City, που βγαίνει σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στις αίθουσες. Υπάρχουν όμως περισσότεροι λόγοι που μας αποδεικνύουν ότι η γαλλίδα ηθοποιός είναι “A Dame to Kill For”.

Αν παρακολουθήσεις τις περισσότερες ηθοποιούς του Hollywood μπορείς να τις χωρίσεις σε δυο κατηγορίες: σε αυτές που έχουν να επιδείξουν μόνο τις ταινίες, τα διαφημιστικά και τα φορέματα τους κι εκείνες που μοιάζουν σαν αταίριαστοι στον πλανήτη λάμψη χαρακτήρες. Η Eva Green ανήκει αναμφισβήτητα στη δεύτερη κατηγορία και δε ντρέπεται να το δείχνει κάθε στιγμή.

Η κινηματογραφική της καριέρα ξεκίνησε στα 20 της χρόνια, όταν και πρωταγωνίστησε στη ταινία The Dreamers του Bernardo Bertolucci, για την οποία αναγκάστηκε να γδυθεί για πρώτη φορά στις κάμερες και να συμμετέχει σε αρκετές σεξουαλικές σκηνές. Δεδομένου ότι τέτοιες σκηνές περιλαμβάνουν όλες σχεδόν οι ταινίες της θα έλεγες « ε και;». Κι όμως για την εξαιρετικά ντροπαλή Eva αυτή η πρώτη ταινία ήταν τόσο εκτός χαρακτήρα, που οι γονείς και η οικογένεια της φοβήθηκαν ότι η επιλογή της να γίνει ηθοποιός θα την επηρεάσει ψυχολογικά.

 

Όμως η Eva Green είναι Γαλλίδα. Και μάλιστα η μητέρα της, Marlene Jobert ήταν διάσημη ηθοποιός γνωστή για τα γυμνά της τη δεκαετία του 70. Για εκείνη το γυμνό και οι σκηνές σεξ είναι απλά διαδικαστικές. Μάλιστα έχει αναφέρει αρκετές φορές, πως κάνει πρόβες για το πως θα τις αντιμετωπίσει και συνήθως υπολογίζει τη κάθε της κίνηση. «Αυτό το χέρι θα πάει εδώ, θα πιάσω λίγο στήθος….dameΟπότε, ναι, είναι η ηθοποιός που έχει συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με το γυμνό, αλλά αυτό δεν την κάνει να επιλέγει επιφανειακούς ρόλους. Το αντίθετο μάλιστα. Και παραλίγο να αρνηθεί τον ρόλο της Vesper Lynd, το κορίτσι του James Bond στο Casino Royale. Συγκεκριμένα αρνήθηκε να πάει στις αρχικές audition, αλλά πείστηκε όταν διάβασε το σενάριο και κατάλαβε ότι η Vesper είναι η γυναίκα που καταστρέφει και τελικά ολοκληρώνει τον James Bond.

 

Ίσως επιλέγει τόσο αυστηρά τους ρόλους της και επιμένει ώστε οι χαρακτήρες που υποδύεται να είναι περίπλοκοι και έντονοι, επειδή βλέπει την υποκριτική ως ψυχανάλυση. Παρακολουθώντας την εκτός ταινιών και επισήμων εμφανίσεων, ντυμένη στα μαύρα, άβαφη, με τα μαλλιά της ριγμένα μπροστά στο πρόσωπο της και ακούγοντας ότι συλλέγει έντομα και ταριχευμένα ζώα, θα την χαρακτήριζες λίγο goth και θα έλεγες, ναι, τη βλέπω την ανάγκη για ψυχανάλυση. Στη πραγματικότητα όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά για την Eva Green.gothΑυτή είναι η πραγματική ζωή της κόρης του Σουηδού οδοντίατρου, που αν κι επιλέγει όσο πιο ακραίους ρόλους βρίσκει, ζει μια συνηθισμένη ζωή. Και το πιο ενδιαφέρον για εκείνη είναι ότι θα μπορούσε να είναι μια από εμάς. Μείον τα ταριχευμένα ζώα…

Η Eva Green είναι η ηθοποιός με την υψηλότερη αμοιβή για το 2014 (58 εκ. δολάρια από όλες τις δραστηριότητες της!). Είναι η ξανθιά, ναι ξανθιά κοπέλα, που έβαψε τα μαλλιά της κατάμαυρα στα 16 της και άργησε να γίνει ηθοποιός, επειδή ήταν ντροπαλή. Είναι η γαλλίδα που μένει στο Λονδίνο επειδή της αρέσει η αίσθηση του «χωριού»… Η ηθοποιός που θέλει να επιστρέψει στο θέατρο, επειδή φοβάται τη μανιέρα του Hollywood και δε θέλει να χαρακτηριστεί ως femme fatale. Η γυναίκα που διατηρούσε τέσσερα χρόνια σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της στο Kingdom of Heaven, Marton Csokas και το ήξεραν ελάχιστοι. Η γυναίκα που έδωσε στον Tim Burton για τα γενέθλια του ένα σκαθάρι, βρίσκει τα έντομα πανέμορφα και μαζεύει κρανία ζώων. Μ’ αυτά και μ’ αυτά έχει αποδείξει περίτρανα ότι αξίζει τον τίτλο «A Dame to Kill For”.